Mortal Heart (His Fair Assassin #3) – Robin LaFevers

Geplaatst op 16 september 2017 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Mortal Heart (His Fair Assassin #3) – Robin LaFeversMortal Heart door Robin LaFevers
Ook door deze auteur: Grave mercy
Serie: His Fair Assassin #3
Andere boeken in deze serie: Grave mercy
Uitgever: Andersen Press Ltd | November 2014
Genres: Young Adult, Fantasy, Historische fictie
Aantal pagina's: 551
ISBN: 9781783441785
Uitgave: Paperback
Goodreads
three-half-stars

Annith has watched her gifted sisters at the convent come and go, carrying out their dark dealings in the name of St. Mortain, patiently awaiting her own turn to serve Death. But her worst fears are realized when she discovers she is being groomed by the abbess as a Seeress, to be forever sequestered in the rock and stone womb of the convent. Feeling sorely betrayed, Annith decides to strike out on her own.

She has spent her whole life training to be an assassin. Just because the convent has changed its mind doesn't mean she has.

Toen ik voor het eerst kennismaakte met de His fair assassin serie, dacht ik dat ik een serie had gevonden waar ik voor altijd van zou houden. Alleen… gebeurde dat niet. Ik vond de boeken leuk en vermakelijk, maar de intriges grepen me bij lange na niet zo aan als ik had verwacht en gehoopt. Toch besloot ik de gehele serie een kans te geven en verzamelde ik de boeken. Onlangs las ik het derde deel: Mortal Heart. Mijn verwachtingen waren niet zo hoog, en dus viel het eigenlijk heel erg mee.

De hoofdpersoon uit dit boek is Annith. We hebben al eerder kennis met haar gemaakt in de eerdere boeken het wordt al snel duidelijk dat zij het schoolvoorbeeld is van een handmaiden van Mortain. Ondanks haar perfectie wordt zijn maar niet uitgezonden, totdat ze het heft in eigen hand neemt. De abbess wil haar namelijk voor altijd aan het klooster binden als Zieneres. Mooi niet…

Annith lijkt op het eerste oog een perfect meisje; mooi, krachtig en goed in alles. Toch heeft zijn geen special snowflake syndroom. Ze heeft namelijk zeker haar zwakke punten en frustraties en maakt ook zeker fouten gedurende het boek. Ik vond haar dan ook het meest prettige hoofdpersoon van alle drie de boeken. Ze is wat minder arrogant, werkt superhard en voelt een stuk zachter aan dan de andere meiden. Dit vond ik wel een verademing en een vernieuwing ten opzichte van de eerste twee delen.

Net als in de vorige boeken zit er in Mortal Heart weer een flinke dosis romantiek. En dit keer vond ik het om te smullen. Annith raakt namelijk verwikkeld in een relatie met iemand die niet is wat hij lijkt en de mysterie daarom vond ik erg goed uitgewerkt. Het paste bij haar en bij de ontwikkeling die zij als personage doormaakte.

Wat me ook beviel is de uitwerking van de setting. Waar de eerste twee boeken zich vooral op het hof focuste en de relaties tussen personages, krijg je in Mortal Heart een breder beeld. Bijvoorbeeld het geloof in meerdere goden. Het past heel erg in de tijdgeest van het boek – ondanks de vrijheden die de schrijfster heeft genomen. Ik vond het overtuigender overkomen.

Toch bleek ook door dit boek weer dat dit gewoon niet mijn serie is. Ik zat er niet gemakkelijk in en werd snel afgeleid. Ik heb er ook lang over gedaan voor mijn doen. Ik vond het boek ook vrij lang voor de hoeveelheid verhaal (450 pagina’s ongeveer)  Wat ik wel erg tof vond waren de hellequins en het goed gevonden einde. Er zaten een paar heel interessant ontknopingen in die het boek het lezen waard maakte.

Mortal Heart is mijn favoriet van de drie, maar de serie als z’n geheel is toch niet helemaal wat ik gehoopt had. Anderen zullen er misschien wel heel erg van smullen. Waarom het me niet helemaal trekt weet ik ook niet, want het bevat alle dingen waar ik dol op ben: historische setting, een vleug fantasy, sterke vrouwelijke personages, een romance die niet de boventoon voert. En toch… Ik kan er gewoon mijn vinger niet op leggen.

Een historische setting, een vleug magie en een kick-ass vrouwelijke krijger. Dat is Mortal Heart.

Het lezen van Mortal Heart was het – ondanks dat het niet helemaal mijn serie is – wel waard. Het bevat heel interessante elementen en bovendien een fijn uitgewerkt hoofdpersonage. Van de drie boeken vind ik deze het leukst.

Voor liefhebbers van Throne of Glass, Poison Study en vrouwelijke Assassin’s Creed-fans. De boeken zouden los te lezen kunnen zijn.

three-half-stars

Tags: , , , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.