Serie | Outlander

Geplaatst op 30 augustus 2015 door Emmy in Recensie, TV serie / 12 Comments

Outlander

Een paar jaar terug kocht ik op de gok het eerste boek van Outlander: de Reiziger. Ik had er wel eens van gehoord en ik kon een mooie deal sluiten met een paar tweedehands boeken. Ik las het en was fan. Niet veel later kreeg ik te horen dat er een tv serie van zou komen. Ik blij.

Toch lukte het me niet om heel braaf elke week een aflevering te kijken. Alleen de eerste. Ik ben namelijk iemand die helemaal niet zo snel tijd vrij maakt voor een tv-serie. Ik heb nog zo veel andere dingen te doen, dat ik vaak een beetje onrustig word. Vooral als het een aflevering is die een uur duurt.

Dus, toen ik naar Amerika ging, om mijn zusje op te zoeken, leek het me een top idee om alle afleveringen die toen uit waren (8) te kijken in het vliegtuig. Na 2 of 3 afleveringen gaf ik het op. Want zowel op de heen als terugreis zat ik vlak bij de motor en mijn oortjes waren alles behalve omgevingsgeluid dempend. Daar ging mijn idee.

Dus keek ik uiteindelijk de overige afleveringen (van die 8) in de bus naar Londen. Juist. Maanden later dus. Eenmaal thuis keek ik aardig door, waardoor ik een aantal weken terug eindelijk het eerste seizoen heb afgekeken.

Eerlijk is eerlijk. Het is een fantastische serie die ontzettend veel elementen uit de boeken verteld. Ik moest eerst een beetje wennen aan de cast (maar wanneer is dit nou niet?), maar al snel was Claire, Claire en Jamie, Jamie. En kon ik op reis naar het Schotland van het verleden. Dit vond ik heerlijk, maar zoals ik al aangaf is een uur kijken soms echt een hele kluif voor mij. Als er in een aflevering veel actie zit (zoals bij Game of Thrones) dan lukt het me goed, maar er zijn echt wat afleveringen waar relatief weinig gebeurd. Dit verhaal draait namelijk meer om de ontwikkeling dan om de actie.

Even twijfelde ik of ik mijn vriend moest laten meekijken. Maar dan zou ik alles opnieuw moeten bekijken (geen staf, maar weer dat punt van tijd) en hij is helemaaaaal van de ‘er moet actie in zitten’. Wat dat betreft is dit te veel kostuumdrama voor hem. Wel awkward; de keren dat hij af en toe mee piepte, was er net een keiharde seksscene op. Ja, die zitten er ook in. Boehoe. Borsten.

Tegen het einde van het seizoen zit er meer heftigheden in, waarbij men mij een beetje bang maakte. ‘JE GAAT KOTSEN, EMMY’. Dat hoef je dus niet tegen mij te zeggen, want ik heb dus geen maaginhoud moeten legen.. Ik vond het nog wel meevallen. Of komt dat omdat ik me toch niet helemaal kon inleven met de personages? Dit lukte veel beter in het boek.

Wil ik verder kijken? Ja. Maar waar ik bij Game of Thrones een boek lees na het seizoen, ga ik dit er lekker voor doen. Al heb ik boek twee al gelezen; dan heb ik dus nog een hele tijd om in ieder geval het derde deel gelezen te hebben! En dat heerlijke Schotse accent is eigenlijk ook al een goed excuus. En mannen in kilt. En historie.

Outlander met oa. Caitriona Balfe , Sam Heughan & Duncan Lacroix
Aantal episodes:
16 van een uur
Gebaseerd op de boeken van Diana Gabaldon

 

 

 

Divider

Liefs, Emmy

Volg Zon en Maan: Bloglovin' / Facebook / Goodreads / Instagram / Twitter

Tags: ,

Divider

12 responses to “Serie | Outlander

  1. Zeker nog van plan deze ooit eens te kijken, maar ik ga ‘m houden voor vervanger van Reign als ik daar doorheen ben denk ik 🙂 Niet 100% zeker of dit iets voor mij is, maar ga het zeker een kans geven! De boeken zijn denk ik wel wat te zwaar (en dik) voor mijn smaak.

  2. Ik heb deel 1 ooit eens op het boekenfestijn in mijn mandje gehad, maar het boek is voor mij toch iets te dik denk ik, haha. Ik ben ook ooit wel eens begonnen met de eerste aflevering van de tv-serie, maar ik heb die nooit afgekeken volgens mij. Waarom, dat zou ik eigenlijk niet echt meer weten…

  3. Ik kom zelden nog aan tv-series toe maar voor deze reeks heb ik met veel plezier tijd vrij gemaakt. Al heb ik ze niet allemaal achter elkaar gezien vermits het eerste seizoen nog niet helemaal af was. Ik hoopte dat ik door het zolang mogelijk te rekken – nadien zou kunnen aansluiten op de nieuwe afleveringen. Maar jammer genoeg zijn die nog niet verschenen. Afgelopen week heb ik het vierde boek kunnen lezen én ik ben nog steeds fan. Deze boeken zie ik me nog wel eens aanschaffen.

    • Ik denk dat het altijd belangrijk is bij verfilmingen (film of serie) dat je beiden los blijft zien. Het kan elkaar wel versterken, maar het zal nooit hetzelfde zijn.

  4. Nicole

    Ik vond het een mooie serie, en dat af en toe een aflevering wat langzamer was en minder actie vind ik juist niet erg, vind dat wel fijn, Net zoals bij Downton Abbey 😉 Is ook een aanrader en Mr. Selfridge. Het boek heb ik nog niet gelezen, wil dit wel graag doen.

Geef een reactie