Mijn mangacollectie

Geplaatst op 17 juni 2015 door Emmy in Boeken, Manga/Anime / 7 Comments

Terwijl ik mijn boekenkast aan het inpakken ben voor de verhuizing, besloot ik meteen dat het tijd was om mijn manga collectie te laten zien. Nu moesten de foto’s helaas een beetje lijden onder de rommel van de verhuizing, maar ze zijn vast duidelijk genoeg.

Allereerst, wat is manga? Een manga is een oorspronkelijk Japanse strip met een heel herkenbare vormgeving. In Japan is het echt een onderdeel van de cultuur en die cultuur uit zich dan ook vaak in deze boekjes. Naarmate de anime (Japanse tekenfilm) in Nederland populairder werd, werd het ook gemakkelijker om aan manga’s te komen. Er zijn er zelfs een zooitje naar het Nederlandse vertaald. Manga’s zijn vrijwel altijd zwart/wit en mogen officieel pas manga genoemd worden als ze uit Japan komen. Strips die hier of in America gemaakt zijn met dezelfde kenmerkende stijl, zijn eigenlijk geen manga. De stijl is herkenbaar.. Vaak grote ogen en veel details. Ik denk dat veel van jullie daar wel bekend mee zijn en zelfs een poging hebben gedaan de stijl ook onder de knie te krijgen.

Nu kwam ik al vrij jong in aanraking met manga, maar pas rond mijn 15/16e ben ik begonnen met verzamelen. Toentertijd ging ik ook al naar het boekenfestijn, maar was dit voornamelijk voor de manga; daar kocht ik echt alles wat me ook maar een beetje boeiend leek. Een groot gedeelte hiervan heb ik uiteindelijk ook weer verkocht, maar een aantal zijn er gebleven. Ook heb ik er een aantal gewoon voor de volle mep gekocht bij de winkels. Als ik dan met mama ging winkelen moest ik perse langs een stripwinkel voor een manga. Nu bestaat mijn verzameling voornamelijk uit boekjes die ik echt niet zou willen missen!

manga8

Hier zie je een verzameling Nederlandse manga; Shaman King tot en met 17 en Yu-Gi-Oh! tot en met deel 16. Volgens mij zijn er nog enkele boekjes hierna uitgekomen, maar het werd steeds lastiger ze te vinden. De latere delen moest ik altijd perse online bestellen, en toen ik 16/17 was, was dat nog niet zo populair. Althans.. ik vond het een beetje eng. Daarnaast vond ik dat er te veel boekjes waren om verder te gaan in het Engels. Wat wel opvalt is dat de Nederlandse uitgaven stukken goedkoper waren dan de Engelse! Een primeur!

manga7

Ook hier wat Nederlandse (en één Engelse). Death Note heb ik compleet, de rest niet. Glenat was wat duurder dan Kana en ik moest met mijn zakgeld keuzes maken welke ik wilde hebben.

manga6

Van Fruits Basket heb ik een aantal delen wel en een aantal delen niet. Toch is het wel een serie die ik ooit compleet zou willen maken..al is het alleen al om de cheesy romance. Het idee dat er mensen in de dieren van de Chinese riem veranderen als ze iemand omhelzen van het andere geslacht is fantastisch.

manga5

Mijn All time favourite is Fullmetal Alchemist. Ik heb de hele serie compleet (27 delen!) wat me dus een rib uit mijn lijf heeft gekost. Toch was het het waard en verzamelde ik die delen gedurende een langere periode. Ik ben ook heel blij dat ze de anime op een gegeven moment opnieuw hebben uitgegeven,maar dan trouw aan de strips.

manga4

Hier weer een stapel manga met voornamelijk allemaal random delen.’DIE WIL IK’ bij het boekenfestijn. Verder nooit compleet kunnen maken, behalve Ororon.

manga3

Ook hier mis ik delen, maar is er vaak wel sprake van series waar ik braaf de eerste paar delen heb. Hell Girl en Rosen Maiden zou ik best nog wel eens compleet willen maken.

manga2

Tot slot heb ik een groot aantal boekjes van een groep fantastische mangaka: CLAMP. Pretty pretty.

manga1

Een paar random series met random delen, maar veel ook deels compleet. Chobits wil ik ooit compleet hebben, overigens! Tsubasa bevat mij te veel delen. Wish en Card Captor Sakura heb ik compleet. Het is mierzoet, maar wel heerlijk getekend.

Op de foto ontbreekt mijn clockwork princess manga. Maar deze heb ik nog niet gelezen en staat daarom niet op mijn normale plank. Ik heb een aantal YA boeken waarvan ook een manga is gemaakt, die ik graag zou willen hebben; the iron fey, darren shan en natuurlijk de andere delen van TID. Ook zou ik Sailor Moon graag aan mijn collectie willen toevoegen.

Heb jij manga?

Tags:

Divider

7 responses to “Mijn mangacollectie

 1. Gaia Steinbuch

  Ik ben wel jaloers op sommige van je manga! Wij hebben Fruits Basket de eerste paar delen maar kunnen de rest nergens meer vinden. Wel hebben we Chobits bv. compleet en ook Love Hina. Ik zou best wel eens DeathNote en Fullmetal Alchemist willen lezen, maar manga is best lastig te vinden voor een goed prijsje, zeker in Nederland (en als ik dan persoonlijk kijk, geef ik een groot bedrag liever uit aan ‘gewone tekst’ boeken. Mijn vriend echter houdt erg van manga. Hij kan niet veel Nederlands lezen, dus het moet wel in het Engels). Mooie foto’s, je hebt een mooie collectie! Wij hebben ook weleens wat op het Boekenfestijn gekocht, maar helaas hebben ze daar de afgelopen tijd niet zo veel manga meer, en nauwelijks complete series, meestal alleen maar enkele losse delen van series die ons niet veel zeggen.

 2. Wat een hoop zeg! Ik heb zelf 2 boxen van Pokémon want tja ik ben een verschrikkelijke nerd 😛 Wil ook andere boxen ervan kopen, want deze manga is echt heel goed! 🙂 FMA vond ik ook geweldig, hoewel ik de manga nog niet helemaal heb gelezen.

 3. Ik zelf wil heel graag de manga van Nana in mijn bezit krijgen. Heb ze wel allemaal al gelezen. En nu ik yu-gi-oh zie… wil ik die stiekem ook heel graag.
  En wat heb je er veel zeg!!!

 4. Rozen Maiden zou ik ook nog een keer heel graag compleet maken, maar die manga’s worden niet meer gedrukt ofzo. Nergens te krijgen D: Of ze zijn heel erg duur.

 5. Daphne

  Ik heb Ouran High School Host Club compleet! Dit was mijn tweede manga-verhaal en het was meteen zo leuk! Toen had ik problemen om nog zo’n leuke te vinden. Een aantal vielen me tegen, maar laatst heb ik deel 1 van skip-beat gelezen en die was wel weer erg grappig. Het boekenfestijn was trouwens erg handig toen ik begon met manga’s lezen, omdat je er veel kan uitproberen voor weinig geld.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.