Stormgevaar (Het Fluistereiland 1) – Elizabeth George

Geplaatst op 6 juni 2014 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Stormgevaar (Het Fluistereiland 1) – Elizabeth GeorgeStormgevaar Serie: Het Fluistereiland #1
| september 2012
Aantal pagina's: 336
ISBN: 9789022999806
Uitgave: Paperback
Goodreads
three-stars

Becca heeft een zeldzame gave. Als zij daardoor ontdekt dat haar stiefvader iemand heeft vermoord, is ze haar leven niet meer zeker

Becca kan de gedachten van anderen lezen en dat is lang niet altijd handig. Het blijkt zelfs gevaarlijk te zijn. Wanneer ze ontdekt dat haar stiefvader een moordenaar is, loopt ze zelf ook gevaar.

Becca's moeder zorgt ervoor dat Becca een andere identiteit krijgt en stuurt haar naar een oude vriendin op een afgelegen eiland, zodat ze zich daar kan schuilhouden. Als ze echter op het eiland aankomt blijkt de vrouw net te zijn overleden... Vanaf dat moment is Becca op zichzelf aangewezen. Om te overleven sluit ze vriendschap met een paar eilandbewoners, maar als een van hen een mysterieus ongeluk krijgt, is alle aandacht opeens op Becca gericht, Wat als hierdoor haar ware identiteit bekend wordt?

Koop dit boek bij Bol.com

Stormgevaar heb ik al op vele blogs zien langskomen en hoewel ik ergens een beetje bang werd van de middelmatige waarderingen die ook op goodreads verschenen, wilde ik het boek wel een kans geven. Ik zag het staan bij de bieb en nam het mee. Elizabeth George, bedacht ik me toen, Is dat niet die thrillerschrijfster waar mijn moeder zo veel boeken van heeft? Een spannend boek met een meisje in de hoofdrol dat gedachten kan horen. Zo slecht kan dat toch niet zijn?

Slecht is het boek ook zeker niet. Het is spannend en voelt helemaal niet aan als een boek waarin een element fictief is (gedachten horen). Zelf ben ik van mening dat wij allemaal wel een soort van prikkels van anderen kunnen opvangen, dus ik was benieuwd hoe dit zich zou gaan uiten.

Het boek begint met Hannah. Ik was meteen een beetje in de war.. Maar Becca dan? Gelukkig wordt dat allemaal snel duidelijk. Wat ik wel onduidelijk vond, was hoe ik Becca voor me moest zien. Pas later in het boek werd dat beschreven en dat druiste totaal in met het beeld wat ik ondertussen gevormd had. Wel vond ik het verfrissend dat het niet weer het zoveelste ‘maatje 34 met de look van een model’ was.

Becca is een interessant personage met een interessant verleden. Maar de acties die ze onderneemt vind ik.. raar. Ik snap haar angst, maar hoe ze die uitte in haar gedrag vond ik lastig om te begrijpen. Hierdoor voelde ik een zekere afstand ontstaan in het boek en kreeg ik geen feeling met alles wat ze moest doormaken.

Ik vond de gebeurtenissen behoorlijk hak op de tak en eigenlijk helemaal niet zo relevant aan het concept. Pas de allerlaatste paar bladzijden kreeg ik het gevoel dat ik de dreiging echt voelde. En dat is jammer. Wel hebben die laatste pagina’s er voor gezorgd dat ik wel benieuwd ben naar deel 2. Ik hoop alleen niet dat het weer gevlucht gaat zijn naar een andere plaats. Juist dat eiland waar iedereen elkaar kent vind ik een interessante plaats om zoiets af te laten spelen.

Ik heb Stormgevaar uiteindelijk 3 sterren gegeven omdat ik het aardig geschreven vond en bij vlagen spannend. Becca was – ondanks de afstand die ik voelde – interessant en biedt als personage veel mogelijkheden. Dit boek is vooral leuk voor mensen die een realistisch en spannend boek willen lezen en door een aantal gebeurtenissen kunnen heen prikken.

three-stars

Tags: , , , , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.