New in | Maart

Geplaatst op 30 maart 2015 door Emmy in Haul / 14 Comments

De maand maart loopt weer tot het einde, en dus betekent dat: haul time! Ik laat jullie graag zien welke boeken ik deze maand weer in mijn boekenkast heb mogen verwelkomen. En geloof me, het zijn er weer veel! Ik kocht er veel, kreeg er veel.. Tja.. Ik denk dat ik mijn voornemens ‘volgende maand minder’ maar gewoon achterwege laat, want het is me nog nooit gelukt. Maar ik zal geen verdere woorden vuilmaken: het is tijd voor mijn buit van maart!

newin3

Allereerst ontving ik van uitgeverij Karakter Het programma, hun nieuwste YA sensatie. Ik heb hem al gelezen en binnenkort kunnen jullie de recensie verwachten. (tja.. ik lees ondertussen zo veel dat het soms wel drie weken kan duren voordat er een recensie online komt, oeps!) Bedankt Karakter!

Vervolgens kreeg ik van Best of YA ter recensie het boek Waterfall, van Lauren Kate. Ook deze heb ik al gelezen en wauw, wat vond ik hem tof! Het enige minpunt is dat het geen mooie hardcover is, zodat hij matcht bij mijn limited edition.

Op facebook nam ik het derde deel van de Watersong serie over; Getij. Hij zag er nog helemaal mooi uit, dus dat was mijn centjes meer dan waard!

Van uitgeverij Q ontving ik vervolgens twee pakketjes. (ja, ik krijg heel wat recensie-exemplaren en daar ben ik gewoon eerlijk over.. en HEEL blij!) Ik ontving namelijk het derde deel van de Mazerunner trilogie: De doodskuur welke ik ook al gelezen heb en waarvan ik blij ben dat ze ook de proloog gaan doen, en Stof, wat ook een derde deel is van een serie die ik niet gelezen heb. Oeps. Dat is het gevolg van af en toe spontaan wat krijgen. Maar ik ga hem lezen hoor, ooit. Eerst Silo maar eens ergens scoren!

newin6

Van uitgeverij de Fontein ontving ik ook post, namelijk De Zevende Zoon. Dit boek is als filmeditie verschenen ter gelegenheid van de komende film (goh) en bevat de eerste twee delen van de Geestenjager serie. Ook deze heb ik al gelezen.

Op eBay kocht ik vervolgens het 6e deel van de Angel Unlimited serie; Fighting fit. Vroeger vond ik deze serie fantastisch, en voor maar een paar euro kon ik dit boekje eigenlijk niet laten liggen!

Vervolgens ontving ik wederom van Best of YA The Pointless Book. Als je fan bent van Wreck this journal, dan moet je deze ook echt aanschaffen!

Met puntenspaarprogramma’s en een grote enquête had ik wat bol.com bonnen gespaard (ik heb er zelfs nog één over!), dus kocht ik een aantal boeken die al tijden op mijn wishlist stonden. Als eerste Heir of Fire, het derde deel van de Throne of Glass serie. Ik kan niet wachten om hier in te beginnen, maar aan de andere kant; als ik hem uit heb, moet ik zo lang wachten!

Ook koos ik Darkest Minds uit. Ik heb zo veel goeds over dit boek gehoord! Ik ga dat boek zeker in april lezen!

newin5

Het laatste boek uit mijn bol bestelling, was Red Queen, ook zo’n boek wat een enorme hype is. Maar terecht hoor, want het boek is echt heel tof!

Vervolgens viel er weer een verrassing in de bus. Een jeugdboek van Querido: Archie Greene en het geheim van de magiër. De omslag ziet er een beetje Harry Potter-ish uit.. Dus ik ben benieuwd. Dit was weer zo’n boek dat ik spontaan kreeg, en dan is het altijd maar even afwachten of het echt wat is.

Daarna ontving ik – sneller dan verwacht – een pakketje uit Amerika. Ik had namelijk – na het ontvangen van mijn boeken adventskalender pakketje – zelf ook een bestelling geplaatst bij Better World Books.. En opeens was het er al! Ditmaal wel gewoon door PostNL… zo maf. Ik besteld er twee boeken: Die for me van Amy Plum, wat echt een puntgave hardcover was! En Resist van Sarah Crossan, het vervolg op Breathe. Ook dit boek zag er nog heel goed uit voor een ex-biebboek. En hardcover. Love hardcovers.

Als laatste van deze stapel (en niet van deze post!) ontving ik De prins en de lijfwacht. Deze novellen horen bij de Selectie en ik vond ze erg tof!

newin

Dit bovenstaande Game of Thronespakket won ik voor mijn vriend bij Winteriscoming.nl. Je moest een reden geven waarom je moest winnen en ik zei dat ik het aan mijn vriend zou geven; groot fan van de boeken en serie en degene die de seizoenen heeft.. Nu ik het zeg… seizoen 1 ligt nog bij mama. Maar goed.. In het pakket zit seizoen 4, een poppetje, een boekje met voor elke aflevering een artwork en een lannister shield pin. Super tof! En ja, ik gaf hem aan mijn vriend.

newin4

Weer terug naar de boeken!

In Maastricht kocht ik er twee: Night Star van Alyson Noel was de eerste. Ik miste dit deel nog en zocht er al een tijd naar. Eigenlijk vond ik 6 euro voor een tweedehands bijna kapot gelezen Engelse pocket een beetje veel, maar soms moet je de boekhandel een beetje helpen, toch?

