The Bookalicious Tag

Geplaatst op 26 juli 2014 door Emmy in TAG / 4 Comments

Er verscheen onlangs een wel heel erg leuke tag op de blog van Zwartraafje, waarbij er 25 pittige boekige vragen worden gesteld. Kom maar op, dacht ik zo! Want vragen over boeken beantwoorden? YES PLEASE.

1. Hoeveel procent van je leesvoer haal je bij de bibliotheek en hoeveel haal je elders?
Oh jee.. Geen idee. Ik denk dat – ongeveer – 1 op de 3 boeken die ik lees uit de bibliotheek komt. Of misschien 1 op 4. Dus tussen de 25 en 33 %. Vullen we er gewoon 27% van maken?

2. Welk karakter zou je willen zijn en waarom?
Een leerling van Zweinstein, zodat ik zou kunnen leren toveren. Maar de rol van Clary vind ik ook wel erg gaaf.. Nou.. Misschien niet precies haar rol, maar een stoere Shadowhunter zijn lijkt me ook gaaf. Pfff.. Lastig lastig.

3. Wat is je favoriete boek dat je als kind las?
Echt als kind zijnde las ik moeilijk… Ik kon niet echt boeken vinden die ik leuk vond. Tot ik in aanraking kwam met Harry Potter. Maar ik wil niet altijd overal Harry Potter op antwoorden, dus ga ik hierbij voor een serie die ik als kind zijnde ook echt een aantal keer heb gelezen, namelijk: Het Kleine Huis op de Prairie! Sommigen van jullie zullen de tv serie wel herkennen.. Nou die vond ik zo tof dat ik de boekenserie ook heb verslonden.
Ook heb ik Robinson Crusoe een aantal keer gelezen op de basisschool. Dat vond ik ook erg indrukwekkend.

4. Wat is je favoriete boek?
De Harry Potter serie.

5. Van welke boekenreeks heb je het meeste boeken?
Oh jee.. Ehm… Ik denk dat dit de Saga van Darren Shan (12 boeken), en de Demonata (12 boeken) van Darren Shan zijn.. En natuurlijk al mijn Charmed pockets.. Dat zijn namelijk meer dan 30 boeken denk ik? Ik mis er nog een enkeling. Oh.. En qua manga’s: Fullmetal Alchemist (27 delen).

Image-1

6. Koop je tweedehandse boeken?
Ja, best wel veel. Het is gewoon zo veel goedkoper.

7.  Wie is je favoriete/knapste personage?
Och hemel. Eh.. Weet ik niet? Nee.. Echt niet. Er zijn zo veel leuke personages. Momenteel vind ik Oberyn Martel, zoals Pedra Pascal hem portretteert in Game of Thrones echt jum.

8. Wat is jouw favoriete boekcover?
Op dit moment: Shadows Cast By Stars.

6931234

Pretty pretty pretty

9. Wat is je favoriete soort boekcover?
Eentje waarbij er heel goed nagedacht is over de vormgeving en niet perse alleen gedacht wordt uit commercieel oogpunt. Paperback of hardcover maakt me niet zo heel veel uit, want dat wat er op staat is voor mij hetgeen wat echt belangrijk is.

10. Wat is het eerste boek dat je las?
Geen idee. Ik had als kind veel moeite met de boekjes op school, terwijl ik wel heel erg genoot van de verhalen in mijn lesboek van geschiedenis. Ik denk dat De Reuzenperzik’ van Roald Dahl een van de eerste boeken is die ik me nu nog echt herinner. Deze kreeg ik eens voor Sinterklaas, toen ik een jaar of 7/8 was denk ik. Verder las ik toen heel veel Barbieboekjes.

11. Wat is je favoriete boekverfilming?
Hoewel er heus wel minpunten zijn, ben ik heel erg blij met Harry Potter. Die films brachten de magie nog meer tot leven. Maar ook ‘A Memoir of a Geisha’ en ‘Mathilda’ vind ik geweldig goed.

12. Wanneer begon je met het maken van YouTube films bookblogdingen?
Youtubefilmpjes vind ik een beetje overbodig om te benoemen, al begon ik daar vorig jaar mee. 2 jaar terug begon ik boeken te recenseren op mijn blog.. Geloof ik.

