Reading Problems – Tag

Geplaatst op 28 september 2015 door Emmy in TAG / 12 Comments

Ik werd door Lilian getagt voor de Reading Problems – tag. Maak kennis met al mijn leesissues.

Foto 28-09-15 14 44 39

1. Je hebt 20.000 boeken op je TBR. Hoe beslis je welk boek je gaat lezen?

Laat ik vooropstellen dat ik af en toe inderdaad het gevoel heb dat ik nog 20.000 boeken op mijn goodreads heb staan die ik nog wil lezen. Een paar maanden terug ging ik over de 700 heen en toen heb ik er een hele rits (die ik toch nooit meer zou gaan lezen) verwijderd. Dat voelde goed. Daarnaast heb ik ook nog heel veel boeken in de kast. Maar ik dwaal af. Hoe kies ik? Toch wel een beetje waar ik zelf zin in heb… Ook al is het een recensie-exemplaar. Ik heb vaak juist zin in die boeken. Tevens maak ik elke maand een TBR met een aantal boeken die ik perse wil lezen. Daarnaast is het boek wat ik ga lezen ook afhankelijk van mijn leessituatie. Als ik een lange treinreis voor de boeg heb, dan pak ik meestal een iets dikker boek.

Wist je trouwens dat ik mijn nog te lezen planken ook een beetje op volgorde zet? Dat veranderd dus best wel vaak.

2. Je bent halverwege door een boek en je vind het echt niks. Stop je of ga je door?

Eigenlijk stop ik bijna nooit met lezen. Ik denk dat ik de afgelopen vier jaar slechts drie boeken niet heb uitgelezen. Meestal kies ik boeken uit die me aardig bevallen, dus heb ik amper een reden om te stoppen.

3. Het einde van het jaar komt er aan en je loopt enorm achter met je Goodreads reading challenge. Probeer je je achterstand in te halen?

HAHAHAHAHA wat een goeie grap.

4. De covers van een serie die je geweldig vindt, matchen niet. Hoe ga je hiermee om?

Carebear! Daar geef ik dus helemaal niet zo veel om… zolang ik de boeken maar heb!

5. Iedereen is compleet dol op een boek en jij vind het echt niks. Wat doe je?

No big deal! Ik schrijf gewoon een eerlijke recensie en geef aan waarom het boek mij helemaal niks doet. Het is me al een paar keer overkomen en dat vind ik niet eens zo gek. Ik lees immers zo ontzettend veel dat een boek dan soms gewoon het net niet helemaal is. Ik heb veel vergelijkingsmateriaal. Daarnaast word ik – mede door andere bloggers – soms zo enthousiast over een boek dat hij alleen maar tegen kan vallen. Stom he?

6. Je leest publiekelijk een boek en je moet bijna huilen. Hoe ga je ermee om?

HUILEN ALS EEN BABY. Ok. Wel met dat boek voor m’n snufferd en gedraaid naar het raam.

7. Een vervolg van een boek dat je fantastisch vindt, komt uit. Maar je bent veel vergeten van het vorige boek. Herlees je het of ga je gewoon verder in de hoop dat het wel weer terugkomt?

Ik herlees bijna geen boeken. Soms lees ik mijn recensie terug en dan is dat voldoende. Meestal herinner je je gaandeweg wel weer wat er was gebeurd. Daarnaast bevat een goed boek toch wel een soort terugblik (zij het heel subtiel)

8. Je wilt niet dat iemand je boeken leent. Hoe leg je dat aan mensen uit wanneer ze vragen of ze een boek mogen lenen?

Mijn boeken worden niet zo veel geleend. Ok, mijn zusje heeft er een paar geleend (alleen maar trots) en een meisje dat eens een boek leende heeft hem nog steeds (5 jaar later…)… maar goed.. ik zie niet in waarom ik een boek niet uit zou lenen. Tenzij hij of haar het boek bewust kapot wil maken.

9. Je hebt de afgelopen maand 5 boeken opgepakt en weer weggelegd. Hoe kom je over je leesdip?

Ik heb niet echt veel leesdips meegemaakt. Meestal kom ik vanzelf wel weer een treinreis tegen die mijn lust voor lezen weer aanwakkert. Ik weet het, saai.. Blijkbaar heb ik toch niet zo veel leesissues!

10. Er zijn zรณ veel boeken die uitkomen die je heel erg graag wilt lezen. Hoeveel koop je er?

Niet zo veel.. want mijn budget staat dit helaas niet toe. Wat dat betreft kan ik uitgevers niet genoeg bedanken dat ik zo veel recensie-exemplaren mag ontvangen! THANKS! <3

11. Hoelang blijven boeken die je net gekocht hebt in je boekenkast staan?

Dat varieert tussen ‘haalt de kast niet want ik ga meteen lezen’ tot ‘staat er x jaar later nog’… Tenzij deze vraag niet slaat op het aankoopmoment tot het moment van lezen.

Foto 28-09-15 14 44 16

Het blijkt dus dat ik helemaal niet zo veel issues heb… Ik merk dat ik stiekem best makkelijk ben, ook al ben ik een behoorlijke boekenhoarder. Ik vind dat boeken gebruiksvoorwerpen zijn die best wel mogen beschadigen. Dit geeft ze karakter en de uitstraling dat ze geliefd zijn.

Ik tag… Noa, Vivian en Annabel

 

Tags:

Divider

12 responses to “Reading Problems – Tag

  1. O wat leuk dat je me getagd hebt, dankjewel! Je foto’s zijn trouwens echt heel mooi, en ik vind je antwoorden zo lekker oprecht hihi. Ik ga ‘m meteen invullen!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.