Plekken in Den Bosch die langskomen in Supernerd!

Geplaatst op 16 juni 2020 door Emmy in Supernerd / 4 Comments

Al vanaf het prille begin wilde ik Supernerd laten afspelen in een plaats die ik kende. Een plaats die jullie zouden kunnen kennen. Gewoon, in Nederland.

Omdat ik best wel wat vragen over een aantal plekken heb gekregen, besloot ik ze eens uit te lichten in een blogpost. Mocht je een tourtje Den Bosch doen, dan is een Supernerdtour ook mogelijk.

 1. Steph’s kamer – tegenover de Coop aan de Rompertse Baan heb je een aantal flats met studentenwoningen, daar woont Steph. Hoe de inhoud eruit ziet qua indeling herinner ik me vooral van plattegronden en beschrijvingen van een oud klasgenootje. Steph heeft een kamer met eigen badkamertje en een balkon.
 2. Henry’s kamer – Henry’s kamer is toevallig ook in de buurt van een Coop en niet heel ver van Steph’s kamer vandaag. Zijn studentenhuis heb ik geïnspireerd op de kamer waar een vriendin van de kunstacademie een tijdje woonde. Je vindt zijn kamer in de Van Noremborghstraat.
 3. Steph’s school – Het koning willem 1 college!
 4. Kees Kroket – Deze snackbar is een begrip, just saying.
 5. Petra’s winkel – is gebaseerd op een spirituele boekwinkel die ondertussen is gesloten. Ik ben slechts een paar keer bij Palaya geweest, maar het idee is hetzelfde: de eigenaars woonden erboven! Je vindt de winkel op de St. Jorisstraat. Ik mis het wel, zo’n winkel. Ik zou er graag weer een bezoeken!
 6. De draak – Nu in restauratie, maar hét beeld van Den Bosch is de gouden draak. Deze fontein bij het station is een ideaal meeting point en het schijnt dat de draak inderdaad een leylijn bewaakt. Spannend!
 7. De St. Jan, de Kathedraal van de stad.
 8. De spellenwinkel van Aurora’s ouders – bestaat helaas niet echt, hoewel we wel een spelletjeswinkel hebben. Ik baseerde de inhoud op de spellenwinkels die ik ken… de plek.. tja, er is een aantal jaar geleden een oud gebouw ingestort op de markt, en er is een lege plek achtergebleven. Wie weet zaten er wel demonen achter!
 9. Het park waar Steph wordt aangevallen is Het Bossche Broek en ligt in het zuiden van de stad.
 10. De kastelenbuurt – woonwijk gemaakt van een soort buurten gebouwd in de vorm van kastelen. Fascinerend, al ben ik er nog nooit geweest.
 11. Het hoofdkwartier – jaaaa dat is natuurlijk een beetje geheim! Het ligt in de buurt van het station en het gebouw zelf is geïnspireerd op een gebouw vol atelierwoningen waar een oud klasgenoot van mij woonde: allemaal bijzondere appartementjes in een bijzonder gebouw.

Welke plek uit Supernerd zou jij graag willen bezoeken?

Tags:

Divider

4 responses to “Plekken in Den Bosch die langskomen in Supernerd!

 1. Marjolijn

  Ik miste stiekem wel een beetje die wereldberoemde bakker waar iedereen in de rij staat om Bossche Bollen te halen 😛

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.