Ik sta in de boekenkrant! En ik kocht wat boeken

Geplaatst op 11 juni 2016 door Emmy in Boeken, Haul / 14 Comments

Hoewel ik normaal mijn kleine events beperk tot mijn dagboek, wilde ik mijn donderdag graag extra uitlichten. Niet alleen ging ik namelijk naar het boekenfestijn en wil ik jullie laten zien wat ik daar kocht, ik kreeg ook het eerste exemplaar van de BKYA (Boekenkrant Young Adult) uitgereikt. Aangezien ik een artikel heb aangeleverd mocht ik het eerste exemplaar in ontvangst nemen in boekhandel Broese te Utrecht.

Maar eerst naar het boekenfestijn.

Al een aantal jaar valt het me steeds een beetje tegen. Ik heb als blogger en veellezer natuurlijk al veel boeken in de kast en ga daarom behoorlijk gericht op zoek. Bewapend met mijn lijst reisde ik naar Apeldoorn. En daar viel alles me heel erg mee. Waar het boekenfestijn steeds meer en meer hobbytroep leek te worden, lag de focus hier weer echt op boeken.

Ik gooide mijn mandje behoorlijk vol met fantasy en historische romans die me wel aanspraken, maar veelal het x’te deel van een serie waren. Mooie alternatieven voor als ik niks zou vinden, dacht ik. Ik gaf de hoop op veel YA bijna op, tot ik een mega lange tafel tegenkwam met allemaal Engelse en Nederlandse YA. Hallo bookies, come to mama.

Uiteindelijk kocht ik drie boeken voor mezelf en een aantal boeken voor anderen. Tja, Apeldoorn ligt niet voor iedereen om de hoek en dan is er altijd wel ruimte in mijn tas om een medemens te helpen.

haul2

Zelf ging ik naar huis met Daughter of Smoke and Bone en Days of Blood and Starlight. Deze twee boeken heb ik al, maar dan in andere uitgaven die compleet missmatchen in mijn kast. Normaal vind ik dat geen probleem, maar nu begon het me echt te scoren. Ik heb deel 1 namelijk in het Nederlands en deel 2 is echt een mini Engels pocket, terwijl deel 3 de reguliere hoogte van een Engelse paperback heeft. Nu hebben ze allemaal het reguliere formaat. Mijn twee dubbele boeken ga ik verkopen of ruilen.

Ook kocht ik A Witch Alone, het derde deel van de trilogie van Ruth Warburton.

Voor Lindsey (Burn My Book) kocht ik Zwarte veren en IJs en Steen en voor Melisa (Booknuts) kocht ik het artbook van Frozen. En nog een cadeautje, maar dat is nog een verrassing.

haul

En toen naar Utrecht voor de Boekenkrant. Ik lees de boekenkrant eigenlijk nooit, maar nu er een young adult special zou komen, was ik natuurlijk erg benieuwd. Tevens heb ik zelf een artikel aangeleverd.

bkya

De BKYA is echt gericht op YA lezers en bevat alleen YA inhoud. Hoe tof is dat? Ok, het is vooral tof om mijn naam bij de colofon te zien. Ook Joost (NerdyGeekyFanboy) en Esmee (Leesmee) staan er met een stuk in.

krantgroot

Ik kreeg het eerste exemplaar overhandigd en voelde mij zo trots. Onbeschrijfelijk. Ik zou het helemaal niet erg vinden om vaker voor de YA special te mogen schrijven!

Benieuwd? De BKYA is nu gratis op te halen in de (kinder)boekenwinkel.

colofon

Tags: ,

Divider

14 responses to “Ik sta in de boekenkrant! En ik kocht wat boeken

 1. Fijn, als je zo toch wat moois tegenkomt :-D. Eigenlijk wil ik in september ook weer eens naar het boekenfestijn in Utrecht, nou maar hopen dat er dan ook weer een hoop boeken zijn. Want mij vielen die steeds meer knutselspullen ook op.

 2. Kim Milkyway

  In Apeldoorn mogen ze volgens mij geen Varia verkopen daarom was het deze keer niet aanwezig (op een tafel na, maar die had meer notitie boekjes ect).

  • Ik vind het fijn… het is al een hele tijd zo dat er veel te veel knutselspul ligt in verhouding met boeken. Zeker in Eindhoven was het bijna half/half.

   • Kim Milkyway

    Dat klopt inderdaad. Het Varia aanbod lijkt ook wel steeds groter te worden terwijl ik me echt afvraag of er mensen zijn die bijvoorbeeld een puzzel kopen terwijl die bij het boekenfestijn volgens mij net zo duur zijn als in de winkel. Wat me trouwens ook opviel was dat ze de magnetische boekenleggers ook niet mee hadden dit keer.

 3. Een vraagje: verschilt het boekenfestijn per stad onderling heel erg qua sortiment? Ik ga namelijk eigenlijk alleen maar naar die in Eindhoven, maar als het assortiment veel verschilt per stad, wil ik toch overwegen om naar meerder te gaan.

  • Het assortiment verschilt sowieso altijd. Nu komt het voor dat je een paar boekenfestijnen achter elkaar bijna hetzelfde spul hebt liggen, maar eens in de zoveel tijd worden bijvoorbeeld de Engelse boeken enorm aangevuld, waardoor er plots weer veel nieuws ligt. Het is totaal niet te voorspellen, maar daarom vind ik het ook weer heel erg leuk.

 4. OMG, IJs en Steen bij het boekenfestijn :O Die moet ik ook nog altijd scoren. Helaas was Apeldoorn nu ook een beetje te ver weg om in mijn agenda te passen 🙁

 5. Monique

  Wat gaaf dat je in de boekenkrant staat!
  Is het Frozen artbook de moeite waard om te kopen?
  Ik bedoel met kwaliteit van het boek.

 6. Zelfs als creabea erger ik me de laatste tijd steeds meer aan al die rijen prullaria op het Boekenfestijn. Vooral omdat er doorgaans niet veel bruikbare zaken tussen liggen (voor mij alleszins niet) en ik uiteraard liever een groter boekenaanbod zou willen zien. Supertof voor jou dat je dit keer wel meer geluk had. Proficiat trouwens met je gepubliceerde artikel. Echt tof dat je die kans kreeg.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.