In dezelfde boekhandel kocht ik ook Het stille blauw. Eindelijk. Maar ook hier zat ik best te twijfelen hoor.. Maar omdat hij iets goedkoper is dan de meeste boeken, kocht ik hem toch!

De IJzerlegendes ontving ik als recensie-exemplaar en bevat de novellen die ooit gratis beschikbaar waren via de Harlequin website. Mooi dat ze nu gebundeld zijn!

Een ander recensie-exemplaar wat ik ontving was Hitte, van Lis Lucassen. Er zouden maar een aantal bloggers een fysiek exemplaar krijgen, en ik was er één van! Wat ben ik toch een geluksvogel! En eerlijk is eerlijk; een echt boek leest gewoon veel fijner dan een ePubje.

De onderste knoeperd is Het drievoudig verbond . Na het lezen van deel één was ik helemaal fan.. en nu heb ik deel twee gewoon! WAH! Nu deel 1 nog eens op de kop tikken, want deze boeken staan Mooi in de kast! Over kasten gesproken, ik plaatste pas een foto van mijn boekenkast in een facebookgroep en daar kwamen me toch veel likes op.. Willen jullie een nieuwe boekenkasttour? Zo ja: foto of video?)

newin2

Ook kocht ik de grabbag van Lemniscaat, in de hoop dat er ook twee John Green’s in zouden zitten (het grote misschien en Will Grayson). Zoals jullie kunnen zien, moest ik het er maar met een doen. Het andere tasje in de winkel was hetzelfde.. haha. WG moet ik dan maar elders een keertje scoren! Mijn buit was:

– Het grote misschien

– Silent to the bone

– My most excellent year

– The gospel according to larry

– Suicide notes

Ik ben benieuwd! Het grote misschien heb ik al gelezen, maar nog niet in de kast kunnen zetten. Wel heeft de andere cover mijn voorkeur, maar he.. Inhoud Emmy, inhoud!

boeken2

Al een hele tijd ben ik mega benieuwd naar De kroon van de Tearling, een boek dat ook verfilmd gaat worden met Emma Watson in de hoofdrol. Ik kreeg hem van uitgeverij Boekerij voor een recensie.

OokWolfsbloed ontving ik van de uitgever. Sevenster vond ik erg leuk en ik ben dan ook benieuwd of het tweede deel me ook weet te overtuigen!

Vervolgens kocht ik Het Nachtcircus, omdat hij zo mega cheap is op bol.com. Ik ben al zo lang benieuwd naar dit boek, dat ik het echt niet kon laten het te bestellen. Ik had immers nog een kortingsbon.

Met diezelfde kortingsbon kocht ik ook Een feestmaal voor kraaien. Want seizoen 5 begint bijna en ik vind het leuk om rond die tijd ook weer een boek te lezen uit deze serie.

Het laatste boek van deze stapel ontving ik van Clavis: De Laatsten. Ik heb er al veel over gehoord en ben ondertussen erg benieuwd wat mijn mening over het boek zal zijn. Het is niet zo dik, dus ik verwacht er wel snel doorheen te zijn.

blossom

Een tijdje terug – tijdens de boekrelease van Val & Verlossing – kon je meedoen met een instagramwedstrijd met de hashtag #grishalove. Uiteindelijk werken Melisa en ik uitgeroepen tot winnaars! Ik ontving deze awesome poster en super vette stempel! + andere goodies natuurlijk. Ik ga echt stempelen for life.

boeken

Tot slot kocht ik qua boeken dit vikingboek voor mijn scriptie: De vikingtijd. Hierin staat meer over de Vikings in Nederland, waar mijn scriptie over gaat. En nam ik Paniek over van Esmee. Ik ben er al in bezig en vind hem tot nu toe erg tof!

En last but not least de tas die ik maakte bij het YA event van Stevens.. Ennnnn natuurlijk mijn eigen ontworpen tas voor Best of YA. Die reacties die ik krijg.. FANTASTISCH!

tasje

‘Mijn’ tasje zat ook in de goodiebag, dus super leuk dat zo veel mensen hem al hebben! Zelf heb ik er al meerdere gehad, dus verwacht binnenkort een winactie! Het boek wat in de goodiebag zat – De test – had ik al, en heb ik aan het goede doel geschonken.

mijntas

Man man man wat zijn dat weer veel boeken! Gelukkig heb ik ook weer wat boeken een nieuw huisje gegeven deze maand, dus dat zorgt er voor dat het wel meevalt met hoe vol mijn kast raakt. Uche uche. Zoals ik al zei: willen jullie een nieuwe tour? Foto/video?

Tags:

Divider

14 responses to “New in | Maart

  1. Oh wat een heerlijke haul! Zitten een heel aantal boeken bij die ik zelf ook nog graag zou lezen dus kijk al uit naar je recensies!
    Ik zat ook bij de gelukkigen die een fysiek recensie-exemplaar ontvingen en ben hem gaan afhalen op de boekpresentatie te Gouda. ben er SUPERBLIJ mee! De meeste van mijn “nieuwe” boeken komen van het Boekenfestijn afgelopen zaterdag. Ik nam er maar liefst 17 mee. En mijn vriend maar sleuren met die zakken :’ )

  2. Echt wel de moeite deze maand. Ik hoop dat je ook geniet van het Nachtcircus. Bij mij pasten de nieuwe aanwinsten nog net allemaal in de kast, maar als het zo blijft doorgaan vrees ik dat er nog een reorganisatie zit aan te komen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.