The Fallen Kingdom (The Falconer #3) – Elizabeth May

Geplaatst op 22 oktober 2017 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

The Fallen Kingdom (The Falconer #3) – Elizabeth MayThe fallen kingdom door Elizabeth May
Ook door deze auteur: The Falconer
Serie: The Falconer #3
Andere boeken in deze serie: The Falconer
Uitgever: Gollancz | Juni 2017
Genres: Young Adult
Aantal pagina's: 320
ISBN: 9780575130500
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

My name is Lady Aileana Kameron.

First the fae murdered my mother. Then they destroyed my world.

Then one of them killed me.

Now I'm fighting for more than revenge.

The long-awaited final book in the Falconer trilogy is an imaginative tour-de-force that will thrill fans of the series.
Aileana Kameron, resurrected by ancient fae magic, returns to the world she once knew with no memory of her past and with dangerous powers she struggles to control. Desperate to break the curse that pits two factions of the fae against, her only hope is hidden in an ancient book guarded by the legendary Morrigan, a faery of immense power and cruelty. To save the world and the people she loves, Aileana must learn to harness her dark new powers even as they are slowly destroying her.

Packed with immersive detail, action, romance, and fae lore, The Fallen Kingdom brings the Falconer's story to an epic and unforgettable conclusion.

Toen ik een paar jaar terug op YALC eindelijk mijn handel legde op The Falconer, kon ik mijn geluk niet op. Faeries, (Historisch) Schotland, een kick-ass hoofdpersonage, een fijne man om over te lezen. Ik genoot er ontzettend van! Afgelopen jaar kocht ik op YALC het derde en laatste deel, The Fallen Kingdom, en nu heb ik de serie afgesloten. Wat een leegte opeens! Ik vind het dan ook heel lastig om precies onder woorden te brengen wat ik voel.

Aileana is opgestaan uit de dood dankzij eeuwenoude magie van de Fae. Ze heeft geen herinneringen aan haar vorige leven en krachten waar ze maar met moeite de controle over kan houden. Maar die krachten moet ze onder de knie zien te krijgen om de oorlog – en dus het lot van de wereld – te stoppen tussen de twee kampen. Haar enige hoop is een boek bewaakt door de Morrigan.

Onder de grote storm met de naam Sarah J Maas zijn er nog al veel boeken met een beetje dezelfde thematiek die compleet ondergesneeuwd worden. Deze trilogie is daar ook slachtoffer van, dus ik ben blij dat ik hem op deze manier toch aan de man kan brengen. The Falconer is minstens zo leuk, alleen al vanwege de comic relief van Derrick.

In dit derde deel wordt er naar een zinderend einde toegewerkt. Het is onmiddellijk spannend en ondanks dat Aileana haar geheugen kwijt is, was ze nog net zo kickass als voorheen. Ze is een heel fijn personage die haar gevoelens voor iemand aan de kant kan zetten om een doel te bereiken. Veel Young Adult personages worden vooral gedreven door heftige gevoelens, maar ik kreeg steeds de indruk dat Aileana veel beter het complete plaatje kon zien.

De dynamiek tussen de personages (en de personages zelf natuurlijk ook) is heel prettig uitgewerkt. Daarnaast krijg je heel veel mee van Ailaena’s gedachten en gevoelens en daardoor kon ik me heel goed in haar inleven. Hierdoor is er minder ruimte voor heel gevechten of het beschrijven van het landschap (wat wel meer in eerdere boeken voorkomt).

Naast dat ik The Fallen Kingdom spannend, mooi en meeslepend vond, werd ik er emotioneel echt door geraakt. Een groot deel van het boek las ik terwijl ik alleen sushi zat te eten in Haarlem. Af en toe moest ik echt even slikken. Er zitten verscheurende momenten in die mij als lezer enorm geraakt hebben. Als ik er aan terugdenk voel ik het weer.

The Fallen Kingdom is een achtbaan aan emoties; van humor tot het puntje op mijn stoel, van serieus tot tranen met tuiten.

The Fallen Kingdom is een fantastische conclusie van de trilogie. Het was als een achtbaan en ik heb er intens van genoten. Fey, actie, romantiek, verraad, historisch Schotland… alles wat tof is in de mix. En daarom raad ik iedereen het aan om het te lezen. Je hebt het nodig en het is GOED. Ik wil meer van deze schrijfster en verlang nu al weer terug naar die fantastische sfeer.

four-stars

Tags: , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.