Reading challenge 2022 update #3

Geplaatst op 3 oktober 2022 door Emmy in Boeken / 0 Comments

Drie kwart van het jaar is al voorbij (help!) en daarom vond ik het wel weer tijd voor een update over mijn reading challenge van dit jaar. Hoewel ik er eigenlijk helemaal niet mee bezig ben, vind ik het achteraf wel altijd leuk om terug te zien of mijn voornemens zijn uitgekomen. En of ik mijn TBR uiteindelijk getackeld heb of niet. Laten we snel gaan kijken!

Afgelopen maanden waren er veel meningen te lezen over reading challenges. Je bent helemaal voor, of helemaal tegen, zo leek het. Ik wil nogmaals aangeven dat ik mezelf niet perse iets opleg met deze challenges. Het is voor mij geen must om mijn voornemens te behalen. Ik vind het gewoon superleuk om terug te kijken later of iets gelukt is of niet. Al een paar jaar is mijn goodreadsdoel ook niet dusdanig hoog dat het onmogelijk is om hem te halen. Ik ken mijn leesgewoontes ondertussen perfect en ik vind het oprecht leuk om mezelf zo nu en dan uit te dagen. Die uitdagingen zijn namelijk meer een herinnering om mijn horizon te verbreden. Door bijvoorbeeld een literair boek van school mee te nemen.

Anyway… Waar maak ik me eigenlijk druk om? Ik bepaald toch lekker zelf of ik een lijstje wil maken? Laten we eens lekker gaan terugblikken naar die hele lijst met uitdagingen die ik had opgesteld.

Goodreads reading challenge

Rond de helft van het jaar zat ik op 77 gelezen boeken. Ondertussen heb ik mijn Goodreads reading challenge – die ik op 100 had gezet – gehaald. Ik zit ondertussen al rond de 115! In augustus had ik een fantastische leesmaand en dat heeft enorm geholpen. Ga ik de 150 nog halen? Geen idee. Misschien. En het is helemaal prima als het niet lukt. Lezen doe ik namelijk voor mijn plezier en ter ontspanning.

Overige leesdoelen

Een van mijn terugkerende jaarlijkse doelen is het inkrimpen van mijn TBR. Ik vind het namelijk jammer dat ik sommige boeken jaren ongelezen in mijn kast laat staan en toch alsmaar nieuwe boeken blijven kopen. Het helpt me om bewust te blijven van die boeken. En toch…. ging het even helemaal mis in Schotland haha. Bij de vorige update zat ik op 62 (mijn doel was 65 ongelezen boeken aan het eind van 2022) en nu zit ik hoog in de 70. Misschien haal ik het nog, maar die 55 die ik stiekem hoopte te bereiken is echt kansloos. En dat is helemaal prima. De drie planken zijn ondertussen weer uitgebreid naar vier, trouwens. En dat is niet gek. Maar worth it, want ik heb veel mooie boeken gekocht op vakantie.

Met het lezen van vervolgdelen gaat het ook best goed. Ik wil daar nog eens kritisch naar kijken komende maanden: welke serie wil ik echt verder lezen en welke niet? Ik probeer vervolgen nu sneller achter elkaar te lezen, want dit komt mijn leesplezier ten goede. Het lukt niet altijd, maar toch probeer ik er een beetje op te letten.

En nu de lijstjes:

Vijf klassiekers

 • Turks Fruit

Vijf rereads

 • Heartstopper 2
 • Heartstopper 3
 • Heartstopper 4
 • Harry Potter en de geheime kamer
 • Harry Potter en de gevangene van Azkaban

Elke maand een boek van school:

Januari:
Het is hier helemaal niet perfect
Queer baby
Het alles
Unwritable
Turks fruit
Wie zette mijn naaktfoto’s online?
Brons


Februari:


Maart:
Nicolas en de verdwijning van de wereld
Help ik sta online!


April:
Ivelle
De heks van limbricht

Mei:
Wees onzichtbaar
What the Hack
De woestijndief
Wie ik gisteren was
De zee kwam door de brievenbus
Amari en de nachtwachters


Juni:
Gloei!
Komt een vrouw bij de hacker

Juli:

 • De bijzondere woorden van Gioia
 • De tunnel
 • Zomerburen
 • Waarom ik lees

Augustus:

 • Efter
 • De reunie
 • Bad boys for life
 • De schaduwen van Radovar

September:

 • Onder een hemel van sproeten

Ik vind dat mei en januari mijn gemiste boek in februari ruimschoots goedmaken.

vijf graphic novels 

 1. Heartstopper 2
 2. Heartstopper 3
 3. Heartstopper 4
 4. Sailor Moon 2
 5. Lore Olympus vol. 1

vijf jeugdboeken

 1. Spookpokken
 2. What the hack
 3. De zee kwam door de brievenbus
 4. Amari en de nachtwachters
 5. De strijd om de magische wens

Vijfentwintig Engelse boeken

 1. Precious catastrophe
 2. The nature of witches
 3. The toll
 4. Miss Mayhem
 5. Unravel the dusk
 6. A deal with the elf king
 7. Savage her reply
 8. From the earth to the Shadows
 9. The ex hex
 10. The scapegracers
 11. Pumpkin’
 12. The raven king
 13. Bravely
 14. Queens of geek
 15. Long may she reign
 16. This wicked fate
 17. Neon gods
 18. Felix ever after
 19. A touch of darkness
 20. A touch of ruin
 21. a touch of malice
 22. beach read
 23. Delilah Green doesn’t cate

Tien oorspronkelijk Nederlandse boeken

 1. Ontsnapt uit het slot
 2. Het is hier helemaal (niet) perfect!
 3. Vleugels van de dood
 4. Turks fruit
 5. Unwritable
 6. Op gevoel
 7. Het duizend eilanden experiment
 8. De nieuwe Wendy
 9. Nicolas en de verdwijning van de wereld
 10. Leviathan

Drie dichtbundels

Drie luisterboeken

 1. Heks
 2. In het vervloekte hart

En vijf non-fictie boeken

 1. Gloei
 2. Komt een vrouw bij de hacker
 3. Het staat (niet alleen) in de sterren
 4. The path of the witch
 5. Het wonder van mindfulness

Wat een fijn overzicht weer. Het gaat dus helemaal lekker en ik geniet van het lezen. Meer wil ik niet!

Heb jij een reading challenge voor dit jaar?

Tags:

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.