Talent voor taal – de grootste schrijfwedstrijd voor scholieren

Geplaatst op 24 september 2015 door Emmy in Evenement / 1 Comment

Ben je een scholier? Hou je van schrijven? Dan wil ik je vandaag graag kennis laten maken met de grootste schrijfwedstrijd voor scholieren.

Talent voor Taal werd drie jaar geleden voor het eerst georganiseerd en is de grootste schrijfwedstrijd voor scholieren in Nederland. Het thema van de schrijfwedstrijd is dit jaar Leef je droom, ontleend aan het thema van de Maand van de Geschiedenis 2015 ‘Droom en daad’ en geïnspireerd door het verhaal van Billy Elliot. De schrijfwedstrijd heeft als doel jong schrijftalent op diverse niveaus te stimuleren, variërend van vmbo-ers tot gymnasiasten, van jongeren die moeite hebben met schrijven tot schrijvers in de dop. Dit jaar reikt Talent voor Taal in samenwerking met UNICEF een extra prijs uit voor een verhaal waarin op een bijzondere manier aandacht is besteed aan kinderrechten.

De jury bestaat dit jaar uit Bart Ongering (bekend als Meester Bart), UNICEF ambassadrice en presentatrice Renate Gerschtanowitz, auteur en columnist Mano Bouzamour en eindredacteur en verslaggever Entertainment van dagblad Metro Erik Jonk.

De wedstrijd is voor scholieren van 12 t/m 18 jaar en het verhaal mag maximaal 750 woorden lang zijn. Het winnende verhaal wordt gepubliceerd in de Metro en de winnaar mag zijn of haar klas verwennen met een avondje musical. Je verhaal insturen kan tot en met 18 oktober via de website talentvoortaal.nu.

Succes!

Tags:

Divider

One response to “Talent voor taal – de grootste schrijfwedstrijd voor scholieren

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.