Onsterfelijk – Jessica Khoury

Geplaatst op 30 juni 2013 door Emmy in Boeken, Recensie / 6 Comments

Onsterfelijk – Jessica KhouryOnsterfelijk Serie: Corpus #1
Andere boeken in deze serie: Vitro
| 20 oktober 2012
Aantal pagina's: 336
ISBN: 9789044818000
Uitgave: Hardcover
Goodreads
four-stars

De zeventienjarige Pia woont diep verscholen in het Amazonewoud, in een afgesloten wetenschappersdorp. De nederzetting bestaat uit laboratoria, onderzoekers … en Pia. Zij is het product van een experiment, met het doel een mens te creëren die niet kan sterven. Zij is de eerste en tot nu toe de enige, en het lijkt te werken: ze is onkwetsbaar. Maar Pia zit gevangen. Ze heeft geen leeftijdgenoten, ze mag het dorp niet verlaten en ze moet voortdurend allerlei wetenschappelijke tests ondergaan. Lange tijd weet haar ‘familie’ haar ervan te overtuigen dat dit het beste is voor haar, maar wanneer ze uit pure frustratie door een gat in het hek ontsnapt en in de jungle terechtkomt, ontmoet ze daar een jongen, Eio. Hij hoort bij een stam die in het regenwoud leeft. Voor Pia gaat een nieuwe wereld open, maar ze weet: hij is anders en daarom kunnen we nooit echt samen zijn. Eio en Pia gaan op onderzoek uit om de echte waarheid te vinden over Pia’s achtergrond. Het wordt een race tegen de tijd en de waarheid die aan het licht komt, heeft dodelijke gevolgen … Hun leven zal nooit meer hetzelfde zijn.

En dit vond ik?

Onsterfelijk is een bijzonder boek over een bijzonder meisje. Een meisje dat op eerste plaats perfect lijkt, maar eigenlijk vooral onwetend is. Ik was bang dat, omdat ze zo perfect is, Pia ook echt een verschrikkelijk personage zou zijn om over te lezen, maar het bleek maar weer eens dat vooroordelen niet altijd kloppen. Want Pia ontpopt zich wel degelijk tot een meisje dat kan vechten voor het goede in de wereld. En wat ik al helemaal fijn vind is dat er weinig bekend is over hoe Pia er uit ziet. Juist dan kan je als lezer zelf een idee in je hoofd vormen over de perfectie van het meisje. Ook de cover draagt daar aan bij.

Ik vind de keuze voor de jungle als omgeving heel goed gekozen en dit draagt ontzettend bij het exotische idee achter onsterfelijkmakende bloemen die daarnaast ook ontzettend giftig zijn. Juist dat het niet in de achtertuin plaatsvind maar ergens waar wij Nederlanders en Belgen waarschijnlijk zelden of nooit zullen komen geeft het verhaal iets extra ongrijpbaars.

Ook het gebruik van een echte primitieve stam vond ik erg geslaagd en een goede afwisseling tegenover het steriele van de wetenschap.

Onsterfelijk is een spannend verhaal, dat zeker. Ook al heb je tijdens het lezen wel redelijk door waar het verhaal heen zou gaan, er zijn af en toe toch wat twists in de plot die het verhaal nog aantrekkelijker maken om te lezen.
Ik moet bekennen dat ik niet verwacht had dat ik zo zou genieten van dit boek!

 

four-stars

Tags:

Divider

6 responses to “Onsterfelijk – Jessica Khoury

  1. Ik vond dit ook echt een heel leuk boek. Vooral ook omdat ik het zo verfrissend vond om weer eens een boek te lezen met een begin en een einde. Het voelde als een stand-alone, maar naar het schijnt komt er toch een vervolg 🙂

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.