Stad van Bloemen (Stravaganza #3) – Mary Hoffman

Geplaatst op 2 augustus 2014 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Stad van Bloemen (Stravaganza #3) – Mary HoffmanStad van Bloemen Serie: Stravaganza #3
Andere boeken in deze serie: Stad van maskers
| 2005
Aantal pagina's: 471
ISBN: 9789000036509
Uitgave: Hardcover
Goodreads
four-stars

Sky's moeder is aromatherapeute in Londen, maar door haar ziekte kan ze weinig doen. Als Sky met een parfumflesje in zijn hand in slaap valt, stravageert hij naar een andere tijd en komt hij terecht bij een monnik in Giglia, bij ons beter bekend als Florence. Daar leert hij over de vorige stravaganti en de bedreiging van de Chimici's. In het hier en nu wordt hij iets gelukkiger, met zijn moeder gaat het beter, en hij leert Nicolas en Georgia (de hoofdpersonen uit Stad van sterren) kennen. Sky krijgt zelfs een vriendin, Alice. Terwijl het in Giglia intussen steeds gevaarlijker wordt, loopt de oude vete tussen de Chimici-familie en de Nuccifamilie hoog op. Alle stravaganti zullen nodig zijn om Arianne, de mooie duchessa van Bellezza, te beschermen. Vooral nu de groothertog nieuwe plannen voor haar heeft. Kan Sky ervoor zorgen dat de rust terugkeert in Talia? Parfum, gif, zwaardgevechten, juwelen, een duel en liefdesverhalen, dat is Stad van bloemen.

Koop ‘Stad van Bloemen’ hier!

Soms is niets lekkerder dan opgerold op de bank liggen met een boek voor je neus, je favoriete drinken in je favoriete Disneyprincessenbeker en een rol koekjes bij de hand. Toch? Met die reden nam ik, Stad van Bloemen, het derde deel uit de Stravaganza reeks mee uit de bieb. Ergens een beetje teleurgesteld van deel 2, aangezien deel 1 heel erg tof was, wist ik niet zo goed wat ik moest verwachten bij dit boek. Maar oh wat ben ik blij dat ik deze heb meegenomen.. Want ik vind het de beste tot nu toe! Misschien ook wel omdat dit boek gebaseerd is op Florence en d’Medici familie.. Mijn grote favorieten.

In dit boek is de hoofdrol weggelegd voor Sky Meadow, een rustige en zorgzame jongen die al zijn tijd steekt in de zorg voor zijn moeder. Ook hij beland in Talia en raakt verwikkeld in een enorme familievete. Hoe gaat zich dat oplossen? Leuk is dat de andere personages ook terugkomen en Sky een hele mooie ontwikkeling doormaakt: van eenling naar goede vriend. Ik denk dat het voor alle personages heel erg nodig was dat ze houvast aan elkaar kregen. Ik vond ze dan ook sterker overkomen in dit deel.

Hoewel dit boek al uit 2005 stamt, lukte het me destijds niet om in deze reeks te komen. Toch denk ik dat het voor mij goed is dat ik deze boeken juist nu lees, nu mijn innerlijke historiefreak naar boven is gekomen. Ik vind het werkelijk heerlijk hoe Mary Hoffman een draai heeft gegeven uit Italië van de Renaissance en er haar wereld van gemaakt heeft. Talia is bijzonder, maar ook Italië zelf. Ik denk dat dit soort boeken, vol mysterie en tijdreizen, de geschiedenis voor jongeren erg interessant kunnen maken.

Het grote nadeel aan Stad van Bloemen is wel dat ik nu nog liever naar Florence zou afreizen om de cultuur te proeven. Ik herkende ontzettend veel elementen uit het boek en dat bracht een glimlach op mijn gezicht. De schrijfstijl vind ik wat kinderlijk voor tieners van die leeftijd, maar de sfeervolle setting maakt een hele boel goed. Doe mij ook maar een talisman voor Talia hoor!

Een ander groot voordeel van deze reeks is denk ik dat je het niet perse op volgorde hoeft te lezen. Er zullen wellicht personages vreemd zijn, mocht je in een later boek beginnen.. Maar toch denk ik dat het mogelijk is. De rode draad in het verhaal heeft per boek namelijk een begin en een einde. Niet zo’n cliffhanger waar je het boek van door de kamer wilt gooien, maar een eind die vraagt om meer.

Ik kan niets anders zeggen dan dat ik blij ben dat ik deze serie verder heb opgepakt.. En ik denk dat ik deel 4 ook maar snel ga lenen van de bibliotheek.

four-stars

Tags: , , , , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.