Reading challenge 2023 update #3

Geplaatst op 5 oktober 2023 door Emmy in Boeken / 0 Comments

Het is heel bizar om te bedenken dat 2023 voorbij vliegt. De herfst is nu echt begonnen en over minder dan 90 dagen is het jaar alweer voorbij. En omdat het laatste kwartaal begonnen is, wil ik weer even terugblikken naar hoe het gaat met mijn reading challenge van 2023.

Dit jaar had ik niet echt hele specifieke leesdoelen. Niet zoals de afgelopen jaren in ieder geval. En dat bevalt me prima. Ik ben dol op lijstjes, maar ik had geen energie om ze meer bij te houden en geen zin om mezelf te dwingen specifieke boeken te lezen.

Vorige keer zat ik op 80 gelezen boeken van de 100 die ik dit jaar wil lezen. Ondertussen ben ik daar ruim overeen! Ik heb op het moment van schrijven 129 boeken gelezen. Die 150 verwacht ik wel te halen.

TBR

Mijn TBR is ondertussen gevalletje ‘all is lost‘, maar ik heb wel met mezelf afgesproken dat ik binnenkort eens kritisch door de boeken ga. Ik ga wat boeken proberen die ik al jaren ongelezen op de plank heb staan en als ik er niet inkom, haal ik ze van de planken.

Het liefst wil ik naar 60 ongelezen boeken in mijn kast, maar mijn tbr is onlangs gestegen naar bijna 100, dus ik acht het niet meer haalbaar. Wie weet dat de 80 wel lukt. In de herfstvakantie (en later in de kerstvakantie) wil ik de planken aanpakken.

Boeken van school

Al meer dan eens het ik uitgesproken dat ik het belangrijk vind om zo nu en dan een boek te lezen voor school. Voornamelijk omdat ik het belangrijk vind om mijn leerlingen te helpen het juiste boek te vinden. Dat kan alleen door zelf ook veel te lezen wat hen aanspreekt. Het gaat best lekker en ik neem geregeld een boek mee naar huis. Ik hou het niet zo nauw meer bij, maar ik probeer er wel aan te denken.

Er zijn weinig spannende dingen gebeurd op het gebied van lezen. En dat vind ik helemaal prima. Ik hoop dit jaar nog een paar toffe boeken te lezen. Zonder stress en met plezier. Boeken die ik niet leuk genoeg vind ga ik eerder wegleggen.

Hoe gaat het met jouw leesdoel voor 2023?

Tags:

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.