Mijn 2020 leesuitdaging

Geplaatst op 1 januari 2020 door Emmy in Boeken / 6 Comments

Wat voelt het gek om aan een leesuitdaging te denken terwijl ik van te voren al weet dat in 2020 alles in mijn leven zal veranderen. Vorig jaar was onzekerder, niet wetend hoeveel werk ik zou hebben, wat ik zou doen in alle vakanties en waar het hele ziekenhuistraject ons zou brengen. En nu komt er in 2020 een kindje aan, weet ik dat ik nog een maand moet werken en dan mijn verlof in gaat… Toch wil ik mezelf wel uitdagen, gewoon om te kijken hoeveel verandering zo’n kleintje in mijn leesgedrag en leven zal brengen. We gaan volgend jaar zien hoe ik het er vanaf zal brengen.

Goodreads

Waar ik de afgelopen jaren met gemak de 200 aan ga tikken, weet ik dus echt niet zeker of dat in 2020 nog wel zo haalbaar is. Tenzij ik 80 keer hetzelfde prentenboek voorlees.. haha. Prentenboeken ga ik wel meetellen, trouwens. Het is een boek en ík bepaal wat ik mee vind tellen.

Ik heb gekozen om mijn goodreads challenge op 150 te zetten. Lager dan normaal, maar nog steeds een uitdaging. Ik ben heel erg bang dat 100 te laag is en tja.. 200 is denk ik niet realistisch. En wie weet verras ik mezelf wel en lees ik er alsnog 200. En misschien haal ik de 100 niet eens.. We gaan het echt zien.

Mijn TBR uitdaging

Uiteraard wil ik in 2020 weer bezig met het inkrimpen van mijn tbr. Ik sta nu op zo’n 135 ongelezen boeken op mijn planken en dat is echt een net resultaat.

Mijn ultieme doel is om aan het eind van 2020 nog maar 100 ongelezen boeken in mijn kast heb staan. Heel hoopvol, maar wie weet.

Grannie challenge

Melisa, Esmee, Thyrze en ikzelf noemen onszelf de Grannies sinds we tijdens de Best of YA sleepover na het eten liever op bed gingen lezen dan gingen chillen in een ander huisje. We hebben zo’n heerlijke vriendschap waarbij we als we samenzijn elkaar niet hoeven te vermaken, maar gewoon doen wat we willen: lezen, serie kijken of wat iemand ook wil doen. Dat vind ik echt heerlijk. Sindsdien hebben we ook de grannies challenge. Ik geloof dat ik de enige nog ben die deze lijst maakt en volgt, maar dat maakt niet uit. Dit is voor jullie lieverds <3

 • Een boek dat in 2020 uitkwam:
 • Een boek uit 2019
 • Een boek uit 2018
 • Een boek van voor 1980
 • Een klassieker
 • Een gekregen boek
 • 5 middle grades
 • 25 Engelse boeken
 • De vuur & as serie uitlezen:
 • De boeken van Alwyn Hamilton herlezen in het Engels
 • Een gekregen boek lezen
 • Een ARC lezen
 • 5 graphic novels lezen:
 • Alle ongelezen aniways lezen:
 • Een boek voor alle kleuren van de regenboog
 • Een boek uit een ander genre dan normaal
 • Minstens 1 boek uit de reiziger cyclus.
 • Supernerd herlezen

Overige

Zo’n ingekorte TBR komt natuurlijk niet uit de lucht vallen en daar in het verlengde horen nog wat doelen bij. Dat ik iets minder boeken wil kopen bijvoorbeeld. Ik ga niet naar YALC, dus dat scheelt zeker weer een boek of 20 per jaar. Ook wil ik minder recensie-exemplaren accepteren. Alleen als ik een boek echt heel graag wil lezen. Over ongevraagd toegestuurde boeken ga ik mezelf niet heel druk maken (sorry) en als het verhaal me minder aanspreekt, zal ik iemand van mijn leesclub vragen of ze het willen lezen. Ik hoop dat ik er hierdoor ook meer aan toekom om meer van mijn zelfgekozen boeken te lezen.

Ik hoop dat 2020 een heerlijk leesjaar gaat worden en dat ik weer vele mooie boeken mag lezen en voorlezen.

Heb jij leesdoelen voor 2020?

Tags: ,

Divider

6 responses to “Mijn 2020 leesuitdaging

 1. Mirte

  Wat een mooie doelen, Emmy! Ik ben heel benieuwd wat de kleine Potata voor uitwerking gaat hebben op je leesuren!

  Ik heb m’n eigen leesdoel dit jaar op 50 gezet. Voorheen was het altijd 100, maar vanwege zelf opgelegde druk heb ik besloten het dit jaar anders aan te pakken.

 2. Ik heb geen doelen voor dit jaar, ik heb zelfs nog niet eens mijn lijstje gemaakt in mijn journal om bij te houden welke boeken ik heb gelezen. Misschien ga ik ook wel goodreads gebruiken dit jaar. Ik hoop weer meer dan 52 boeken te kunnen lezen maar als dat niet lukt ga ik me daar niet druk over maken.

 3. De Grannies, haha, super cute! Ik heb binnenkort mijn eigen leeshoekje en ik wil het lezen dan ook echt weer op gaan pakken. Vorig jaar was zo’n raar jaar wat lezen betreft – ik had er gewoon even helemaal geen zin meer in. Ik denk dat 150 boeken je wel gaat lukken!

 4. Eigenlijk niet. Ik heb wel opnieuw een Goodreads-challenge ingezet maar wil vooral terug meer kunnen lezen en mijn tbr wat laten zakken. Ik hoop vooral makkelijker in verhalen te kunnen verdwijnen want nu het lezen moeizamer gaat doordat stijgende pijnklachten er voor zorgen dat ik me moeilijker kan concentreren mis ik dat echt enorm. Naar YALC ben ik nog steeds niet geweest maar ik ga in mei wel opnieuw naar Londen en ik vermoed dat er dan weer wel een aantal nieuwe boeken geadopteerd zullen worden. 🙂

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.