Omhulde Stad – Ransom Riggs (Mevrouw Peregrine #2)

Geplaatst op 22 maart 2014 door Emmy in Boeken, Recensie / 1 Comment

Omhulde Stad – Ransom Riggs (Mevrouw Peregrine #2)Omhulde stad Serie: Miss Peregrine #2
Andere boeken in deze serie: De Bijzondere Kinderen van Mevrouw Peregrine
| 17 maart 2014
Aantal pagina's: 437
ISBN: 9789044821802
Uitgave: Hardcover
Goodreads
four-stars

Dit is het vervolg op 'De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine'.

Het verhaal begint in 1940 en sluit aan op het eerste boek. Jacob en zijn nieuwe vrienden zijn net ontsnapt en moeten het eiland verlaten samen met mevrouw Peregrine. Hun reis gaat naar Londen, in meer dan één opzicht een bijzondere hoofdstad. Onderweg ontmoeten ze nieuwe bondgenoten, bijzondere dieren en verrassingen in allerlei gedaanten.

Dit spannende avontuur is opnieuw rijk geïllustreerd met tientallen fascinerende oude foto's.

 

Het eerste boek, De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine, was ontzettend indrukwekkend. Niet alleen qua verhaal, maar ook qua vormgeving. Nog nooit had ik eerder zo’n interessante combinatie tussen een verhaal en oude foto’s gezien die zo goed samenwerkte dat het een eigen wereld an sich is geworden. Samen met de prachtig verzorgde vormgeving zorgde het geheel er voor dat ik super enthousiast was. Ik kon dan ook niet wachten om het vervolg te leven, omhulde stad, waarbij het verhaal van de bijzondere kinderen verder zou gaan. De kinderen, op de vlucht voor de schepsels en hulsels, hebben maar twee dagen om hun schoolhoofd, mevrouw Peregrine, te redden, anders zal zij voor altijd een vogel blijven.

De foto’s van dit deel waren weer prachtig en kijk er ontzettend naar uit dit boek ook daadwerkelijk aan te kunnen raken. Ergens heeft het digitaal lezen van dit boek de magie een beetje weggepoetst (want ik blader graag terug naar de foto’s en dat is digitaal wat lastiger), maar toch vond ik het heerlijk om weer in de bijzondere wereld van de bijzonderen te zijn.

Het concept, met die lussen en al die gaven vind ik ontzettend goed opgezet en je merkt duidelijk dat meneer Riggs flink onderzoek heeft gedaan naar de mogelijkheden die oude foto’s bieden. Je wordt als het ware meegesleurd een historische achtbaan in, waarbij de dreiging van het andere karretje voortdurend op de loer ligt.

Dit boek is smullen. Smullen van de foto’s. Smullen van de vormgeving. Smullen van alle personages, die duidelijk met zorg zijn opgezet. En smullen van het verhaal, wat gelukkig nog een vervolg gaat krijgen.
Jacob ontwikkeld zich goed in dit deel, maar is geen held die de andere personages overstemt. Dat vind ik zo goed aan dit boek: ieder personage heeft zijn of haar rol te vervullen en krijgt even veel aandacht, ondanks dat het perspectief vanuit Jacob is.

Wat ik wel lastig vond was om tijdens het lezen weer alles van het vorige boek weer naar boven te halen. Normaal vind er best wel wat herhaling plaats in een serie, zodat lezers snel weer up-to-date zijn, maar dat miste ik hier wel. Afgezien van dat vond ik het een heerlijk boek en ben ik heel blij dat ik het zo snel heb mogen lezen!

Vond je deel één al mooi? Dan zal de omhulde stad ook voor een heerlijk vermakelijk tijd zorgen! Zowel in tekst als visueel!

four-stars

Tags: , , , , , , , ,

Divider

One response to “Omhulde Stad – Ransom Riggs (Mevrouw Peregrine #2)

  1. simone

    Hoi ik ben nu al bijna op de helft van deel drie, tot nu vind ik het derde boek bijna nog beter dan deel een een en twee, het gaat ook meteen weer verder waar deel twee stopt, goed dat ik tijdens het wachten op het boek de eerste twee nog een keer had gelezen.
    Nu ga ik me een kop koffie maar lekker verder lezen…

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.