Serie: Firefly (2002)

Geplaatst op 30 oktober 2013 door Emmy in Recensie, TV serie / 4 Comments

Firefly (2002) Poster

Ik kijk relatief weinig series… terwijl er zo veel leuke tussen zijn die ik ook echt nog wil zien. Toch is het heerlijk om samen met mijn vriend een serie te kijken, terwijl het weer buiten prut is. Na Stargate SG-1 en Stargate Atlantis (allebei super leuk!) wilden we even een Stargate-break en pakte mijn vriend een andere SF serie van de plank: Firefly. Slechts één seizoen telt het, want het is helaas daarna gecanceld. Maar dat maakt het zeker geen slechte serie!

Captain Malcolm ‘Mal’ Reynolds is a former galactic war veteran who is the captain of the transport ship “Serenity”. Mal and his crew, ensign Zoe Alleyne Washburne; Zoe’s husband, pilot Hoban ‘Wash’ Washburne; muscular mercenary Jayne Cobb; young mechanic Kaylee Frye; former Alliance medical officer Simon Tam; his disturbed teenage sister River (both on the run from the interplanetary government “The Alliance”); the beautiful courtesan Inara Serra; and preacher Shepherd Book do any jobs, legal or illegal, they can find as the Serenity crew travels across the outskirts of outer space. IMDB

Het is een soort mix tussen het wilde westen en ruimteschepen en dat voelt aan het begin een beetje vreemd aan. Niet zo spectaculair als bijvoorbeeld het eerder genoemde stargate. En, doordat het een eerste seizoen is, merk je zeker aan de eerste paar afleveringen dat de karakters (die stuk voor stuk uniek en bijzonder zijn) elkaar echt nog moeten aftasten. Ze moeten elkaars rol in het geheel nog een beetje leren kennen en als kijker moet je hen leren kennen natuurlijk. Langzaam maar zeker begin je ze te zien als een sterke crew die alles voor elkaar doet.

Omdat de serie (helaas!) na 14 afleveringen is gestopt, blijf je aan het einde nog met heel veel vragen en onafgewerkte  elementen over. Gelukkig is er dan ook nog een film gemaakt, Serenity genaamd. Ik moet deze zelf ook nog kijken, maar ik ben er erg benieuwd naar.

Fan van cowboys en ruimteschepen? Of gewoon van een heerlijk nerdy serie? Dan is Firefly een aanrader!

Titel: Firefly
Creator: Joss Whedon
Aantal episodes: 14
Duur: ongeveer 42 minuten
 

Tags:

Divider

4 responses to “Serie: Firefly (2002)

    • Wij zullen de film ook wel snel gaan kijken denk ik. 🙂 Ik ben erg benieuwd.

      Volgens mijn vriend is het gestopt wegens tegenvallende kijkcijfers, terwijl er wel super veel fans zijn. Na wat schijnt heeft fox halverwege de programmering aangepast zodat de serie niet meer op vrijdagavond, maar op maandagavond op tv kwam… Dan vind ik het niet heel gek dat de ratings omlaag gaan.

    • Klopt, dat is met die andere serie ook – en met heel veel series. Dan kunnen er bij wijze van spreken 2000 fans zijn die elke keer kijken, maar hebben ze 2050 kijkers per keer nodig en die halen ze dan net niet. (Nou heb ik geen idee van die cijfers, dat kan natuurlijk net zo goed 20.500 en 20.000 zijn of zo…) Maar ook met een hoop fans kunnen ze nét niet aan de kijkcijfers komen, door zoiets als een verkeerde zenddag.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.