The Duke and I (Bridgertons #1) – Julia Quinn

Geplaatst op 8 september 2021 door Emmy in Boeken, Recensie / 3 Comments

The Duke and I (Bridgertons #1) – Julia QuinnThe Duke and I door Julia Quinn
Serie: Bridgertons #1
Uitgever: Avon | Januari 2000
Genres: Historische fictie, Romantiek
Aantal pagina's: 416
ISBN: 9780063078697
Uitgave: Paperback
Goodreads
three-half-stars

From #1 New York Times bestselling author Julia Quinn comes the first novel in her beloved Regency-set series featuring the charming, powerful Bridgerton family— Look for BRIDGERTON, coming soon to Netflix.

In the ballrooms and drawing rooms of Regency London, rules abound. From their earliest days, children of aristocrats learn how to address an earl and curtsey before a prince—while other dictates of the ton are unspoken yet universally understood. A proper duke should be imperious and aloof. A young, marriageable lady should be amiable…but not too amiable.

Daphne Bridgerton has always failed at the latter. The fourth of eight siblings in her close-knit family, she has formed friendships with the most eligible young men in London. Everyone likes Daphne for her kindness and wit. But no one truly desires her. She is simply too deuced honest for that, too unwilling to play the romantic games that captivate gentlemen.

Amiability is not a characteristic shared by Simon Basset, Duke of Hastings. Recently returned to England from abroad, he intends to shun both marriage and society—just as his callous father shunned Simon throughout his painful childhood. Yet an encounter with his best friend’s sister offers another option. If Daphne agrees to a fake courtship, Simon can deter the mamas who parade their daughters before him. Daphne, meanwhile, will see her prospects and her reputation soar.

The plan works like a charm—at first. But amid the glittering, gossipy, cut-throat world of London’s elite, there is only one certainty:

Love ignores every rule…

Ook ik zat voor de buis gekluisterd om de tv-serie Bridgerton te bingen. Voor ik het wist was ik klaar, wetende dat ik verslaafd was. Naast dat ik heel blij ben dat de serie een vervolg krijgt, wilde ik de boeken ook graag lezen. het leek me heerlijk voor tussendoor: niet denken maar genieten en zwijmelen. The duke and I is het eerste deel in het Engels. In het Nederlands zijn de boeken ook gewoon verschenen.

De ongetrouwde jonge vrouwen van Londen gaan bal na bal af om een geschikte echtgenoot te vinden. Zo ook de jonge Daphne Bridgerton, die er niet bepaald op zit te wachten om met de eerste de beste gegadigde te trouwen. En dan ontmoet ze Simon Basset, de begeerde vrijgezelle Hertog. Maar hij heeft gezworen nooit te trouwen…

The Duke and I wás ook echt genieten. Ik las het boek vrijwel in z’n geheel tijdens mijn dagje wellness en daar paste het perfect bij. Niet te lastig, lekker veel drama en een plot die je van begin tot eind kan voorspellen. En daar had ik geen enkel probleem mee.

Nu moet ik wel bekennen dat ik de serie constant in mijn achterhoofd had. Zowel de personages als de gebeurtenissen. Bij verschillen moest ik dan ook even schakelen. Vooral omdat de serie meer plotlijnen heeft. Zaken die vast in andere boeken voorkomen (of niet). Ik vond het ergens wel jammer dat die misten, maar aan de andere kant lag de focust hierdoor wel mooi op Simon en Daphne.

Wil ik de rest van de boeken nu ook lezen? Absoluut. Het is namelijk genieten en ik hou ervan dat elk boek een ander Bridgertonkind de hoofdrol heeft. Of ze net zo leuk zijn als Daphne en Simon, dat is natuurlijk afwachten. Ik vind die twee erg sympathiek. Zeker gezien de tijd waarin e leven.

Is het historisch accuraat? Nee. Is de tijdgeest voelbaar? Ja, dat zeker. Vooral in de normen en waarden komt dit terug. Toch speelt dit – gelukkig – niet de boventoon. Het is vooral een romantisch boek. Is het een perfecte relatie? Nee. Je merkt – en dit is wel goed gedaan gezien de tijd waarin het zich afspeelt – dat dit goed gedaan is. Vrouwen wisten niks van seks, mannen niks van het vrouwelijke lichaam. De scene waar veel ophef over was in de serie zit ook in het boek en heeft te maken met verkrachting.

Ik ben blij dat ik The duke & I heb gelezen. Het is een beetje kasteelromannetje vibe dus als je daar van houdt is het echt ideaal.

Ben jij ook zo verslingerd aan Bridgerton?

three-half-stars

Tags: , , , ,

Divider

3 responses to “The Duke and I (Bridgertons #1) – Julia Quinn

  1. Ik HOU van Bridgerton. Heb alle boeken, behalve de laatste gezien die er nog niet is in het Nederlands, gelezen. Uiteindelijk vond ik deel 1 zelfs één van de mindere. Boek 2 en 3 vond ik het leukst. Echt genieten. En nu ik seizoen 1 terugkijk zie ik allemaal al hints naar de latere boeken. Echt heel erg leuk.

  2. Ook ik heb deze serie lekker zitten bingen – loved it! Ook vrijwel meteen exact hetzelfde exemplaar als jij besteld, haha! Ik ben benieuwd naar de verschillen!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.