Schrijversbezoek tijdens Literatour

Geplaatst op 30 maart 2015 door Emmy in Boeken, Evenement / 2 Comments

Afgelopen week was het – zoals jullie wel weten – Literatour, de boekenweek voor jongeren. Er werden echt allerlei dingen georganiseerd, zoals feesten in boekenhandels, de DLP en auteursbezoeken op scholen. Het CPNB vroeg mij of ik ook bij een bezoek aanwezig kon zijn, maar ik moest de hele week gewoon werken. Ik kreeg een lijst met bezoeken in de buurt en tot mijn grote vreugde stond mijn stageschool in het lijstje, met een bezoek op de dag dat ik stage loop. Hoe luxe! Ik zei dus ja en schoof op vrijdag aan bij Danielle Bakhuis, die samen met een aantal andere schrijvers een bezoekje kwam brengen aan het Heerbeck College.

Ik zat met twee andere havo 3 klassen in het lokaal. Beide klassen hadden toetsweek, dus je merkte meteen dat ze een beetje moe waren. Ik weet dat er een paar echte lezers in een van de groepen zitten, dus ik was benieuwd hoe zij het zouden vinden.

Je merkt meteen dat Danielle veel ervaring heeft met het bezoek aan scholen. Nadat ze eerst wat over zichzelf vertelde en over een aantal boeken sprak (verschillende genres) zocht ze echt interactie op met haar publiek. De leerlingen moesten bepalen aan de hand van cover, aantal pagina’s, eerste zin en achterflap of ze een boek wel of niet wilde lezen. Ik vond dit erg leuk gedaan en zo werden de leerlingen ook echt wakker gehouden.

danielle

Na deze test waren er daadwerkelijk wat vingers die werden opgestoken bij de vraag ‘wil je dit boek nu lezen?’. En ik moet zeggen; ik heb er nu ook wel een paar waarvan ik denk: kom maar op!

Aan het eind mochten de leerlingen vragen stellen, maar daar kwam niet zo veel respons op. Danielle heeft het toen afgekapt en gezegd dat de leerlingen die nog wat wilde vragen, mochten blijven. Er bleven ook echt een aantal meiden zitten. Erg leuk om te zien!

Danielle heeft het erg leuk gedaan, want ik weet dat het best een lastige klas is om de aandacht van te krijgen. Ook vond ik het erg leuk dat ze mij herkende van mijn blog.

Hoe de andere auteurs het hebben gedaan, weet ik niet. Maar ik denk dat het een groot succes was en ik denk ook zeker dat het een succes was. Heerlijk dat deze school zo veel aandacht aan het lezen besteedt! Het was een leuk bezoek, al viel het niet zo praktisch in de toetsweek, en ik was blij dat ik er bij mocht zijn!

Tags: , ,

Divider

2 responses to “Schrijversbezoek tijdens Literatour

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.