Nachtster (The Immortals #5) – Alyson Noel

Geplaatst op 20 april 2015 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Nachtster (The Immortals #5) – Alyson NoelNachtster Serie: The Immortals #5
Andere boeken in deze serie: Evermore
| 2011
Aantal pagina's: 286
ISBN: 9789021806860
Uitgave: Paperback
Goodreads
three-stars

Je beste vrienden kunnen je ergste vijanden zijn – ze kennen al je geheimen en je zwakke punten, daardoor weten ze precies hoe ze je het hardst kunnen raken…

Ever wil niets liever dan eeuwig bij Damen zijn. Maar er is iemand die hun liefde kapot wil maken, door een gruwelijk geheim uit het verleden van Damen te onthullen.
Kunnen ze deze tegenslag samen aan of ziet de toekomst er opeens erg somber uit?

Nachtster is een onvergetelijk verhaal over blinde wraak en onsterfelijke liefde.

Het was alweer een tijd geleden dat ik het vierde deel van de serie las, maar ik kwam gewoon steeds niet in de gelegenheid het vijfde deel, Nachtster, aan te schaffen. Nu is het eindelijk gelukt en ik moet bekennen… Ik snapte plots waarom mensen deze serie verschrikkelijk vinden. Oei, dat klinkt wel erg negatief.. Maar ik bedoel daarmee dat het echt een serie is die bij je in de smaak moet vallen. Hoewel ik de eerdere delen wel leuk vond (en ook in dit boek zeker wel goede dingen zag), snap ik heel goed waarom het je niks zou doen.

In dit deel komt Ever voornamelijk tegenover haar vriendin Haven te staan. Dat vond ik jammer, want ik vond die excentrieke vriendin erg leuk… Maar het had niet zo mogen zijn. Maar het brengt het boek wel weer een back-to-basic. Maar aan de andere kant ook wel weer het zoveelste gezwam van het vernietigen van een onsterfelijke en drama tussen Ever en Damen. Tja.. Daar moet je van houden.

Ik vond het echt zo’n tussenboek waarin relatief weinig gebeurt, behalve het ‘perfect’ zijn van de personages. Dit geeft weinig diepgang.

Wat dat betreft is het helaas een boek waarvan iedereen denkt dat alle YA boeken zo zijn; oppervlakkige romance met eigenlijk veel te veel (paranormal) romance elementen die weinig toevoeging bieden. Liever heb ik dat ze slecht één element goed zouden uitwerken.

Het is dus een vrij standaard Young Adult dat voornamelijk draait om de romantiek tussen een tiener en een gozer die al 600 jaar lang 17 jaar oud moet zijn. Hoe awkward eigenlijk.

Afgezien daarvan leest het boek prima weg. Alyson Noel is echt heel goed in het verwerken van spirituele thema’s in een verhaal wat voor heel veel mensen toegankelijk is.

Dit vijfde boek draait eigenlijk om twee delen; het accepteren en achterhalen van het verleden van Ever en de strijd tegen Haven. Ik vond zelf de strijd tegen Haven interessanter, al had ik het me ook erg leuk geleken als je Haven’s beleving had kunnen volgen, in plaats van alleen Ever’s kant van het verhaal.

Hoewel Ever absoluut niet mijn type mens is, weet de schrijfstijl van Alyson Noel toch te overtuigen om verder te willen lezen. Wel zorgt het gebrek van een grote rode lijn en naar dat ik me ontzettend afvraag wat er nou in het zesde boek gaat gebeuren.

Al met al is Nachtster een aardig boek, maar zeker geen favoriet. Als je van zoetsappige instaromantiek houdt; dan moet je het boek vooral wel lezen!

three-stars

Tags: , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.