Mijn leesdoelen voor 2022

Geplaatst op 1 januari 2022 door Emmy in Boeken / 0 Comments

Ik denk dat niemand het aandurft te zeggen dat in 2022 alles anders wordt. We hopen het wel, maar ik denk dat we voorlopig maar manieren moeten vinden om C. onderdeel te maken van ons leven. 2021 was voor mij een erg bewogen jaar. Het had fantastische hoogtepunten, maar er waren ook momenten die ik graag anders had zien lopen. Wat ik wél kan zeggen is dat het een leerzaam jaar was. Ik leerde veel over mezelf. Zo vond ik oude paden terug om te bewandelen. Paden die nu veel beter bij mijn leven passen. De tijd om ‘wat als’ los te laten is hier, want ik kan het verleden niet veranderen. Ik ben klaar voor de toekomst.

Ik heb voor mezelf 23 doelen opgesteld voor 2023. Doelen die niks met lezen te maken hebben (daar kom ik later op terug!). Maar wel met het leven. En die doelen zullen ook invloed hebben op mijn blog! Niet schrikken hoor, ik ga gewoon door!

Binnenkort zal ik een blog plaatsen met hoe en wat. Ik denk dat 2022 voor mij een jaar gaat worden waarin ik nog meer bezig ga met mijn eigen grenzen, met selfcare en liefde voor mezelf, voor mijn gezin, mijn vrienden en mijn passies.

Anyhowwwwww. Tijd voor de leesdoelen die ik voor mezelf heb opgesteld!

Leesdoelen 2022

De afgelopen jaren had ik allemaal lijstjes met uitdagingen waar ik aan wilde voldoen elk jaar. Dit jaar wil ik het anders doen. Een paar van de elementen van die lijstjes neem ik mee, verder niks. Ik wil namelijk lezen waar ik zin in heb, waar ik behoefte voor voel en wat aansluit op mijn werk. Want dit laatste is voor mij ook erg belangrijk. Wel wil ik elk kwartaal blijven terugblikken op mijn reading challenge.

Goodreads reading challenge

Ik stel in 2022 weer een goodreads doel van 100 boeken. Ik heb het in 2021 ook ruimschoots gehaald en nul stress ervaren of ik het wel zou halen. Wel wilde ik eigenlijk meer lezen dan ik kon. Maar met alles wat ik nog meer wil doen, moest ik realistisch blijven. Tijd voor Lily is essentieel en gamen, tekenen en vooral schrijven is ook heel leuk om te doen. Ik weet zeker dat 100 boeken haalbaar moet zijn. 150 moet zelf ook wel lukken, maar ik wil geen druk.

Overige leesdoelen

Allereerst wil ik weer graag mijn TBR verlagen. Mijn doel in 2021 was 90 en dat is gelukt. De droom was 80 en ook dat is gelukt. Een keer tikte ik zelfs de 75 ongelezen boeken aan, maar ik sloot het jaar af rond de 80. In 2022 wil ik van 75 naar 70, met als hoofddoel om met 65 ongelezen boeken te eindigen. Dit klinkt weinig, ‘maar’ 15 boeken, maar de praktijk is altijd anders. In een ideale wereld heb ik nog maar 60 ongelezen boeken of minder op de plank als ik volgend jaar een doel voor 2023 opstel.

Vervolgens zou ik vooral de vervolgdelen van mijn TBR willen lezen. Ik merk dat hoe langer ik wacht, hoe meer ik vergeet en dat is zo zonde. Ik ben geen lezer die zo een serie achter elkaar leest, maar nu laat ik er soms zoooo lang tussen zitten. Zo zonde. Mijn doel is dan ook om zoveel mogelijk vervolgen te lezen.

Ook wil ik vijf klassiekers lezen.

En vijf boeken herlezen. Ik hou van herlezen. Kan ook handig zijn in combinatie met het lezen van de vervolgdelen.

Ook wil ik weer elke maand een boek van school lezen. Dit wissel ik een beetje af tussen toffe YA’s die ik altijd al eens wilde lezen, die nieuw zijn of juist de klassiekers van de leesleest die ik nooit heb gelezen. Dit zijn niet altijd de leukste boeken, maar ik vind dat het bij mijn werk hoort. En soms zijn de boeken juist enorm intrigerend en kan ik ze juist enorm waarderen!

Ik heb wat met het cijfer vijf, want ik wil ook vijf graphic novels lezen en vijf jeugdboeken.

Ik wil 25 Engelse boeken lezen.

En tien oorspronkelijk Nederlandse boeken

Tot slot wil ik drie dichtbundels lezen. Ik heb ondertussen een aantal auteurs gevonden waarvan ik het werk prachtig vind. Ik hoop daar zeker meer van te lezen!

Ik mijn beleving zijn dit heel realistische doelen. Ik hoef geen lijstje meer te maken met titels die beginnen met een Q of op zoek te gaan naar boeken met een paddestoel op te kaft, of wat dan ook. Ik wil het simpel en puur houden dit jaar. Ik wil divers lezen en genieten van wat ik heb staan, maar ook nieuwe parels ontdekken. Het wordt vast een fijn leesjaar!

Heb jij jezelf leesdoelen gesteld dit jaar?

Tags:

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.