Purpuriet met koper

Geplaatst op 24 juli 2012 door Emmy in Spiritueel / 2 Comments

Ik ben er nog steeds niet helemaal zeker van, maar waarschijnlijk is de tweede nieuwe steen die ik heb gekregen op mijn verjaardag een purpuriet met koper. Na wat onderzoek op google en met behulp van een vriendin met een boekje kwamen we het overeen dat het deze wel een zou kunnen zijn. Hoe dan ook, het is een prachtige steen die lijkt te glimmen.
Purpuriet staat in de spiriwiriwereld vooral bekend als een zuiverende en beschermende steen die het aura reinigt en beschermd tegen binnendringers. Klinkt heel fijn natuurlijk, maar wel meer stenen hebben dat effect. Wat maakt purpuriet nou zo bijzonder?
Nou, het is een paarse steen en paars is een belangrijke spirituele kleur. Het is een kleur die het spirituele hogere aangeeft. Dit in combinatie met het reinigende en beschermende maakte het een krachtige steen om bijvoorbeeld te communiceren met andere entiteiten en je eigen intuïtief. Toen ik las dat de steen aan de hersenen gekoppeld wordt, verbaasde me dat niks, want paars wordt ook wel een kleur genoemd met (spirituele) wijsheid.
Nu de hamvraag voor mij, en koper dan? Wat doet die combinatie?
Koper moedigt dromen aan en wakkert de verbeeldingszin en al het creatieve aan. Het verhelpt verwarring op vele fronten op te heffen. Op de gemoederen werkt koper rustgevend en brengt het je in balans, het vergroot de zelfexpressie en helpt je vrijelijk te leven en te ervaren. Koper wekt tenslotte de seksuele activiteiten op en laat je gevoelens ervaren. Bron: http://www.kleurrijkewereld-sieraden.nl/edelmetalen/koper-halfedel/
De combinatie van die twee zou dus vooral helpen bij het beleven van het spirituele en het vinden van rust omdat je jezelf beschermd voelt en veilig. Het geeft de ruimte om jezelf te zijn en jezelf te laten zien. Ook maakt het je vrij van het negatieve, want koper heeft een ontgiftende werking.
Hoe maak ik die steen schoon? Vraag ik me dan af. Nou, niet met water, vind ik al snel. Wat wil dit steentje dan? Maanlicht? Zonlicht? Ik zoek verder maar kan niks vinden. Ik moet het dus zelf maar uitzoeken. Iets zegt mij dat deze steen graag in de aarde zit… Het is een soort gevoel dat ik bij die steen krijg. Hij voelt aardser aan dan de andere die ik heb, juist terwijl het een steen is waarbij de betekenis heel erg spiritueel en met contact naar boven is. Apart. Maar misschien moet ik in dit geval naar mijn gevoel luisteren en de steen zo schoonmaken. Het gevoel is er namelijk niet voor niets en zeg nou zelf.. Het spirituele begint allemaal bij Moeder Aarde.

Bewaren

Tags:

Divider

2 responses to “Purpuriet met koper

 1. Anonymous

  Hallo Emmy.
  De steen die ik zie op de foto is Chalcopyriet en beslist geen Purpuriet.
  Chalcopyriet is een kopererts en Purpuriet Mangaanerts.

  Vriendelijke groet,
  Hennie van Egmond.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.