NaNoWriMo 2013

Geplaatst op 29 oktober 2013 door Emmy in Schrijven / 12 Comments

Menig (amateur) schrijver telt momenteel de uren af. Ze kopen bergen voedsel in en warmen hun typmachine/schrijfboekjes/tekstverwerkings programma alvast op. Plots worden bedacht of nog snel even onder het stof vandaan getrokken. Waarom? Want vrijdag is het zo ver. Een maand die altijd al te vol met andere dingen lijkt te zitten. Toch proberen we het. Ik deed al drie jaar eerder mee, waarvan ik het tweemaal eerder haalde (vorig jaar niet, want Parijs kwam er tussendoor dus dat was echt een week teveel weg).. Mijn maand wordt echt mega druk.. Met school, als het goed is werken, illustreren, de boekenadventskalender regelen en jawel.. Schrijven! Want november is de NaNoWriMo. De National Novel Writing Month.

Duizenden mensen van over de hele wereld doen er aan mee: het schrijven van een boek van 50.000 woorden of meer. Zo’n 1667 woorden per dag dus! Een hele klus, maar zeker haalbaar! En, om elkaar op te peppen zijn er NaNo dagen, waar je bij elkaar kan komen (zelf nooit gedaan), maar zijn er ook genoeg online communities waarbij mensen elkaar een hart onder de riem steken.

https://zonenmaan.net/wp-content/uploads/070287f43ed911e3bbc022000a9f1945_8.jpgIk ga meedoen! Want ik ben een aantal weken terug begonnen met een verhaal dat ik echt wil afschrijven. En hoewel ik er dus al mee ben begonnen, heb ik het bewust stil gelegd, zodat ik in november echt kan knallen. Details opschrijven in mijn mooie boekje mag wel, vind ik.

Waar het over gaat, zeg ik lekker (nog) niet.. Misschien later!

Doe jullie ook mee? Mijn account op de NaNoWriMo site kan je HIER vinden! Ik zou het super leuk vinden als je mij gaat volgen en dat ik jou ook in het oog kan houden. Ennnuhhh… Succes natuurlijk allemaal!!! Ik beloof dat ik zeker af en toe een stukje zal plaatsen hoe het schrijven me dit jaar afgaat. Ik ga het halen, ik voel het!

Tags:

Divider

12 responses to “NaNoWriMo 2013

  1. Hoi Emmy! Ik heb je toegevoegd als buddy hoor 🙂
    Succes met de voorbereidingen nog! Ik ben ook al druk bezig. Ideetjes opschrijven en plots maken mogen van te voren natuurlijk, dat vind ik ook. Ik ben al druk bezig een tijdlijn te maken.
    Ik zag dat je verhaal historische fictie is, dat klinkt al veelbelovend! Have fun 😀

    • Leuk! Ik ga zo meteen kijken! Heerlijk he, die voorbereidingen? Hihi. Ik vind historische fictie een van de leukste genre’s om in te schrijven. JIj?

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.