Op de helft! Mijn leesdoelen van 2018 2/4

Geplaatst op 30 juni 2018 door Emmy in Boeken / 2 Comments

De helft van het jaar is alweer bijna voorbij.. Kun je het je voorstellen? Ik bijna niet! Het jaar gaat zo ongelofelijk snel dat ik bijna de indruk heb dat ik het amper bij kan houden. Toch is het echt zo; de zomer is begonnen, de eerste helft van mijn leesdoel is weggelezen en er staan nog een aantal doelen open. Zullen we eens kijken hoe het met de doelen die ik voor 2018 heb bedacht staat?

Goodreads reading challenge

Zoals jullie misschien al weten (of hebben gezien op goodreads of in de zijbalk), heb ik mijn Goodreads reading challenge dit jaar – net als vorig jaar – op 200 gezet. Een nummer dat ik zonder al te veel stress of moeite moet kunnen halen. Op het moment van schrijven (25 juni) sta ik op 109 gelezen boeken. Als ik zo door blijf lezen als de eerste helft van het jaar, zal ik het dus zeker gaan halen. Toch is het nummer minder hoog van voorgaande jaren; er spelen een hele boel dingen die er voor zorgen dat ik wat minder of minder snel lees. Zo reis ik minder met de trein, kost het PCOS traject erg veel energie en werk ik wat meer. Ook het succes van Letters & Lights speelt natuurlijk mee.

Vorig kwartaal schreef ik dat ik 61 boeken las, dus ik heb dit kwartaal net wat minder gelezen. Wederom veel rereads, trouwens. De comics (bijvoorbeeld W.i.t.c.h.) liggen nog veelal op me te wachten.

Een boek in een dag uitlezen komt in ieder geval wat minder voor, tenzij ik mezelf echt vrij geef of erg lang in de trein zit

Mijn TBR inkorten

Mijn volgende doel was wederom een herhalend doel; het inkorten van mijn TBR en het weglezen van mijn eigen ongelezen boeken. Ik neem sowieso minder recensie-exemplaren aan, maar als je ook wat minder leest, heft dit elkaar niet altijd op. Ik probeer nu wat sneller om een boek op te pakken dat al een hele tijd in mijn kast staat, maar dat is soms echt wat lastiger dan ik had verwacht.Ik heb komende tijd weer wat meer vrije weekenden, dus ik hoop dat dit helpt! En op vakantie gaan naar Londen ook… Hopelijk koop ik daar niet al te veel boeken hahaha.

Vorig kwartaal had ik nog 138 ongelezen boeken in de kast staan en dit zijn er nu… *tromgeroffel* nog steeds 138! Lekker in balans, joh! Toch hoop ik nog richting de 100 te kunnen gaan. Of in ieder geval 120. Ik wil binnenkort ook nog eens kritisch naar de boeken kijken; welke zal ik eigenlijk nooit gaan lezen? Die kan ik dan beter een nieuw huis schenken.

Het is natuurlijk wel fijn dat het er niet meer zijn geworden!

Goodreads TBR

Ik had nog een doel op goodreads; mijn tbr daar onder de 300 houden. Enkele jaren terug voegde ik me toch een grote partij boeken toe elke keer; boeken die me leuk leken op dat moment, maar me later minder aanspraken of die gewoonweg nooit op mijn pad zouden komen. Die heb ik toen verwijderd en mijn doel was om onder de 300 te blijven. Dit lukt me nog steeds. Net als vorig kwartaal staat het getal op 280. Ik voeg dus alleen boeken toe als er iets van het lijstje is verdwenen (bijvoorbeeld het volgende deel in een serie). Toch zou ik er binnenkort wel weer eens kritisch naar kunnen kijken. Misschien doe ik dat zo meteen wel eventjes!

De Grannie Challenge

Esmee heeft dit jaar weer een prachtige lijst samengesteld; een challenge met boeken in een bepaald thema. Aan ons om te kijken of het lukt om binnen elk thema wat te lezen. Zal ik eens kijken of ik nu al compleet ben?

Grannie’s Leeslijst 2018:

 • – Een boek uit het jaar 2018 – Bloed en Beenderen – Tomi Adeyemi
 • – Een boek uit het jaar 2017 – The Gentleman’s Guide to vice and virtue – Mackenzie Lee
 • – Een boek uit het jaar 2016 – A shadow bright and burning – Jessica Cluess
 • – Een boek uit het jaar 2015 – Walk on earth a stranger – Rea Carson
 • – Een boek uit het jaar 2014 – Traitor’s Blade – Sebastien de Castell
 • – Korte verhalen –
 • – Een verfilming –
 • – Een titel met een nummer – Tussen twee vuren – Ilona Andrews
 • – Een titel met één woord – Vivious – V.E. Schwab
 • – Een 2e deel uit een serie – Onoverwinnelijk – Lesley Livingston
 • – Een boek met een paarse cover – Geekerella – Ashley Poston
 • – Een aanrader van een vriend – Obsidian – Jennifer Armentrout
 • – Het laatste boek uit een serie – Obsidio – Kristoff & Kaufmann
 • – Een boek met draken – Iskari, de laatste Namsara – Kristen Ciccarelli
 • – Een boek dat zich afspeelt in de zomer –
 • – Een boek dat zich afspeelt in de winter – Hof van IJs en Sterren – Sarah J Maas.
 • – Een boek met magie – Hazels pentakel – Marte Jongbloed
 • – Speelt zich af in het verleden – Sabel – Suzanne Wouda
 • – Speelt zich af in de toekomst – Zenith – Sasha Alsberg
 • – Een mystery –
 • – Een boek met meer dan 500 pagina’s – Nimmernacht – Jay Kristoff
 • – Een reread – Sky in the deep – Adrienne Young. Dit jaar alleen al twee keer gelezen. Ik herlees best veel!
 • – Een boek over een vloek of voorspelling –The Wicked Deep – Shea Ernshaw
 • – Een kleur in de titel – Zwartkracht – Claudia Gray
 • – Een hervertelling – The Wish Granter – CJ Redwine
 • – Een boek met een ‘LBGT’ personage – De Eigenzinnigheden van Leah Burke.
 • – Een cover pick – Witchborn – Nicolas Bowling
 • – Graphic novel of comic – W.i.t.c.h.
 • – #WeNeedDiverseBooks –
 • – Auteur met mijn initialen  –

Ik heb nog zes plekjes open gehouden voor het komende half jaar. Heb ik nog wat te doen!

Hoe gaat het met jouw leesplannen?

Tags: , , ,

Divider

2 responses to “Op de helft! Mijn leesdoelen van 2018 2/4

 1. Je gaat lekker! Die tbr dat blijft een ding he? Haha. Hier is het over 200. Zucht. Hier helpt de bieb dus niet echt mee. Ik lees daar soms echt teveel van in vergelijking wat ik dan uit mijn eigen boekenkast lees. Aan de andere kant, die boeken ga ik dan in ieder geval weer niet kopen (tenzij het grote liefde is, dat kan ook natuurlijk, maar dan word het geen tbr boek meer haha).

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.