Supernerd staat op goodreads en komt in juni uit!

Geplaatst op 18 maart 2020 door Emmy in Boeken / 3 Comments

In juni is het zover, dan verschijnt mijn debuut! Drie jaar geleden begon ik aan dit verhaal en nu ligt hij gewoon bijna in te winkel. Hoe bizar is dat!? 2020 is echt een jaar waarin dromen uit mogen komen. Supernerd begon als verhaal voor een schrijfwedstrijd, een verhaal wat ik zelf zou willen lezen en heeft me heel veel geleerd. Over schrijven, over het afmaken van projecten en dat dromen echt uit kunnen komen.

Het omslag

Naast de tekst heb ik het boek ook voorzien van illustraties (want ik zou ik niet zijn) en heb ik uiteraard ook het omslag geïllustreerd.

Waar gaat Supernerd over?

Julian kijkt Rosie met een frons aan. Dan zucht hij diep. ‘Neem haar mee. Het is te gevaarlijk hier te blijven, want ze kunnen terugkomen.’
‘Ho ho ho!’ roep ik, een stapje achteruit zettend. ‘Ik ga nergens heen voordat jullie vertellen wíé er terug kan komen en hóé het komt dat mijn vriendin eruit zag alsof ze overgenomen was door een schaduwmonster!’
Een tel is het volledig stil. Tot Rosie me aankijkt en zegt: ‘Stephanie, je vriendin is bezeten door een demon.’
Wacht. Wát?!
Als een vis op het droge open en sluit ik mijn mond. Er komt geen geluid ui
t.

Steph doet niets liever dan tekenen, Dungeons & Dragons spelen met haar vrienden en fantaseren hoe het is om een superheld te zijn. Als ze tijdens een spelletjesavond opeens worden aangevallen, is het een mysterieuze jongen in een superheldenpak die hen er ongedeerd uit weet te halen. Bestaan superhelden dan echt?

Al snel raakt Steph verwikkeld in een strijd tegen een demonisch leger met de ambitie ieder mens over te nemen, een groep superhelden die haar wil rekruteren en een groeiende stapel huiswerk. Is het leven van een scholier wel te combineren met het redden van de wereld? En wat doe je als je toch minder moedig blijkt te zijn dan je had verwacht?

Supernerd is ontstaan vanuit mijn eigen passie voor nerdy dingen. Ik wilde een verhaal schrijven dat ik zelf zou willen lezen. Over een meisje dat niet perse voldoet aan alle schoonheidseisen en die schijt heeft aan wat anderen van haar vinden. Een nerd die wél meerdere vrienden heeft. Over de wens die bijna iedereen wel eens heeft: stiekem speciaal willen zijn.

Ik vroeg me af of het eigenlijk wel echt leuk is om de chosen one te zijn, of dat de fantasie een stuk rooskleuriger is. Daar ben ik mee aan de slag gegaan en toen kwam de wereld van Supernerd tot leven. Een bekende wereld, want het speelt zich af in Den Bosch. De hoofdpersoon valt op meiden, zit op het MBO en moet een strijd aangaan die veel gevaarlijker is dan ze zou willen.

Oke, ik wil het… hoe kan ik hem krijgen?

Het boek verschijnt op 8 juni en zal €16,95 gaan kosten. Een erg mooie prijs, vind ik zelf! Hij is dan in elke boekhandel te bestellen en ik zal hem zelf ook gaan aanbieden in mijn webshop, zodat ik hem gesigneerd kan leveren. Wil je hem eerder in huis hebben? Op 7 juni is de boekpresentatie bij boekhandel Van Piere in Eindhoven.

Supernerd staat al op Goodreads, dus daar kan je hem al toevoegen aan je TBR. Ik vind het zo leuk om te zien hoeveel mensen hem al op hun plank hebben gezet!

Komen er ook acties? Misschien maak ik een box, we kijken nog voor kaarten en ik wil sowieso een aantal kaarsen gaan maken. Ik zal jullie via social media sowieso op de hoogte houden.

Tags:

Divider

3 responses to “Supernerd staat op goodreads en komt in juni uit!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.