Buren with benefits (Onbreekbaar #1) – Lisette Jonkman

Geplaatst op 4 juni 2020 door Emmy in Boeken, Recensie / 3 Comments

Buren with benefits (Onbreekbaar #1) – Lisette JonkmanBuren with benefits Serie: Onbreekbaar #1
Andere boeken in deze serie: Onbegrensde liefde
Uitgever: LS Amsterdam | mei 2020
Genres: Feel good, Romantiek, New Adult
Aantal pagina's: 264
ISBN: 9789024588657
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Buren with benefits is deel 1 van de romantische serie Onbreekbaar van Lisette Jonkman. Supersnel geschreven, grappig en hot! Als je Audrey Carlan of Samantha Young hebt gelezen, mag je deze serie niet missen.

Abigail Martens werkt in een café en doet af en toe een modellenklusje. Ze woont nog steeds in een studentenkamer (meer kan ze niet betalen). Is dit nou het grotemensenleven waar ze van droomde?
Ferdinand Frericks kan niet wachten tot zijn studentenleven begint. Hij sluit zich aan bij een studentenvereniging en stort zich op de avontuurtjes met zijn studiegenotes. Ondertussen blijft hij zijn buurvrouw Abby maar op onhandige momenten tegen het lijf lopen. Zij maakt iets anders in hem los dan alle hockeyblondines bij elkaar.

Als Abby haar blaaskakerige buurjongen Ferdi ontmoet, is haar eerste gedachte dat hij een dertien-in-een-dozijn-corpsbal is. Ze besteedt geen extra aandacht aan hem, maar dan helpt hij haar uit een potentieel gevaarlijke situatie met haar bezitterige ex en leert ze een heel andere kant van hem kennen.

Al vanaf de verschijning als kobo exclusive, hoopte ik al dat Buren with benefits uiteindelijk ook in paperback zouden verschijnen. Mijn gebeden werden verhoord, want onlangs is het eerste deel van de Onbreekbaar trilogie verschenen! Zowel mijn zusje als ik zaten vol spanning te wachten: zou Lisette ons wederom in onze broek laten plassen van het lachen?

Ferdi gaat studeren in Enschede. Zijn vriendin – als het nog wel echt zijn vriendin is, dat weet hij eigenlijk niet – zit in Maastricht. Hij is klaar om het studentenleven volledig te ervaren en gaat bij een studentenvereniging en probeert zo nu en dan een chick te scoren. Maar als hij zijn buurvrouw Abby ontmoet, begint hij opeens wat te voelen… Abby is student-af en werkt in een café. Meer dan haar studentenkamer kan ze niet betalen en daar baalt ze van: is dit het leven waar ze van had gedroomd? Dan ontmoet ze Ferdi, een corpsbal waar ze echt niks mee te maken wil hebben. Maar Ferdi is misschien wel de enige die haar kan helpen met de situatie rondom haar gewelddadige ex.

Waar verkikkerd nog wat braver is, is Buren with benefits hot, heel hot. Zomer van 40 graden hot.

En grappig. Maar ik had niet anders verwacht van Lisette Jonkman. Dit boek is net als haar andere werk: gevat, een tikkeltje emotioneel en romantisch. Ik hou ontzettend van haar humor.

Tuurlijk moest ik eerst even wennen aan Ferdi en Abby. Ik kende ze natuurlijk al van Verkikkerd, en het zouden beide niet perse mensen zijn waar ik meteen mee om zou gaan. Ferdi vind ik een enorme kwal en Abby doet alsof ze al bejaard is en niks meer kan bereiken in haar leven. En toch sloot ik ze meteen in mijn hart. Ferdi liet zijn zachte kant zien en veranderde van lul in een teddybeer, terwijl Abby juist de ballen kreeg om voor zichzelf op te komen. De groei van de personages, verstopt in een heerlijk dramatisch verhaal, maakte dit boek puur vermaak. Dit is feel good zoals je hem wil hebben.

Kunnen we er ook even bij stilstaan hoe belachelijk snel Lisette dit boek heeft geschreven. Echt. Respect. En geef me meer. Jouw boeken zijn als chocolade: ik kan er toch niet afblijven.

Ondanks het hoge dramagehalte, vond ik het nooit te ver gezocht of te overdreven. De personages waren levendig en we zagen een aantal personages uit de andere serie terug. Lisette weet het allemaal zo heerlijk te beschrijven: het is alsof ik zelf op de campus rondslenter.

Er komen ook wat heftige thema’s aan bod. Zo werd Abby mishandeld en is dat hoofdstuk nog niet volledig afgelopen. Er wordt veel gedronken en er komt veel seks in voor. Door Lisette’s humor wordt het echter nooit zwartgallig. Sterker nog: het zorgde er bij mij alleen maar meer voor dat ik een happy end wilde zien!

Door de korte hoofdstukken leest het heerlijk vlot weg. Ik baalde eigenlijk dat het zo vlot ging, want ik moet nu wachten op het vervolg. Gelukkig verschijnen deel 2 en 3 deze zomer nog. Hallo luchtbed op het zwembad: ik en het vervolg komen eraan!

Buren with benefits is als een foute meidenfilm, een alcholische versnapering en 23 repen Tony Chocoloney in boekvorm & I love it.

Lees Buren with benefits. Je zult er zeker geen spijt van krijgen, want Lisette is de grappigste feel good auteur van Nederland. Met dit boek bewijst ze dit alleen nog maar. Ik ga even onder de brievenbus liggen voor deel twee. Doei!

four-stars

Tags:

Divider

3 responses to “Buren with benefits (Onbreekbaar #1) – Lisette Jonkman

  1. Marjolijn

    Klinkt als een fijne guilty pleasure =)

    Ik begrijp alleen niet zo goed waarom de titel zo nodig half Nederlands en half Engels moet zijn…

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.