Pop quiz – Fernando Volken Togni

Geplaatst op 14 september 2016 door Emmy in Boeken, Recensie / 1 Comment

Pop quiz – Fernando Volken TogniPop quiz door Fernando Volken Togni
Uitgever: ImageBooks | Augustus 2016
Genres: Doeboek, Non-fictie
Aantal pagina's: 88
ISBN: 9789461448699
Uitgave: Hardcover
Goodreads
three-stars

Wie ben ik? 40 pagina's vol illustraties van accessoires en 40 beroemdheden en popsterren om te raden. Een ongemeen spannend boek met visuele raadsels, net alsof je een roman leest, maar dan uitsluitend met beelden. Rechts: de pagina met illustraties, links: een getal dat verwijst naar de antwoorden en de lijst met gekozen accessoires en hun context achteraan in het boek.

Vlak voor ik voor een paar dagen naar de camping vertrok, ontving ik het boek Pop quiz.  Een doeboek vol kleurrijke illustraties waarbij je moet raden om welk popicoon het gaat. Omdat ik er echt eens wat mee wilde doen, nam ik het mee en liet ik mijn familie raden en mee beoordelen.

popquiz5

Pop Quiz is een hardcover boek dat bestaat uit 40 geïllustreerde pagina’s vol attributen kenmerkend voor een bepaald icoon uit de popcultuur. Aan de hand daarvan moet de lezer raden om wie het gaat. Achterin staan de antwoorden.

Mijn familie wist een groot gedeelte goed te raden, want de illustraties zijn duidelijk en herkenbaar. Als we het niet wisten, kwam het voornamelijk omdat het personen waren die we echt niet kenden, of gewoonweg even niet op de naam wisten te komen. Verder vonden we de kleuren erg mooi en de uitgave erg luxe.

popquiz3

Maar dit was meteen een valkuil. Je speelt het spel immers maar één keer (het liefst op bijvoorbeeld een feestje) en daarna nooit meer. Ze vonden de prijs van 15 euro te hoog om neer te willen leggen voor iets wat je maar eenmalig zal gebruiken. Het boek ziet er duur uit, dat is een plus, maar voor de inhoud vonden ze de prijs ook te hoog.

opquiz4

Pop quiz is een vrolijk en kleurrijk boek met een vrij gemakkelijk spel. Persoonlijk zou ik het maar een keer spelen, omdat je daarna immers alle antwoorden al weet! De illustraties zijn herkenbaar en de opgaven zijn niet te moeilijk. Er zit ook een goede balans tussen iconen van nu en van vroeger, zodat het voor een grote doelgroep geschikt is.

Met Pop Quiz laat je mensen even goed nadenken over wat ze nou op de pagina’s zien.

Al met al is Pop Quiz leuk om een keer gespeeld te hebben, maar ik denk niet dat ik het nogmaals met iemand zou spelen. Misschien komt dat ook wel omdat ik niet echt een feestjes-mens ben en liever een echt verhaal lees.

popquiz2

 

 

three-stars

Tags: , , , , ,

Divider

One response to “Pop quiz – Fernando Volken Togni

  1. Mijn recensie verschijnt vrijdag, maar komt ongeveer op hetzelfde neer. Ik heb het met vrienden tijdens een spelletjesavond erbij gepakt. Het was leuk, maar je gebruikt het één keer en daarna inderdaad niet weer.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.