Sweet Black Waves (Sweet Black Waves #1) – Kristina Pérez

Geplaatst op 17 februari 2019 door Emmy in Boeken, Recensie / 2 Comments

Sweet Black Waves (Sweet Black Waves #1) – Kristina PérezSweet black waves Uitgever: Imprint | Juni 2018
Genres: Young Adult, Fantasy, Hertelling
Aantal pagina's: 448
ISBN: 9781250132857
Uitgave: Hardcover
Goodreads
three-stars

Not you without me, not me without you.

Two proud kingdoms stand on opposite shores, with only a bloody history between them.

As best friend and lady-in-waiting to the princess, Branwen is guided by two principles: devotion to her homeland and hatred for the raiders who killed her parents. When she unknowingly saves the life of her enemy, he awakens her ancient healing magic and opens her heart. Branwen begins to dream of peace, but the princess she serves is not so easily convinced. Fighting for what's right, even as her powers grow beyond her control, will set Branwen against both her best friend and the only man she's ever loved.

Inspired by the star-crossed tale of Tristan and Eseult, this is the story of the legend’s true heroine: Branwen. For fans of Graceling and The Mists of Avalon, this is the first book of a lush fantasy trilogy about warring countries, family secrets, and forbidden romance

Al een paar dagen sta ik naar een blinkende cursor te kijken, omdat ik eigenlijk niet zo goed weet wat ik over Sweet black waves moet zeggen. Ik kocht dit boek op YALC en verwachte een magisch boek vol magie in een historische setting.

Als bestie van de prinses heeft Branwen twee dingen waar ze zich al haar hele leven aan vasthoudt: toewijding aan haar thuisland en haat voor het andere koningrijk, wiens plunderaars haar ouders hebben gedood. Als ze zonder te weten wie hij is een vijand redt, ontwikkeld ze magische gaven. Branwen geloofd dat er vrede kan ontstaan tussen de twee volken, maar is de koninklijke familie te overtuigen? Branwen wordt verscheurd tussen haar beste vriendin en de man van wie ze houdt.

Deels was dit boek een magische verhaal vol magie in een historische setting, maar op een of andere manier wist ik niet helemaal betrokken te raken bij het verhaal. Het interesseerde me eigenlijk niet zo wat er met de personages zou gaan gebeuren. Ik vond ze niet bijzonder, niet opvallen en ik miste de magie!

Sweet black waves is een hertelling van Tristan en Isolde. Denk aan een verboden liefde en vooral heel veel gezwijmel. Ik had het kunnen verwachten, maar de focus op romantiek was gewoon erg hoog. Ik had meer gehoopt op een Keltisch sprookjesverhaal waarin de magie een grote rol zou spelen.

De Keltische sfeer is zeker aanwezig, maar vooral toegepast in een zelfbedachte wereld (die toch veel weg heeft van onze wereld, maar dan met magie). Van mij had de wereld meer uitgesproken mogen zijn. Meer eigen. Het was nu… een kopie van onze wereld maar dan met andere namen. Ik snap die keuzes nooit zo goed; doe het goed of doe het niet.

De personages kwamen voor mij niet volledig tot hun recht. Ik vond hun relaties niet altijd even goed uitgewerkt of even sterk ontwikkelen. Ik ga niet spoilen hoe het allemaal in elkaar steekt, maar ik vond het vrij oppervlakkig blijven.

Ik weet het niet. Ik weet gewoon niet hoe ik precies onder woorden kan brengen hoe ik me voel over Sweet black waves. Ik had er gewoonweg veel meer van verwacht. Maar het is oke, niet elk boek kan je trekken.

Sweet black waves is een hertelling van Tristan en Isolde met een magisch randje.

Sweet black waves is geen slecht boek, absoluut niet, maar ik had er zelf meer van verwacht. Meer van de setting, maar van de personages en ja, ook meer van de romance. Misschien was dit gewoon niet het juiste moment voor dit boek, want ik vond het ook erg lastig om onder woorden te brengen wat ik nou van het boek vind.

Bestel Sweet black waves hier
three-stars

Tags: , , ,

Divider

2 responses to “Sweet Black Waves (Sweet Black Waves #1) – Kristina Pérez

  1. Jammer dat je niet echt in het verhaal werd gezogen. Maar omdat het een hervertelling is van het verhaal van Tristan en Isolde ben ik toch erg nieuwsgierig naar het boek. Gelukkig houd ik wel heel erg van romantiek in boeken, waarschijnlijk om te compenseren voor het feit dat ik zelf geen romantisch bot in mijn lijf heb ?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.