Mijn muziek verzameling

Geplaatst op 1 juni 2015 door Emmy in Muziek / 14 Comments

Vandaag laat ik jullie mijn cd’s zien. De meeste boekenwurmen hebben ook veel met muziek, dus ik ook! Mijn vriend heeft echt veel en veel meer cd’s, maar toch wil ik laten zien wat ik met der tijd verzameld heb.

muziek7

Allereerst is hier Omnia, waarvan ik bijna alle CD’s heb. Helaas vind ik de nieuwere cd’s een beetje tegenvallen; de puurheid en de link naar de mythologie vind ik in de oudere cd’s heel sterk. Wolf love vond ik ook nog fantastisch; die heb ik echt helemaal grijs gedraaid. Toch hoop ik op den duur alles compleet te hebben. Mijn vriend heeft er ook nog eentje; world of omnia.

muziek6

Een soundtrack, 30 seconds to mars en twee verzamelcd’s met paganfolk. This is war vind ik een cd waar ik heel veel power van krijg.. De verzamel cd’s hebben mij heel wat nieuwe bands doen ontdekken!

muziek5

Ik hou erg van (symphonische) metal. Imaginarium vond ik een heel beeldende cd. Kamelot is fantastisch. Al geldt ook weer: hoe ouder, hoe beter. Indica vind ik ook echt heerlijk.

muziek4

Mijn verzameling Within Temptation cd’s. Ik heb ook nog de dvd van Black Symphony. Ook van deze band hoop ik ooit alles compleet te hebben!

muziek3

Mijn vriend heeft me aan de Blackmore’s night gekregen, al is het toch niet helemaal mijn muziek ofzo. Ik zet dan liever Faun of Rapalje op.. Haha. Rapalje is vrolijke folkmuziek en Faun paganfolk. Ik heb echt gehuild bij Eden; zo mooi. EN DIE ART. Faun heb ik ook een aantal keer live gezien.. heerlijke muziek. Op deze foto mist ‘Scrum’, maar daar heb ik helaas (nog) geen originele cd van.

muziek2

Jeugdsentiment en blije muziek. Als tiener was ik van van Within Temptation en de Gorillaz. Ha. Ik vond ze vooral tof omdat ze getekend werden. De nieuwere cd’s doen me niet zo veel, maar die oude cd.. zo veel liefde! Ook Mika vond ik heerlijk (live gezien!) en de rest; tja.. gewoon leuk en goed.

muziek1

De laatste foto:Β  Evanesence, Epica en Delain. Weer wat ruiger dus. Momenteel luister ik veel minder metal, maar soms kan ik echt zo’n bui hebben. Ik hou er ook van om cd’s origineel te hebben, al is er nu veel moeilijker aan te komen, nu al die cd-ketens om zijn gevallen. Verder ben ik ook wel gevoelig voor mooie art.

Naar welke muziek luister jij? En kan je me nog bands aanraden?

 

Tags:

Divider

14 responses to “Mijn muziek verzameling

 1. Wauw, wat heb je veel CD’s! Ik heb er echt 3 ofzo en die zijn van toen ik jong was (eentje van K3 volgens mij, zo jong zeg maar). Maar dat komt ook omdat ik meestal een nummer van een artiest wel leuk vind en dan een ander nummer weer niet. Dus dan vind ik maar de halve CD leuk… Daarom luister ik meestal gewoon naar de radio eigenlijk, hihi.

 2. Leuke cd verzameling! Een groot deel van de bands vind ik ook wel goed, ik heb Within Temptation met Delain in het voorprogramma live gezien, was super gaaf! En op het moment luister ik zelf heel veel naar the Killers/Brandon Flowers. En mijn all-time favoriete band is Muse.

 3. Erg leuk om je muziekverzameling te zien πŸ˜€ Dit is weer eens wat anders ^^ Ik luister echt naar heel veel verschillende bands, als ik ze aan je aan zou moeten raden, ben ik morgen nog bezig :’D

 4. Vroeger kocht ik best wel veel cd’s. Ik heb twee planken van 80cm breed vol staan, maar de laatste jaren koop ik eigenlijk nog zelden muziek. Niet moeilijk natuurlijk, vermits ik steeds meer boeken ben gaan kopen. πŸ™‚ De laatste twee die ik kocht waren die van Royal Blood en 1000 forms of fear van Sia. De cd’s die ik het meeste uit de kast haar zijn The Bends van Radiohead, de cd’s van Muse, het eerste album van Blood Red Shoes of de soundtrack van AmΓ¨lie Poulain of Hilary & Jackie of een Tarantino-soundtrack of … πŸ™‚

 5. Gaia Steinbuch

  Ik ben ook fan van Within Temptation, Nightwish, Epica, Evanescence, ed. Dat soort muziek luister ik graag naar. Een mooie CD-verzameling!! Ik ga nauwelijks naar concerten, maar ik ben een keer naar Within Temptation geweest en dat was wel een gave ervaring.

 6. Zo kijkend naar je muziekcollectie denk ik dat je The Gathering ook wel leuk zal vinden. Check vooral het Mandylion album, dat ligt denk ik wel in je straatje. Ze hebben later in hun repertoire ook wat rustiger werk, en later een andere zangeres… maar de albums die ze met Anneke opgenomen hebben zijn het mooist. Veel plezier! πŸ™‚

 7. Leuk muziek verzameling:D Ik vind het nog steeds leuk om CD’s te kopen. Alleen wel minder dan vroeger.
  OMNIA, Rapalje, Faun en Blackmore’s Night I LOVE IT πŸ˜€
  Een muziek tip: πŸ˜‰ Cecile Corbel
  Ik vind het ook leuk om naar soundtracks te luisteren van films, vooral tijdens het lezen. Omdat ze vaak alleen instrumentaal zijn en dat leid niet af

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.