Remake: Sailor Moon Crystal

Geplaatst op 11 augustus 2014 door Emmy in Manga/Anime / 5 Comments

Een van mijn jeugd cravings was het kijken van anime. Helaas kom ik er door mijn ietswat ambitieuze weekplanning vaak niet aan toe om lekker te gaan zitten voor een serie. Toch ben ik heel erg blij geworden van het nieuws dat de klassieker Sailor Moon opnieuw wordt uitgegeven. Niet in weer een onmogelijk groot getal aan episodes, maar lekker snel en volgend aan de manga.

https://i0.wp.com/img4.wikia.nocookie.net/__cb20140314030755/sailormoon/images/thumb/a/a4/Sailor_Moon_Crystal_image.png/180px-Sailor_Moon_Crystal_image.png

Ik hou wel van dat soort remakes, want ook Full Metal Alchemist: Brotherhood werd een echte topper. Sailor Moon heb ik echter nooit helemaal kunnen kijken, al keek ik als jongere-Emmy graag naar de Nederlandse dub. De komt van Sailor Moon Crystal biedt voor mij de ideale uitkomt: het is net begonnen en maar eens in de twee weken komt er een episode online. En ik moet zeggen: bij aflevering 1 was ik al weer helemaal hooked. De animatie is heerlijk en qua vormgeving lijkt het veel meer op de manga. En: eindelijk geen 10 episodes met alleen maar Sailor Moon, want in de tweede aflevering komt Sailor Mercury er al weer bij.

Ergens is het bijzonder dat deze serie opnieuw wordt uitgegeven. Er is immers zo’n enorme fanbase en zo veel merchandise dat het al snel een grote uitmelkerij kan worden. Maar het is speciaal gedaan om het 20 jarig bestaan van Sailor Moon te vieren. Bijzonder toch, dat de bovennatuurlijke superheldin toen ook al helemaal hip was?

Usagi is a little clumsy and a crybaby, but she’s also one spirited eigth grader. One day she meets Luna, a black cat with a crescent mark on her forehead, and transforms into the pretty sailor-suited guardian of love and justice, Sailor Moon! As a chosen guardian of justice, Usagi apparently has a mission to protect a princess, and to find her fellow Guardians and the Legendary Silver Crystal. Meanwhile, Queen Beryl of the Dark Kingdom sends her subordinates to the town where Usagi lives. They cause strange events to occur there, all in an effort to acquire the tremendously powerful Silver Crystal…

Can Sailor Moon and the other Guardians successfully find the Legendary Silver Crystal, and protect the princess…!?

Nou, dat klinkt leuk toch? Ik denk dat dit zowel leuk is voor mensen die nog nooit gehoord hebben van Sailor Moon, als de mensen die alles al hebben gezien.

Ondertussen is de derde aflevering al online verschenen, dus nog steeds een ideaal moment om in te springen. Ik weet in ieder geval wat ik vanmiddag ga doen!

Tags: , , ,

Divider

5 responses to “Remake: Sailor Moon Crystal

  1. Ik ben zoooo lang fan van sailormoon geweest. En van andere animeseries (manga natuurlijk ook, maar dat was wel ff wat duurder om aan te komen, hahaha). Ben ook heel benieuwd naar deze serie, maar ik heb helaas te weinig ruimte op mijn harde schijf om ze te kunnen downloaden. Het ziet er in elk geval prachtig uit.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.