Mijn jaar vol boeken: 2023

Geplaatst op 31 december 2023 door Emmy in Boeken / 0 Comments

We tellen de laatste uren van 2023 af en dus pak ik even een momentje op terug te kijken naar 2023 als leesjaar. Is het gelukt met mijn leesdoelen en had ik misschien ook wat favorieten? Tijd voor mijn jaar in boeken!

Goed om te weten dat ik altijd een beetje vooruit werk en dat sommige getallen niet zullen kloppen. Er kan hooguit wat bijkomen. 🙂

Volgens goodreads las ik 175 boeken, wat goed was voor zo’n 52.888 pagina’s. Het dunste boek had maar 32 pagina’s (het was een prentenboek), het dikste 705. Gemiddeld had een bij 302 pagina’s. Minder dan vorig jaar, maar ik las ook echt veel meer dunne boeken en vorig jaar echt meer dikkerds. Qua aantal pagina’s zit ik ongeveer gelijk aan vorig jaar, namelijk. Ik gaf een boek gemiddeld 3,8 sterren, maar ik heb meer dan ooit boeken geen waardering gegeven. Namelijk wel 23! Soms wist ik het niet, of vond ik dat ik er geen waardering aan kon hangen. Ik gaf geen enkel boek maar 1 ster (wel 9 boeken kregen maar 2 sterren) en 20 boeken gaf ik 5 sterren. Veruit de meeste boeken kregen 4 sterren. Want dat krijgen ze al snel als ik me vermaak bij een boek. Elk jaar neem ik me voor om strenger te zijn, maar dat wil ik eigenlijk helemaal niet.

Mijn favoriete boeken van dit jaar waren:

  • Stad vol geesten (reread)
  • De ACOTAR trilogie (reread)
  • Fourt Wing & Iron Flame
  • Legends & Lattes
  • All our hidden gifts trilogie
  • Het lied van de zee
  • The shadow cabinet

Ik las vooral fantasy, romantasy en young adult fantasy.

Maar goed, op naar die leesdoelen van mij van het afgelopen jaar. Ik had niet echt specifieke doelen, maar wilde vooral gewoon lezen.

Goodreads

Mijn leesdoel was dit jaar 100 en bij de vorige update zat ik er al overheen. Ik ben geëindigd op 175+. Heel fijn, want ik verwachtte de 150 net te halen.

TBR

Mijn TBR wilde ik naar 60 terugbrengen, maar ik zag de vorige keer al in dat het all is lost was. Ondanks dat ik de vorige keer richting de 100 ging, ben ik toch weer richting de 80 gekropen. Ik ben er zelfs al een paar keer onder gedoken. Tot ik mega veel boeken besloot te kopen als eindejaarscadeau voor mezelf. Ik eindig op 82. Netjes toch?

Boeken van school

Ik wilde ook af en toe een boek van school lezen. Dat is best wel lekker gegaan, maar een paar weken terug besloot ik mezelf minder te verplichten. Waar ik er eerst minstens een per maand mee moest nemen, doe ik nu maar wat en dat bevalt me prima.

Kortom: veel leuke boeken gelezen dit jaar. Op naar een nieuw jaar met veel boeken.

Fijne jaarwisseling!

Tags:

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.