13. Waar is je ideale lees-locatie?
In de trein

14. Heb je eigen fanfictie geschreven voor een boek?
Ja, maar niet zo extreem als Cath in Fangirl. Ik was meer van de rollenspellen.

15. Als je gedurende de rest van je leven maar drie boeken mag lezen, welke zou je dan kiezen?
IK HAAT JE. IK HAAT JE. Hoe moet ik dat nou kiezen?! Alsof je tussen je kinderen moet kiezen. Pfff… nee.. Echt.. Zo gemeen! Meh. Moet ik toch kiezen? MEH. Ik kies voor Harry Potter and the philosopher’s stone, Grimm (want veeeeeel verhaaltjes!) en.. Eh… ehm… tja.. Shit. Game of Thrones, omdat daar ook zo veel verhaal in zit?

16. Wat is het langste boek dat je gelezen hebt?
Ik las LotR destijds voor het eerst in een gebundelde versie.. Dat was DIK. Maar als je deel 3 van Game of Thrones als 1 boek rekent.. Kom ik daar ook vrij ver mee.. Boek van meer dan 1000 pagina’s dus. Onlangs las ik City of Heavenly Fire, goed voor 725 pagina’s. Dit is het dikste boek (omdat GoT 3 uit 2 delen bestaat) van dit jaar tot nu toe. Vorig jaar was mijn dikste Steen der Tranen (Wetten van de Magie), goed voor 876 (!) pagina’s. Wauw.

17. Als je een boek zou schrijven wat zou dan de titel zijn én waarom?
Geloof me, ik zou heel graag mijn verhalen afmaken en uitgeven.. Maar titels, daar ben ik nog niet zo sterk in. Van beide verhalen waar ik nu aan werk heb ik nog geen definitieve titel kunnen verzinnen waar ik volledig achter sta.

18. Hoeveel boeken las je de afgelopen maand?
De maand is nog niet eens voorbij! Maar ik zal even tellen. 16 tot nu toe. Valt zelfs een beetje tegen (haha).

19. Wat is het laatste boek dat je las?
Ik las gisteren ‘Verraad’ van Femke de Vos uit. Maandag komt daar een recensie van.

20. Fantaseer je voor jezelf een rol in de verhalen die je leuk vindt?
Zwaar ja. Dat doe ik zo vaak! Maar vaak zijn het wel fantasyverhalen en ben ik een grote held.

21. Wat is je favoriete boekenwinkel?
Waterstones denk ik. Nederlandse boeken koop ik niet zo veel (wel op het boekenfestijn).. En Engels koop ik graag daar. Engelse uitgaven zijn vaak zo mooi en praktisch in formaat.

22. Hardback of paperback?
Love them both. Maar paperback is goedkoper en neemt vaak minder ruimte in. Maar ik vind de hardcovers van Blossom Books en Clavis wel erg overtuigend om daar voor te kiezen.

23. Heb je meer dan één exemplaar van hetzelfde boek?
Ja, ik heb Harry Potter in het Engels en Nederlands (en wil graag een nieuwe Engelse uitgave). Ik heb een aantal boeken van Darren Shan in het Engels en Nederlands. Ik heb Gone -verlaten in twee uitgaven (waarvan er nog 1 weggaat) en ik het Shadow and Bone in het Engels en in het Nederlands als ARC. Matched heb ik overigens ook dubbel, maar daar heb ik al een nieuw huis voor gevonden.

24. Wil je liever lezen over vampiers of weervolven?
Weerwolven zijn veel sexier.

25. Heb je meer dan 150 boeken? Indien nee, zou je dit wel willen?
HAHAHA ja.

Ik tag Lilian, Joany en Joanne! Buigen jullie je maar eens over deze vragen!

Tags: ,

Divider

4 responses to “The Bookalicious Tag

  1. Leuk om jouw antwoorden te lezen. Al helemaal omdat jij bij de moeilijke vragen mijn ongecensureerde antwoorden lijkt te geven. ‘Grrrr, gemeen’ én ‘wat is dat nu voor een valse vraag’ of ‘Moet ik nu echt kiezen, ik wil helemaal niet kiezen’ 🙂
    Al een geluk dat het niet verboden is om meerdere keren ‘Harry Potter’ te antwoorden, anders was het voor mij helemaal problematisch geworden.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.