Samhain

Geplaatst op 31 oktober 2011 door Emmy in Spiritueel / 2 Comments

Volgens oud-Keltische traditie begint het nieuwe jaar met Samhain en is op deze dag de sluier tussen deze wereld en die van de overledenen het dunst. Het was het derde oogstfeest en men vierde de overgang van de zomer periode naar de winter.
Van alle heksenfeesten is dit de allerbekendste, omdat de meeste symbolen die eraan gekoppeld zijn in tact zijn gebleven. Ik moet zeggen dat ik het zelf het leukste feest vind, omdat het zo’n ontzettend fijne sfeer heeft. Het heeft echt zo’n gevoel van, lekker met kaarsjes aan met een dekentjes om je heen op de bank, nadenken over wat er komend jaar komen gaat.
In mijn geval is dat echt iets wat plaats gaat vinden, omdat ik komende weken ga verhuizen, dus mijn komende jaar komt echt vol verrassingen. Niks is te voorspellen, niks staat vast.
Over voorspellen gesproken, men zegt dat, omdat de sluier met Samhain zo dun is, het ook de perfecte tijd is om je bezig te houden met divinatie. Juist omdat je dan sneller antwoorden binnen zal krijgen. Het is een mooie tijd om een kaartje voor jezelf of voor anderen te leggen en dat duidelijk proberen te linken aan jezelf (of die ander).
Tevens is het de perfecte periode om dingen af te sluiten. Het is immers een start van een nieuw jaar, een nieuwe tijd. Het is tijd om het oude af te sluiten en om iets nieuws te beginnen. Wees daar ook niet bang voor, soms is het daar tijd voor. Net zoals ik doe met mijn verhuizing.
Tja, wat ga ik allemaal doen met Halloween. Ik heb mijn koekjes, ik heb mijn pompoen. Ik denk dat ik zoals elke maandag gewoon thuiskom van mijn werk en dan op de bank ga hangen.. Maar dan ga ik wel stilstaan bij de veranderingen om me heen. Ik zie wel hoe dag zich invult.. Plannen dat doe ik niet.

Bewaren

Tags: , , , , ,

Divider

2 responses to “Samhain

Geef een antwoord

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.