Mini-recensies #12

Geplaatst op 22 oktober 2020 door Emmy in Boeken, Recensie / 1 Comment

Veel later dan ik wilde – ik had echt even die pauze nodig – begin ik weer voorzichtig met het schrijven van blogs. Ik wil beginnen met weer een paar korte recensies. Ditmaal een graphic novel, een interessante bundel te gebruiken op school én een poëziebundel. Drie totaal verschillende uitingsvormen, maar niet minder interessant.

Een stuk meer

Een stuk meer is een bundel met inspirerende fragmenten uit boeken die in het VMBO gebruikt kunnen worden bij leesbevordering. De teksten zijn van wisselend niveau en ook afwisselend qua genre. Denk aan spannend, literair of juist poëzie. Bij elk fragment staat ook een verwerkingsopdracht. Ik heb het boek vooral gelezen om docenten op school te kunnen ondersteunen en om zelf ook bij te leren: wat werkt in het vmbo? Na dit boek heb ik weer een aantal boeken op mijn lijstje gezet om te willen lezen!

Volwassen worden is optioneel

Mini-recensies #12Volwassen worden is optioneel Uitgever: Blossom Books | Februari 2019
Genres: Graphic Novel
Aantal pagina's: 112
ISBN: 9789463491136
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Wat als je leeftijdstechnisch wel volwassen bent, maar jij daar lak aan hebt? Wat als iedereen om je heen baby's krijgt, maar jij amper een vetplantje in leven kunt houden? Wat als je auto's mag besturen, maar je er liever eentje van Lego bouwt? En is het erg dat je liever M&M’s eet als ontbijt dan overnight oatmeal met havermelk en chiazaad?

Nee hoor. In Volwassen worden is optioneel laat Marloes de Vries aan de hand van vreselijk herkenbare situaties zien dat volwassen worden is wat je er zelf van maakt. En dat kan prima met pannenkoeken met stroop in plaats van hors d'oeuvres met olijven (want wie vindt olijven überhaupt lekker?!).

Volwassen worden is optioneel van Marloes de Vries is een pijnlijk herkenbare graphic novel vol grappige korte stripjes. Veel deed me erg aan mezelf denken en dat vond ik extra leuk. Ik heb me goed vermaakt met dit kleine boekje: ik had hem dan ook zo uit!

Handvol sterren

Mini-recensies #12Handvol sterren Uitgever: BBNC | September 2020
Genres: Poezie
Aantal pagina's: 208
ISBN: 9789045325378
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Uit vallende sterren put je hoop, en een handvol sterren geeft je kracht. De gedichten in deze bundel doen precies dat: ze zijn tegelijkertijd rauw en recht door zee, zacht en lief, reflectief en inspirerend. Ze leren je hoe prachtig en onschuldig vallen kan zijn, en dat helen geen bestemming is, maar een proces dat een leven
lang kan duren.
Ruby Dhal is dichter, schrijver en bestsellerauteur van drie poëziebundels. Ze groeide op in
het Verenigd Koninkrijk en woont en werkt in Londen. Als jong meisje waren boeken voor haar een manier om te ontsnappen aan pijnlijke ervaringen in de echte wereld. Bij MUSE verscheen van haar hand eerder de bundel
herinneringen ontward.

Handvol sterren is een prachtige poeziebundel met gedichten die heel erg bij deze tijd en generatie passen. Je moet er echt van houden, wat voor mij het geval was. Meer dan eens wist Ruby Dhal me te raken met haar woorden, omdat ik ze zelf zo ook ervaar. Ik kreeg het gevoel alsof Ruby precies kan verwoorden hoe mijn generatie zich voelt en dat voelde ik van binnen.

Welk van deze drie boeken zou jij zelf oppakken?

Tags: ,

Divider

One response to “Mini-recensies #12

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.