Modern borduren – Manon Klerks

Geplaatst op 1 augustus 2023 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Modern borduren – Manon KlerksModern borduren door Manon Klerks
Uitgever: Lannoo | April 2023
Genres: Non-fictie
Aantal pagina's: 174
ISBN: 9789401489041
Uitgave: Hardcover
Source: Recensie-exemplaar
Goodreads
four-stars

Breng rust in je drukke leven door naald en draad op te borduren is weer helemaal hip! In Modern borduren leer je alles wat je moet weten over borduren. Of je nu een beginner bent of dagelijks Manon Klerks geeft je uitleg over hoe je zelf de hipste projectjes en meest trendy designs kunt maken. Van de gekende borduurringen met mooie patronen tot een boekenlegger of je eigen schoenen opfleuren; van leuke geschenkjes tot de mooiste decoratie. Aan de hand van 24 projecten leer je het allemaal!

Ook ik ben rond corona begonnen met borduren, ondanks dat ik het relatief weinig doe en pas een keer mijn eigen ontwerp heb gemaakt. Toen ik Modern borduren mocht ontvangen als recensie-exemplaar was ik blij, want ik juich handwerken ontzettend aan en ik ben blij dat er eens gebruik is gemaakt van iemand uit Nederland in plaats van de zoveelste vertaling

Het boek is prachtig vormgegeven en biedt veel inspiratie. Het is echt aesthetically pleasing en ik wil meteen aan de slag! Nu gebruik ik zelf vaak dunnere strengen, dus ik had graag wat meer variatie willen zien. Maar misschien moet ik zelf wat vaker dikkere draden gebruiken! Maar daar zit misschien ook meteen de valkuil van het boek: het is geschreven door iemand die het absoluut goed kan, maar relatief korte ervaring heeft, waardoor de werkjes in het boek – zij het prachtig – ook wat eenzijdig zijn of lijken. Toch biedt het boek veel voor de relatief beginnende borduurder.

Ben er ook echt fan van dat de patronen in het boek staan.

Het is een fijn boek voor iedereen die wil (beginnen) met borduren met handige en logische stappen. Zeker als je eens wat anders wil dan een borduurset. Dit is de logische stap naar het gebruik van patronen en het zelf ontwerpen ervan.

four-stars

Tags: , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.