Review ‘compleet handboek aura’s lezen en beïnvloeden’.

Geplaatst op 17 mei 2012 door Emmy in Boeken, Recensie, Spiritueel / 2 Comments

Compleet handboek aura's lezen en beïnvloeden
Onlangs las ik het ‘Compleet handboek aura’s lezen en beïnvloeden’ geschreven door Susan G. Shumsky.
Nou ben ik niet echt iemand die denkt dat je zoiets kan aanleren en al helemaal sceptische ben ik tegenover dingen aannemen die in zulk soort boeken staan. Toch lees ik ze, om dingen te leren en om weg te filteren wat ik niet accepteer als waarheid. Dan kan het zo maar wel de waarheid zijn, maar het past nog niet in de mijne.
Maar goed, ik was dus best sceptisch over Compleet handboek aura’s lezen en beïnvloeden, omdat het behoorlijk geschreven is op de manier van ‘dit is het, echt waar’. En daar heb ik nou eenmaal niet zo veel mee.
Wat ik vooral interessant beschreven vond is hoe andere mensen een aura ervaren en hoe verschillend dat bij iedereen is. Dit vind ik een goede toevoeging van het boek, omdat wij lezers dan niet enkel gestuurd worden door de schrijfster.
Halverwege Compleet handboek aura’s lezen en beïnvloeden gaat dit iets beter en komt de schrijfster tot ‘ik geloof dat’, wat mij een beter gevoel gaf over het boek. Dat en veel persoonlijke ervaringen van andere mensen maakt het boek aantrekkelijker, leesbaarder en tja, geloofwaardiger.
Echter word ik een beetje moe van de affirmaties in de tekst. Het zijn er zo veel! En ze gaan allen over God of Jezus. Als God of Jezus de leidraad van je leven zijn, zijn het inderdaad mooie teksten, maar als je er minder mee hebt stoor je je er gigantisch aan. Het is te overdreven, alsof het smeekbedes zijn.. nee zelfs dat niet, afdwingsels. Dat zijn het.
Waar ik absoluut ook mee oneens ben is het feit dat, volgens Susan, je geest zich niet kan aarden met technieken als rondlopen op blote voeten of het koord wat via je stuitje de aarde in gaat.. Nee, volgens haar hoort er een gebed/tekst bij die je op moet dreunen. BAH BAH BAH. Wat een onzin! Nee echt, ik vind niet dat je zoiets ‘moet’ doen om geaard te zijn, iedereen heeft zijn eigen manier en als het werkt zijn alle manieren juist!
Ze stelt nog iets wat ik niet vind kloppen. Ze zegt dat iedereen psychische banden en liefdesbanden met elkaar heeft en zegt dat alleen de liefdesbanden goed zijn. Psychische banden kan je ‘zien’ en zijn, hoe goed bedoeld, niet goed voor de ziel. Daar ben ik het niet mee eens. Die banden zijn er niet voor niets en geven leermomenten aan, speciale verbindingen en geven twee zielen wat te delen. Dit is niet meteen slecht voor iemand en dient niet meteen verbroken te worden. Ook met die banden kan je liefde geven.
Verder behandeld ze in Compleet handboek aura’s lezen en beïnvloeden ook de betekenis van kleuren in keurige lijstjes.. Maar in plaats van alleen dat, linkt ze de kleuren ook aan gevoelens en lichamelijke punten, dit maakt het allemaal wat interessanter, want ze stelt dat wij mensen vaak behoefte hebben aan een bepaalde kleur. Dit vind ik kloppen en ik denk dat wij mensen inderdaad bewusten met onze kleurkeuze om kunnen gaan met betrekking tot onze gezondheid.
Uiteindelijk is het een boek dat meer dan alleen over aura’s gaat.. het is een boek dat allerlei spirituele wegen bij elkaar brengt tot een soms niet zo nuttige hoop. Hierdoor is het soms wat oppervlakkig en denk je soms: ‘waarom staat dit er nou bij?’.
Ik weet niet of ik Compleet handboek aura’s lezen en beïnvloeden zou aanraden aan iedereen. Het heeft wel wat interessante bevindingen maar is voor mij persoonlijk niet echt geschikt. Ik heb het uiteraard wel uitgelezen, maar ik had er meer van verwacht.
Het is interessant voor mensen die van affirmaties houden en ook voor mensen die met de basis willen beginnen, maar voor ‘gevorderde’ is dit redelijk slappe hap. Helaas!

Bewaren

Tags: , , , , ,

Divider

2 responses to “Review ‘compleet handboek aura’s lezen en beïnvloeden’.

  1. Enig idee wat ze bedoelt met het ‘Christuszuur’? (zie oa het gebed op pagina 172) Heb het boek ook gelezen en vraag me al jaren af welke verkeerde vertaling van welk engels woord hieraan ten grondslag ligt. Of… bestaat het echt?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.