The Heart of Winter – Shona Kinsella

Geplaatst op 5 juni 2024 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

The Heart of Winter – Shona KinsellaThe heart of winter Uitgever: Flame Tree Press | April 2024
Genres: Fantasy
Aantal pagina's: 240
ISBN: 9781787588301
Uitgave: Hardcover
Goodreads
three-half-stars

Readers of Sistersong by Lucy Holland, Cast Long Shadows by Cat Hellisen and The Pendragon Cycle by Stephen Lawhead wil love this fantasy tale of folklore and myth from Scotland.

When Brigit is faced with a forced marriage to Aengus, god of Summer, she flees into the highlands in search of the Cailleach, the Queen of Winter. There, she hopes to learn how to live on her own terms, without the need for a man to speak for her, but can she persuade the Cailleach that she is worthy? Caught between two gods and finding an unlikely ally in the Fae witch, Nicnevin, Brigit will be tested to her limits and beyond.

FLAME TREE PRESS is the imprint of long-standing Independent Flame Tree Publishing, dedicated to full-length original fiction in the horror and suspense, science fiction & fantasy, and crime / mystery / thriller categories. The list brings together fantastic new authors and the more established; the award winners, and exciting, original voices. Learn more about Flame Tree Press at www.flametreepress.com and connect on social media @FlameTreePress

Ik ben enorm gevoelig voor mooie kaften, dus toen ik deze kaft – en de triskel – zag, moest en zou ik meer over het boek te weten komen. Ik las de beschrijving en twee minuten later was het boek besteld. Het klonk namelijk als helemaal mijn ding en ik kon niet wachten om het boek te lezen. Kwamen deze torenhoge verwachtingen uit, of viel het boek tegen?

Al snel merkte ik dat ik mijn verwachtingen een beetje moest bijstellen, omdat het toch niet helemaal liep zoals ik had verwacht (en gehoopt). Ik merkte ook dat ik wat moeite had met de schrijfstijl, die ik een beetje afstandelijk vond. Daar moest ik echt even aan wennen.

Aan het begin stoorde ik me een beetje aan het gebruik van Schotse en Ierse legendes en mythen, die nogal door elkaar gebruikt leken te worden, terwijl het boek zich duidelijk in Schotland afspeelde. Ik vond het lastig om het naast me neer te leggen en te bedenken dat het een op Keltische verhalen geïnspireerd verhaal was. Dit lukte me pas later, maar ik moest het echt naast me neerleggen. Ook het gebruik van uitheemse planten die vroeger helemaal niet in de regio voor zou komen – zoals lavendel – was iets waar ik mee worstelde.

Gelukkig wordt het gedurende het verhaal steeds logischer en tegen het eind van het boek zat ik er echt helemaal in en vond ik het jammer dat het uit was. Het is jammer dat het boek mijn aandacht niet helemaal vanaf het begon wist vast te houden, want uiteindelijk vond ik het een heel mooi verhaal, maar wel pas toen ik er echt mijn volledige concentratie bij kon houden. En dat was niet vanaf het begin.

Ik had de romance eerder verwacht en misschien baalde ik ook wel een beetje dat de clou van het hele verhaal echt pas op het eind aan de orde leek te zijn.

Van mij had het laatste gedeelte van het boek langer mogen zijn en het begin sneller, dan had ik er vast meer van genoten. Desalniettemin heeft de tweede helft van het boek het wel goedgemaakt voor me.

three-half-stars

Tags: , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.