Nieuwe hobby’s proberen: diamond painting

Geplaatst op 12 maart 2021 door Emmy in DIY / 8 Comments

Nu we allemaal veel vaker thuis zitten en Netflix je af en toe je oren uitkomt, zijn we massaal opzoek naar nieuwe hobby’s. Vorig jaar deed ik een cursus en nam ik me voor meer te gaan tekenen. Als je me een paar weken geleden had gezegd dat ik me zou gaan wagen aan diamond painting, dan had ik je echt heel hard uitgelachen.

Want 1. de meeste diamond paintings vind ik echt helemaal niet mooi en 2. ik heb toch helemaal niet het geduld voor dat soort gepriegel.

Onlangs kreeg ik echter de kans om het toch eens uit te proberen. Ik bestelde een van de grotere “gewone” diamond painting pakketten en een die ik kon versieren met inimini strasssteentjes. Aan de grotere – het echte werk – heb ik me nog niet gewaagd, maar het notitieboekje heb ik ondertussen af. En… het verbaasde me dat ik het zelfs wel een beetje leuk vond. Ontspannend zelfs.

Wát?!

Alles zat in het pakket om meteen te kunnen beginnen!

Het voelde dus een beetje therapeutisch om steentje voor steentje vast te plakken. Het ging ook makkelijker dan ik had verwacht, al heb ik eerst wel een instructiefilmpje gekeken hoe ik in hemelsnaam die steentjes op kon pakken met dat pennetje. Daar is de was dus voor! Daarna kon ik echter vlot van start.

De pakketten die ik ontving waren helemaal compleet om meteen te kunnen beginnen. Dit maakte het voor deze diamond painting-noob gemakkelijk om te beginnen: ik hoefde geen extra materiaal meer aan te schaffen. En net als bij schilderen op nummer wijst het hele proces zich vanzelf. Plak de steentjes uit zakje 1 op alle vlakjes waar “1” op staat.

Gaandeweg kreeg mijn notitieboekje meer glimmers en ik vond het steeds leuker worden. Ik wilde het eindresultaat gewoon graag zien en als ik eventjes een kwartiertje niks te doen had, besloot ik toch nog maar wat strasssteentjes te plakken. Ik voelde een soort vastberadenheid om het af te maken en was oprecht trots op mezelf toen het af was.

Vind ik het mooi? Dat weet ik niet. Het is een beetje over de top… Maar ergens vind ik dat ook wel weer genieten. Het hele proces waarbij je echt bezig bent met je handen – en meteen even wat luisterboeken weg kunt knallen – was eigenlijk op een fijne manier ontspannend. Even weg uit de stress. Daarom kijk ik er ook oprecht naar uit om te beginnen met de grote – vooral omdat het een afbeelding van een bos is. Wel moet ik er echt op letten dat ik niet te lang voorover gebogen zit.

Een nieuwe hobby dus? Misschien. Ik weet nog niet hoe ik de grote afbeelding ga vinden, maar ik denk dat het me wel kan helpen ontspannen. Het is immers erg fijn om iets met mijn handen te kunnen maken.

Ik wil Strass-paintings.nl bedanken voor de samenwerking en de supersnelle levering van mijn diamond painting pakketten.

Tags: , ,

Divider

8 responses to “Nieuwe hobby’s proberen: diamond painting

 1. Ik vind het idee om steentjes naast elkaar te leggen ook maar een lachertje, maar ik weet dat veel van mij ‘mamfriends’ het gebruiken als middel om te relaxen als de kleintjes op bed liggen. Ik ga waarschijnlijk een klein pakketje oppikken als ik weer eens in de stad kom en de boel open is 😆

  Maar om eerlijk te zijn, ik ben begonnen met borduren! En het is een beetje hetzelfde behalve dat het super ouderwets is en ik met echt een oud vrouwtje voel als ik bezig ben. Maar het is super relaxt. Dus wie weet is diamond painting ook iets voor mij.

  • Evelien Poels

   owww wat leuk om te horen. Ik borduur al sinds ik kind ben en dan met name kruissteek. Heel ontspannend en relaxed idd.
   Wat helpt om je geen oud vrouwtje te voelen is een beetje experimenteren. Je kan echt hele leuke dingen doen. Ik ben begonnen met een soort vrij borduren en dat kan je ook heel makkelijk toepassen op boekenleggers haha.
   Succes

 2. Ik vind het mooi geworden. Helaas is dit geen hobby voor mij, dat zeg ik al bij voorbaat, hoe leuk het me ook lijkt, maar ik heb essentiële tremor waardoor ik mij alleen maar zou ergeren als het me niet lukt om de steentjes op te pakken door mijn trillende handen.

 3. Dit lijkt me dus echt heerlijk om te doen, maar het staat me zo tegen dat ik daarna met een ding zit waar ik niets mee kan. Want zoals je al zei die posters zijn vaak niet zo mooi dus het is niet alsof je ze dan gaat ophangen.

 4. Melisa

  Ohh interesting! Deze versie had ik nog niet gezien. Wel cool! Might have to look into these. Sommige diamond paintings vind ik idd niet mooi, maar sommige wel echt. Vooral de grotere werken. Wel pas ik ze vaak aan aan wat ik mooi vind nadat ik klaar ben met wat zij willen.

 5. Evelien Poels

  Deze is ook wel echt heel mooi Emmy! En haha, door jou heb ik me nu laten verleiden om er toch ook maar eens aan te beginnen. Eigenlijk is het een beetje hetzelfde als kruissteken doen: de goeie kleur in het goeie vakje 🙂

 6. Ik heb er eentje gemaakt die ik van mijn buurvrouw cadeau had gekregen en vond het op zich heel ontspannend om te doen maar ik zie me die glinsterende creaties niet op hangen. Ik ben immers niet zo van de glinsteringen en het is naast ontspannend jammer genoeg ook een hoop plastic. Dus ik vermoed dat ik me misschien terug eens aan het kruisjessteken moet wagen. Er liggen hier immers nog voldoende pakketten op me te wachten. Al heb ik eigenlijk wel zin om op te zoeken of er ook geen kruisjessteekpakketten van Harry Potter te vinden zijn. 🙂

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.