Steentjes wassen

Geplaatst op 16 juli 2012 door Emmy in Spiritueel / 0 Comments

Elk kristal wordt wel eens vies, net zoals dat ons huis langzaam maar zeker vies wordt als je het niet schoonmaakt. Kristallen nemen vaak (negatieve) energie op, en soms moet je dat wegkrijgen, anders verliest de steen haar werking.
Er zijn echter verschillende manieren om een kristal te reinigen en niet elke methode werkt bij elke steen. Was het maar zo makkelijk! Maar de ene steen vind dit tof en de ander vind dat weer verschrikkelijk. Een beetje alsof ze een eigen willetje hebben! Haha! Eigenlijk gaat het vooral over de chemische samenstelling van de stenen, waardoor ze bijvoorbeeld niet tegen stromend water kunnen.
Heel veel kristallen heb ik niet helaas, maar toch moet ik voor elke onthouden hoe ik ze reinigen kan. Ik ben onlangs begonnen met een mooi wordbestandje waarin ik netjes op een rij heb welke steen wat wil.
De meest bekende manier om een steen te reinigen is hem een tijdje onder stromend water te houden. Ik heb best wel eens wat kristallen mee onder de douche genomen. Ik schoon, zij schoon. Haha. Vooral kwartskristallen zijn echte stromendwaterliefhebbers, en aangezien ik er daar voornamelijk van heb, kan ik de hele rits in één keer doen.
Andere stenen houden van een nachtje in de volle maan. In de vensterbank waar het maanlicht er op valt, of buiten. Over buiten gesproken, sommige stenen kan je ook ‘begraven’ zodat de aarde ze reinigt. Moet je alleen niet vergeten ze weer op te graven! (Kapotte en stenen die niet meer ‘goed’ zijn, kan je ook begraven, dan geef je ze terug aan moeder aarde).
Weer anderen houden van zon en die leg je lekker in het zonnetje. Niet alle steentjes vinden dat leuk, want sommige verkleuren er van en dat is zonde, want sommigen hebben zulke mooie kleurtjes!
Ook hebben bepaalde stenen een reinigende werking op anderen. Zoals de hematiet. Nu heb ik dat zelf nog nooit geprobeerd, dus daar zou ik in moeten duiken voordat ik er meer over kan vertellen. Ik weet in ieder geval dat het een mogelijkheid is.
Zo zie je maar, dit zijn al heel wat opties en er zijn er vast nog heel wat meer. Ik raad je echter vooral aan even goed op te zoeken met welke steen je te maken hebt en wat verstandig is, voordat je een steen onder stromend water legt en deze begint op te lossen, om zo maar te zeggen. Het is in ieder geval belangrijk dat het af en toe gebeurd.. Je zult zien dat je jezelf daardoor veel prettiger voelt bij de steentjes en dat ze ook veel beter werken! De meeste stenen nemen namelijk energie op.. en dat kan ook de energie zijn die niet heel positief is. Stop je steentje dus op tijd in bad!

Tags:

Divider

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.