Mini recensies #8

Geplaatst op 4 juli 2020 door Emmy in Boeken, Recepten / 0 Comments

Afgelopen periode heb ik weer een paar boeken gelezen die ik op deze manier even kort in het zonnetje wil zetten.

The Gentleman’s guide to getting lucky

Ik luisterde dit boek spontaan tussendoor op storytel, omdat ik deze serie echt heel erg leuk vindt. Ook in dit boek is de schrijfstijl weer heerlijk: grappig, gevat en passend bij de tijd waarin het verhaal zich afspeelt. Het gaat over de eerste keer seks willen hebben en is dus behoorlijk ongemakkelijk, maar paste wel goed in de serie. Een leuke toevoeging! De stem van het luisterboek was prettig en paste ook goed bij het verhaal.

De dubbele helix

Mini recensies #8De dubbele helix door Trudi Trueit
Ook door deze auteur: Het Nebula-mysterie
Serie: Explorer Academy #3
Andere boeken in deze serie: Het Nebula-mysterie
| Februari 2020
Genres: Jeugd, Avontuur
Aantal pagina's: 232
ISBN: 9789490764951
Uitgave: Paperback
Goodreads
three-stars

HET DERDE BOEK IN DE SPANNENDE EXPLORER ACADEMY-SERIE
Cruz is leerling aan de Explorer Academy. Daar worden kinderen van over de hele wereld opgeleid tot buitengewone Explorers. In het eerste boek ontdekte Cruz dat zijn familie vanuit het verleden een mysterieuze link heeft met een geheime afdeling van de National Geographic Society. Stukje voor stukje probeert hij dit mysterie te ontrafelen. In De dubbele helix vervolgen Cruz en zijn vrienden hun studie aan de Explorer Academy. Aan boord van het schip Orion reizen ze naar exotische locaties over de hele wereld. In oude ruïnes in Jordanië gaan ze op zoek naar de ontbrekende stukjes van de puzzel die Cruz' moeder voor hem heeft achtergelaten. Maar dan wordt Cruz gewaarschuwd door een mysterieuze persoon. Er dreigt gevaar. Waarom wil Nebula Cruz stoppen voordat hij 13 jaar wordt? De klok tikt door, terwijl zijn verjaardag nadert. Een dag die zijn leven voor altijd zal veranderen…

Ik vind het ontzettend knap hoe bestaande wetenschap wordt toegepast in een verhaal. Soms voelt het haast sciencefiction-achtig, maar dan wordt er achterin uitgelegd dat bepaalde onderzoeken echt zo gaan. Hoe cool is dat?! Ik denk dat De dubbele helix veel kinderen met een interesse in wetenschap helpt om te doen laten beseffen dat er meer is dan de wetenschap die je vaak op tv ziet. Het is heel divers en zal veel jonge lezers – zowel meiden als jongens – inspireren. Ook dit deel was weer spannend en avontuurlijk. De illustraties zorgen voor een lagere drempel, terwijl het best veel tekst is en ook aardig op niveau.

Sneeuw en as

Het zesde deel van de Reiziger cyclus alweer. Ik denk dat ik dit deel vlotter las dan het vorige, al deed ik er alsnog lang over. Complex verhaal, want er gebeurt ontzettend veel. Niet alles is even logisch: soms is het enorm ver gezocht en je weet eigenlijk van te voren als dat Claire en Jamie ongeschonden uit de strijd zullen komen. Hoewel alle mannen behalve Jamie minpunten hebben, vind ik het alsnog erg vermakelijk. Tja, ik kan nog steeds heerlijk wegdromen bij de serie (al mis ik het Schotse decor wel!)

Tags: , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.