NaNoWriMo 2012

Geplaatst op 1 november 2012 door Emmy in Schrijven / 7 Comments

 

Elk jaar zijn er wereldwijd duizenden mensen die vandaag een aftrap maken met de NaNoWriMo (National Novel Writing Month) met als doel: 50000 woorden schrijven in een maand. Zo’n 1667 woorden per dag.
Dit wordt mijn derde jaar dat ik meedoe, en ondanks dat ik van te voren al weet dat ik een aantal dagen afwezig ben, ga ik het gewoon weer proberen. Om dit vol te houden, en ook jullie tips te geven, heb ik een lijstje met tips gemaakt, die ik graag met jullie zou delen!
·      Stop niet als je de 1667 woorden hebt gehaald en lekker bezig bent, als je meer woorden haalt, betekend het dat je je doel eerder gehaald hebt of meer speling hebt met het niet kunnen op een dag.
·      Zet jezelf aan het schrijven, maar geef jezelf ook zo nu en dan een beloning. Maar van het schrijven een klein feestje.
·      Wees niet bang als je geen verhaal hebt bedacht, je kan ook zomaar wat schrijven of gewoon verder gaan met een ander verhaal.
·      Als je verder gaat met een verhaal waar je al mee was begonnen, zie het dan als een geweldige kans om flink op te schieten met je boek!
·      Wees niet bang om fouten te maken!
·      Praat met andere NaNo deelnemers!
·      Als je lekker bezig bent en plots een geweldig stuk voor later in het verhaal weet: doen! Het maakt niet uit of je nou bij de laatste pagina begint of bij de eerste, het gaat om die 50.000 woorden.
·      Schrijf over een onderwerp dat je leuk vind of waar je veel vanaf weet, dit maakt het voor jezelf makkelijker en leuker om te doen!
·      Vertel anderen over je meedoen, dan kunnen ze je helpen je te motiveren.
·      Meld je aan bij de website, dan kan je goed zien hoe ver je vrienden zijn en of jij op schema ligt!
En tot slot: GENIET!
Ik heb er best wel zin in om mee te beginnen, of eigenlijk verder te werken. Ik ben namelijk van plan lekker verder te schrijven aan mijn ‘heksen thriller’ zoals mijn wordbestand zo mooi heet. Daar heb ik nog voldoende inspiratie voor en daarnaast wil ik dat verhaal heel graag afmaken!
Het kan dus wel gevolgen hebben voor het aantal blogjes deze maand, maar ik zal jullie zeker op de hoogte houden en proberen zo veel mogelijk te bloggen! Deze maand staat immers vol leuke dingen, zoals een fijn Halloweenfeest morgen, Parijs en nog veel meer!

Tags:

Divider

7 responses to “NaNoWriMo 2012

  1. Awesome, wéér iemand gevonden wie meedoet aan de NaNoWriMo! Ik moet eerlijk zeggen dat ik het nog niet één jaar langer heb volgehouden dan één week. Niettemin wil ik het er toch eens op gooien! Ga jij aanstaande maand ook meedoen aan Camp NaNoWriMo?! =D

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.