Starstuck op YALFU

Geplaatst op 7 oktober 2023 door Emmy in Evenement / 0 Comments

Op 1 oktober was het zover: yalfu! En yalfu zelf was me niet vreemd – ik ben op elke editie als standhouder geweest – maar nu ging ik er in een compleet andere rol naartoe. En dat was echt mega bijzonder.

De focus ligt natuurlijk altijd een beetje op internationale auteurs, dus dat ik daar als Nederlander tussen mocht zitten vond ik erg bijzonder. Ik had een kleedkamer, de techniek werd volledig voor me geregeld en ik kreeg eten en drinken zonder dat ik moeite hoefde te doen. Alles was binnen handbereik en na het eten hoefde ik maar een belletje te doen en ik werd opgehaald. Ik was eigenlijk een beetje starstruck op mijn eigen situatie.

Was ik nerveus? Ja en nee.

Het podium opgaan is mij niet perse vreemd. Als blogger of promotieteamlid heb ik vaker voor een grote zaal gestaan. Maar nu was ik de gast. Nu zou iemand mij komen interviewen over mijn boeken. Er was een stoel met mijn naam erop.

Samya Hafsaoui was fantastisch. Zij stelde me enorm op mijn gemak en zorgde voor een fantastische sfeer. We hadden van te voren al wat onderwerpen besproken en daardoor kwam ik niet voor verrassingen te staan.

En toen moest ik wel even slikken toen ik het trapje naar het podium opliep – please niet vallen please niet vallen. En het was geweldig. Ik was mezelf, vertelde wat ik zoals deed en beantwoordde de vragen (uit het publiek). En toen was dat gedeelte opeens voorbij. Wat een ontlading. Ik ben in de pauze heel even naar achteren gegaan om op adem te komen (en me los te laten koppelen van de techniek).

Na het podiumprogramma was het tijd om te signeren. Ik wist al dat het overgrote deel van de bezoekers voor de grote buitenlandse namen kwamen, maar toch ben ik dik tevreden over het aantal boeken dat ik heb mogen signeren. Ik heb fantastische gesprekken gehad en een aantal complimenten in mijn zak mogen steken. Zo leuk!

Wat een bijzondere ervaring was dit. Ik had het nooit willen missen en ik ben ontzettend trots op wat ik de afgelopen jaren heb bereikt. Zo sprak ik met Eline en blikten we terug naar 8 jaar geleden, toen we als ‘simpele’ bloggers al dit soort events afgingen. En nu stonden we er allebei als professionals in het vak. Zo ontzettend bijzonder.

Tags:

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.