Op gevoel (Onbreekbaar #3) – Lisette Jonkman

Geplaatst op 11 maart 2022 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Op gevoel (Onbreekbaar #3) – Lisette JonkmanOp gevoel Serie: Onbreekbaar #3
Andere boeken in deze serie: Buren with benefits
Uitgever: LS Amsterdam | Augustus 2020
Genres: Feelgood
Aantal pagina's: 320
ISBN: 9789024588671
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Abby en Ferdi are history. Hij stort zich op zijn studie en de verenigingsmeiden; zij verhuist naar de andere kant van de wereld om Victoria’s Secret-model te worden. Ferdi heeft steeds meer het gevoel dat zijn leven een slecht toneelstuk is; het verenigingsleven is niet wat hij had gehoopt en hij heeft elke dag spijt van wat hij Abby heeft aangedaan.Abby’s dagen bestaan uit sporten, fotoshoots, catwalkshows en eetschema’s. En ook in toenemende mate uit alcohol en drugs. Eenmaal terug in Nederland is ze vastbesloten om Ferdi uit de weg te gaan, en daarbij loopt ze onbewust recht in de armen van haar ex Tom. Ferdi en zij, dat is een droom uit het verleden. Maar daar denkt Ferdi anders over…

Nadat ik Verkikkerd aan mijn zusje had uitgeleend, besloten we dat we allebei enorm fan zijn van de boeken van Lisette Jonkman. Meestal las ik de boeken als eerste… maar helaas moet ik me bij Op gevoel gewonnen geven: mijn zusje had dit boek vele malen eerder uit. Zelf kocht ik het enkele maanden terug eindelijk, nadat ik het maar voor me uit bleef schuiven. Misschien komt het omdat ik eigenlijk geen afscheid wil nemen van al deze personages.

Het is echt over tussen Abby en Ferdi. Hij studeert en zij zit in Dubai als model. Maar beiden weten dat ze er iets mist in het leven. Ferdi heeft spijt. Abby ontloopt hem. En eenmaal terug in Nederland denkt ze er niet aan om hem te willen zien. Hierdoor loopt ze in de armen van haar ex. Want hij is veranderd… toch?

Het is alweer aardig wat weken geleden dat ik dit boek las. Hij bleef een tijdlang op mijn recenseerstapel liggen en ik twijfelde even of ik hem niet bij de mini recensies zou gooien omdat het een derde deel is. Toch wil ik extra aandacht aan dit boek besteden, omdat ik vind dat iedereen de boeken van Lisette Jonkman moet lezen.

Ja, het is feelgood. Op gevoel is daar geen uitzondering op. Máár Jonkman maakt ook zaken bespreekbaar die meer zijn dan dat. Drugs, alcohol, de druk die op je gelegd wordt om te presteren, geldzorgen, familie, vriendschappen, relaties. Er komt heel veel voorbij. Natuurlijk is het zo nu en dan een beetje over de top, maar het is wel belangrijk dat zulke zaken er in zitten. Het geeft het boek diepgang. Het geeft de personages diepgang en maakt ze levendig. Hierdoor krijgen hun acties een motief in plaats van dat ze ‘just for the sake of it’ iets uitvreten.

Ik vond Op gevoel een heel fijn boek. Een indrukwekkend boek waarbij ik wilde lachen en huilen. Waarbij ik weer een beetje afscheid moest nemen van al die personages (en het helemaal niet wilde). Lisette, hopelijk schrijf je nog 2080878 van dit soort boeken, want ik lees ze allemaal.

four-stars

Tags: , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.