The Good Girl – Mary Kubica

Geplaatst op 20 juni 2015 door Emmy in Boeken, Recensie / 1 Comment

The Good Girl – Mary KubicaThe Good Girl | mei 2015
Aantal pagina's: 384
ISBN: 9789034754646
Uitgave: Paperback
Goodreads
two-half-stars

Colins taak is duidelijk: hij moet Mia Bennett – dochter van een prominente rechter – ontvoeren en haar afleveren bij zijn opdrachtgevers. Maar uiteindelijk kan hij het niet over zijn hart verkrijgen haar achter te laten bij die meedogenloze misdadigers, en duikt hij met haar onder in een hut op het platteland. Een zenuwslopende tijd breekt aan. Voor Colin en Mia, die samen vastzitten in een claustrofobische situatie. En voor Mia’s familie, die geen idee heeft waar ze is gebleven en of ze nog leeft ...

Onlangs ontving ik een aantal nieuwe boeken van Harper Collins, die sinds kort ook een imprint in het Nederlandse taalgebied heeft. Een van die boeken was The Good Girl een literaire thriller. Oeps. Is dit wel wat voor mij? Ik besloot het boek toch een kans te geven, want de achterflap klonk wel aardig.

Het hele verhaal vond ik aardig, maar niet speciaal. Ik vond het allemaal wat langdradig en voelde geen enkele keer echte spanning. Door het wisselen van perspectief en tijd had ik het idee dat alles al werd verklapt. Al snel had ik zoiets van ‘ja, laat nu maar weten hoe de vork in de steel zit, ik weet het vast al’. En ja hoor.. Alles wat ik bedacht had, kwam uit. Zelfs het einde, wat voor velen misschien verrassend zal zijn, wist mij niet te overtuigen.

Toch ben ik blij dat ik deze thriller een kans heb gegeven. Ik vind namelijk niet dat je een genre over moet slaan omdat je er een paar keer een slechte ervaring mee hebt gehad. Maar aan de andere kant zal ik eerlijk zijn; ik zou niet zo snel uit mezelf een thriller uitzoeken in de boekhandel. Dan leen ik zo’n boek eerder van de bieb. Wat dat betreft mag ik mezelf gezegend noemen dat ik door dit blog de kans krijg mijn smaak te verbreden!

Terug naar het boek. Het verhaal gaat over Mia, die ontvoerd is geweest. Het verhaal wordt voornamelijk verteld vanuit Gabe (voor) en Eve (na). Zij vertellen het verhaal van Mia en wat er vooraf ging en hoe de afloop is. Hoewel er wel naar een climax wordt toegewerkt, weet je al hoe het met Mia afloopt. Dat vind ik zelf altijd jammer, want ik heb liever dat je echt naar een hoogtepunt toewerkt terwijl je echt nog maar heel weinig weet.

Dit boek was het niet voor mij. Ik heb eerlijk gezegd niet met een heel lekker gevoel gelezen; soms was het zelfs een aardige worsteling. Niet dat het boek niet goed is, absoluut niet, want het zit goed in elkaar en kan voor anderen echt fantastisch zijn. Helaas… Dit boek is niets voor mij!

two-half-stars

Tags: , , , , ,

Divider

One response to “The Good Girl – Mary Kubica

  1. Jammer dat je ‘m niks vond! Ik heb hem zelf in de kast staan en wil er binnenkort in beginnen. De blurb spreekt mij wel heel erg aan en ik lees de laatste tijd wel vaker thrillers, dus hopelijk bevalt-ie mij wel goed!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.