Rood

Geplaatst op 5 augustus 2011 door Emmy in Spiritueel / 0 Comments

Hoewel ik persoonlijk geen vaste betekenis aan een kleur geef en helemaal kriegelig wordt van lijstjes uit boeken en van sites, wil ik toch een aantal blogs gaan wijden aan wat een bepaalde kleur bij me oproept. Waar ik het aan link en welke gevoelens ik er meestal bij heb. Ook welke persoonlijke ervaringen ik met de kleur heb komen aan bod. 

We beginnen met rood. Rood is een kleur die mensen vooral associëren met liefde, woede, bloed, kracht en oorlog. Beetje tegenstrijdige dingen, niet? Ik vind dat aan de ene kant krom maar aan de andere kant ook volkomen logisch, want het begrip rood is net zo breed als het begrip brood. Je hebt witbrood, bruinbrood, volkoren. Ga zo maar door. Dat geldt eigenlijk voor alle kleuren, daarom vind ik niet dat je een kleur een slecht een paar begrippen kan koppelen, omdat donkerrood een heel ander gevoel opwekt dan lichtrood, wat wellicht bijna roze is. En daarnaast kan de ene tint rood bij de ene persoon een heel positief gevoel geven en bij de ander juist totaal niet.
Natuurlijk link ik de eerder genoemde begrippen ook wel aan rood, maar ik probeer mezelf er niet door te laten beïnvloeden als ik bij mensen kijk of een rode kleur zie. Er behoort dan nog op veel meer gelet te worden, bijvoorbeeld wat je er nog meer bij ziet of voelt. Rood kan warm aanvoelen, maar ook zo koud als een noordpool om het zo maar te zeggen. Daarnaast is er natuurlijk ook een wezenlijk verschil waar en in welke hoeveelheid die kleur heeft. Als je verder helemaal blauw bent, maar een rode plek hebt, kan dat wijzen op iets anders dan dat wat eigenlijk bij je hoort. Kan pijn zijn of bijvoorbeeld iets wat je van andere bij je draagt. Zo veel mogelijkheden!

Wat me wel opvalt is dat als ik naar de ziel kijk, en het is een roodkleurige ziel, ik dat wel altijd link aan het element vuur. Natuurlijk variëren de kleuren rood bij mensen, maar dat gevoel is altijd hetzelfde. Ik zal dat in een andere blog nog wel toelichten, als ik het over zielen bekijken heb. Nog even geduld lieve mensen, ik kan niet heksen. 

Als mensen me zouden vragen wat een rood aura betekend, dan haal ik mijn schouders op. Dat kan ik niet uit de losse vinger zuigen. Dan moet ik die persoon met dat rode aura eerst zien wil ik er uberhaupt iets aan kunnen linken. Of dat nou een vorm van ‘eerst zien en dan geloven’ is, of van ‘ik ben helemaal niet ervaren’, maakt me niet zo veel uit. Kleuren moet je beleven is mijn motto. 

Verder heb ik niet zo veel met rood. Er is me wel eens gezegd dat meer rood dragen me meer zou laten aarden, maar rood matcht niet zo snel met mijn haar… Dus veel meer dan de rode xenosblouse eens in de zoveel tijd kom ik niet echt. Ook in huis vind je weinig rode spullen, terwijl ik bordeauxrood wel een mooie kleur vind. Toen ik hier kwam wonen waren de woon- en slaapkamer voorzien van een rood kleurtje.. het eerste wat ik gedaan heb ik dat overschilderen. Ik word een beetje agressief van die grote rode vlakken voor mijn gevoel.  Niet op andere mensen, maar op die kleur rood. 

Tja, ik ben blijkbaar niet zo’n rood persoon. Ieder zo zijn kleur natuurlijk. Hebben jullie wel iets met deze kleur van passie?

Bewaren

Tags: , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.