Mosagaat – zacht, aardend en brengt je fantasie tot leven

Geplaatst op 26 mei 2021 door Emmy in Spiritueel / 5 Comments

Ik heb een hernieuwde interesse in edelstenen en mineralen en dat vind ik echt zo fijn! Ik heb vorig jaar een opleiding aura- en chakrahealing gedaan waarin ik ook veel over de werking van edelstenen leerde. Zodoende besloot ik dat wat we al in huis hadden liggen op te zoeken, want we hebben echt wel al wat mooie dingen thuis. Daarna kon ik altijd nog wel zien wat ik nog wilde hebben. Een van de stenen die me plots opeens heel erg trok was de mosagaat.

Er zullen altijd wel edelstenen en mineralen zijn die je meer aanspreken dan de ander. Dit is persoonlijk, maar ik denk ook situatie gebonden. Tot vorig jaar kende ik de mosagaat eigenlijk niet eens en nu is het een van mijn favoriete stenen.

Als ik de energie van de mosagaat zou moeten omschrijven dan voelt het alsof ik door een fris groen bos loop waar het net heeft geregend. De bladeren zijn groen, het ruikt er heerlijk en het is er rustig en kalm. De mosagaat is een aardende steen met zachte energie. Er wordt van gezegd dat de mosagaat helpt de verbinding met de natuur te vinden. Ik vind het mooi dat ik dat ook zo ervaar, want ik mis het bos soms vreselijk en deze steen kan daar voor mijn gevoel bij helpen.

Hoewel de mosagaat eruit ziet alsof het een agaatsoort met mosinsluitsel is, is dat het niet. Er zitten geen eeuwenoude plantjes in deze steen opgesloten. Het is officieel zelfs geen agaatsoort, maar een chalcedoon!

De mosagaat heeft een zachte en voedende energie. Eentje die je heel subtiel oppept en je helpt om weer in balans te komen. Op lichamelijk en geestelijk vlak! Hierdoor krijg je de ruimte om je ware zelf te laten zien. Het is dan ook een ideale steen ter ondersteuning van herstel van bijvoorbeeld ziekte, onrust, stress en depressie. Daarnaast heeft het positieve werking op het immuunsysteem en kan een elixer van deze steen gebruikt worden tegen schimmels en infecties.

Als je op zoek bent naar een steen die je op een fijne en zachte manier kan helpen om verbinding te maken met de natuur, goed werkt tegen angsten, stress en het loslaten van zorgen, dan zit je goed met een mosagaat. Hij zal je goed helpen te ontspannen als je er bijvoorbeeld mee mediteert.

Ook bij een zwangerschap is het een fijne steen om te dragen. Het heeft een positieve invloed op de ontwikkeling van je ongeboren kindje. Het zou de band tussen moeder en kind bevorderen. Mooi detail: Lily pakt mijn mosagaat meteen als ik hem net gebruikt heb.

Vanwege de kleur en de liefdevolle steen hoort de mosagaat bij het vierde chakra, de hartchakra.

Ik vind het heerlijk om een mosagaat in mijn handen te hebben als ik me onrustig voel. Of ik leg hem op mijn borst: dat kalmeert meteen. Juist omdat ik snel stress ervaar of overprikkeld raak, is dit een ideale steen die me rust kan brengen.

Naast het aardende en kalmerende effect, is het dus ook een steen die je in balans brengt. Ik denk zelf dat de ideale balans van de menselijke geest is wanneer je open staat voor het spirituele, maar niet aan het zweven bent. Omdat de mosagaat je helpt de verbinding te vinden met de natuur en ook met jezelf, stimuleert hij dus ook het openstellen voor spirituele zaken.

Voor mij staat de mosagaat voor de helende en kalmerende kracht van moeder aarde. Ik voel me enorm met de natuur verbonden met deze steen in mijn hand en ervaar de rust van het bos. Het helpt me ook om even alles om me heen te vergeten.

Wat is jouw favoriete steen?

Tags: ,

Divider

5 responses to “Mosagaat – zacht, aardend en brengt je fantasie tot leven

  1. Mijn favo is de labradorite, maansteen en mosagaat. Al heb ik echt best veel stenen in huis, edelsteen, heksenstenen en ook gewone die ik vond. Love it en vind het fijn om ermee te werken.

  2. Priscilla

    Ik voel me de laatste tijd heel erg aangetrokken tot Rozenkwarts. Ook heb ik onlangs aardbeienkwarts gekocht en ik merk dat ik daar veel mee in mijn handen zit. Mosagaat heb ik veel gedragen tijdens mijn zwangerschap en dat gaf mij heel veel rust.

  3. Vroeger was dat heel lang amethyst, omwille van de prachtige kleur. Ik had vrij vaak een halsketting aan waarin een amethyst verwerkt was. Maar sinds ik van mede-Hufflepuff Bram een prachtige mosagaat kreeg ben ik eigenlijk nog meer van die steen gaan houden. Ik zou er dan ook graag een mooie gladde cirkel of eentje in druppelvorm vinden die ik aan een halsketting of touwtje kan dragen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.