Rebel Belle (Rebel Belle #1) – Rachel Hawkins

Geplaatst op 25 juni 2019 door Emmy in Boeken, Recensie / 1 Comment

Rebel Belle (Rebel Belle #1) – Rachel HawkinsRebel Belle door Rachel Hawkins
Ook door deze auteur: Royals
Serie: Rebel Belle #1
Andere boeken in deze serie: , Miss Mayhem
Uitgever: Putnam | 8 April 2014
Genres: Fantasy, Young Adult
Aantal pagina's: 345
ISBN: 9780399256936
Uitgave: Hardcover
Goodreads
four-stars

Harper Price, peerless Southern belle, was born ready for a Homecoming tiara. But after a strange run-in at the dance imbues her with incredible abilities, Harper's destiny takes a turn for the seriously weird. She becomes a Paladin, one of an ancient line of guardians with agility, super strength and lethal fighting instincts.

Just when life can't get any more disastrously crazy, Harper finds out who she's charged to protect: David Stark, school reporter, subject of a mysterious prophecy and possibly Harper's least favorite person. But things get complicated when Harper starts falling for him—and discovers that David's own fate could very well be to destroy Earth.

With snappy banter, cotillion dresses, non-stop action and a touch of magic, this new young adult series from bestseller Rachel Hawkins is going to make y'all beg for more.

Ik herinner me nog dat Rebel Belle een behoorlijk hype was toen het uitkwam. Ik vond de cover nogal girly en dacht dat het absoluut geen boek voor mij zou zijn. Gelukkig dacht Eline daar anders over: ze gaf me dit boek bij een swap. En dat was een goede keuze, want ik heb van elk woord genoten.

Zuidelijke schoonheid Harper Price heeft het allemaal: de kroon voor Homecoming, hoofd cheerleader, een berg buitenschoolse activiteiten en het knapste vriendje van de school. Alles staat op het punt te veranderen als ze tijdens het schoolfeest iets vreemds meemaakt, waardoor ze een Paladin wordt: een elite beschermer met superkrachten. Haar beschermeling? David Stark, de jongen die ze absoluut niet kan uitstaan. Ze moeten echter samenwerken om een kwaadaardige heks te stoppen.

Hoewel ik ondertussen wel bekend ben met Rachel Hawkins hilarische schrijfstijl, had ik nog niet echt het idee wat ik kon verwachten. Ik dacht dat Harper zo’n typisch meisje zou zijn: arrogant, populair, uit de hoogte en dan opeens poeslief en meegaand, terwijl ze fantastische superkrachten zou krijgen.

Deels was dit ook zo, maar ik vond het beter werken dan ik had voorzien. Het werkte juist heel goed! Evenals de andere young adult tropes als de liefdesdriehoek kwamen erg goed uit de verf. Tja, ik denk dat we allemaal wel houden van vijanden die stiekem wat voor elkaar beginnen te voelen.

Het leest heerlijk weg, wat vooral komt door alle drama. Dit is een van de kenmerken van Rachel Hawkins boeken: ze zitten vol tienerdrama. And I love it! Het voelt als een degelijke klassieke young adult waarin gewone tieners opeens te maken krijgen met magische superkrachten. Laat ik daar nu net dol op zijn.

En hoewel je nu misschien zou denken dat Rebel Belle alle clichés in één boek is: nee. Harper is de beschermer, niet de vrouw die gered moet worden. Ze is niet de chosen one en wil dat ook niet. Ze wil gewoon naar school en goede cijfers halen om naar een goede universiteit te kunnen. Het duurt dan ook even voordat ze echt accepteert dat ze is verandert en ik kan me voorstellen dat sommige lezers dat gezeur schijtirritant vinden, ik vond het juist passen.

Ook voor niet-fantasy lezers is Rebel Belle een leuk boek. De wereld is namelijk niet verzadigd met magie. Het is slechts gelimiteerd aanwezig en ook de mogelijkheden zijn tot nu toe heel klein. Het is daardoor heel goed behapbaar. Er is geen sprake van een unieke wereld die je moet leren kennen, waardoor het boek extra toegankelijk lijkt.

Van cheerleader tot Paladin: Harper neemt je mee in een wonderbaarlijk avontuur. Rebel Belle is genieten van tienerdrama, magie en kick-ass meiden.

Rebel Belle is een boek voor geslaagde tropes. Ik vond het heerlijk: grappig, stoer en magisch. Ik heb enorm genoten en ik kan niet wachten om deel twee en drie ook aan te schaffen!

four-stars

Tags: , ,

Divider

One response to “Rebel Belle (Rebel Belle #1) – Rachel Hawkins

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.