Mijn PRIDE wishlist

Geplaatst op 10 juni 2021 door Emmy in Boeken / 1 Comment

Het zal je niet ontgaan zijn: het is pride month! Een maand waarin er wereldwijd aandacht gevraagd wordt voor de belangen van LBGTQIA+ rechten en waarin we de liefde vieren. Ik zeg we, want al vanaf mijn tienerjaren weet ik dat ik onderdeel zijn van deze mooie community.

Ik heb een aantal boeken uitgezocht die op mijn wishlist staan met LGBTQIA+ thema’s en die wilde ik jullie niet onthouden. Ik heb ook de hulp ingeschakeld van de bookstagram community en ik kreeg een aantal mooie leestips toegeworpen.

Dit zijn de boeken die ik sowieso graag nog eens zou lezen…

Laat ik beginnen met het onlangs door Valentijn aangekondigde Ondine. Dit wordt een new adult queer hertelling van de kleine zeemeermin en eerlijk? Ik kan niet wachten. Hij geeft hem zelf uit onder het pseudoniem Arby Valentine.

Pumpkin

Ik kijk ook uit naar Pumpkinvan Julie Murphy. Het klinkt fantastisch en gaat over drag.

The Scapegracers

Lesbische heksen in The Scapegracers. Kan niet mis gaan.

De laatste halte

Na Rood, wit en kongingblauw moet ik De laatste halte natuurlijk ook lezen. Niet alleen omdat er een soort look-a-like op de kaft staat, maar ook omdat ik een heel mooi en grappig verhaal met een tijdreis twist gewacht. Soppen gegarandeerd.

Boyfriend material

Ik hou van queer romcoms. Boyfriend material klinkt heel leuk en ik wil hem nog graag een keertje lezen.

Gloei

Ik heb Gloei al een tijdje op het oog. Ik hoop dat hij snel wordt teruggebracht op school, want dan kan ik hem meenemen! Het spreekt me enorm aan om al die verhalen te kunnen lezen.

Noem me Nathan

Noem me Nathan schijnt echt een prachtige graphic novel te zijn en kan daarom ook echt niet ontbreken aan mijn lijstje. Hopelijk kan ik deze binnenkort lezen.

Fin & Rye

In eerste instantie trok Fin & Rye me niet meteen, maar ik hoor zo veel goede verhalen dat ik hem misschien toch een keer wil lezen. Volgens mij zit dit boek boordevol prachtige personages.

The Navigator's Touch

The Navigator’s touch staat al een tijdje op mijn wishlist. Ik heb boek één van deze mermaid/viking queer adventure al gelezen en dat was genieten.

Payback's a Witch

Payback’s a witch kwam ik onlangs per toeval tegen op instagram. Queer heksen en de hoofdpersoon heet Emmy. Het is meant to be. In oktober komt hij uit en ik moet het hebben.

Cemetery Boys

Cemetery boys is al vaak langsgekomen en werd ook veel genoemd op instagram. Hij staat in ieder geval op mijn wishlist!

Felix Ever After

Felix Ever After werd ook veel genoemd en lijkt me ook erg goed.

… En natuurlijk zou ik ook graag de Heartstopper boeken aan mijn collectie willen toevoegen! Ik wacht bewust op de Nederlandse vertaling tot ik ze aanschaf. Ik heb wel alles al gelezen!

Heb jij nog een mooie aanrader voor mij? En welk boek zou jij zelf nog graag lezen?

Tags: , , , , ,

Divider

One response to “Mijn PRIDE wishlist

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.