Mani’s kostuum deel 1

Geplaatst op 20 juli 2011 door Emmy in DIY, Persoonlijk / 0 Comments

Maanden geleden besloten we een weekend naar Castlefest (www.castlefest.nl) te gaan. Dus boekte we de camping en kochten we onze kaartjes. Toen besloten we als groep als onze DnD characters te gaan, zodat we als groep ook echt bij elkaar hoorde. Dus zo gezegd zo gedaan. Het feit dat mijn personage eigenlijk een man is en een halve plant waren slechts details… Ik ga gewoon als ik, en ik ben Mani. En ondertussen ben ik bezig met het kostuum. Ik heb slechts de basis.. er moet nog veel gebeuren.. maar ik werk hard door!

Helaas ben ik even vergeten de schetsen van het kostuum te scannen.. dus helaaaaaas. Houden jullie nog tegoed!

Dit is de basis waaruit ik werk. Ik ben begonnen met het maken van een shirt, en die bouw ik uit. Omdat ik nog nooit eerder kleding maakte, leek me dat het makkelijkst omdat de naden onderaan toch nog weggewerkt gaan worden. Aan het einde moet ik hem nog wel een beetje innemen, omdat het nog een beetje vormeloos is. Maar ik wil hem eerst in elkaar hebben, zodat ik weet hoe ie valt met het extra gewicht. Omdat het onderste stuk nu vastzit met spelden, is dat ook de reden waarom ze op waren.. haha.

Hierboven zie je de opgeplakte details voor 2 punten aan de tuniek. Swirly swirly. Ik had echter geen idee of het zou werken.. zou ik wel zien…

De flappen geverfd. Ik wilde eigenlijk dat de patronen echt groen zouden blijven, maar dat zag je amper, dus heb ik de lijnen lichtjes overgeverfd met bruin. Geeft wel een mooi effect vind ik. Dit moet ook nog een gedeelte terugkomen op het bovenstuk, zodat het in elkaar overloopt.. Maar daarvoor moet het eerst in elkaar zitten.

Zoals jullie merken moet er dus nog heel veel gebeuren. Alles moet nog in elkaar… een deel moet nog geverfd worden. Alles moet afgewerkt worden.. En Mani zou Mani niet zijn als er niet nog wat kralen op zitten. Ook moet er nog een soort ‘riem’ gemaakt worden en die moet matchen met een nog te maken sjaal voor in het haar… aangezien ik zo de haarband voor de oren moet bedekken en de dreads met planten. Ja planten ja.. over planten gesproken.. Er moeten hier en daar nog bladeren komen. (Thanks Xenos) omdat Mani immers een plant-elf is. De oren (moeten ook nog gemaakt worden) worden ook een soort van takken. 🙂 Veel te doen.. veel te doen. Ook nog een tas… want een hele random tas erbij doet zo’n afbreuk aan het kostuum. Gelukkig heb ik 5 meter stof.. hahaha.

Nou.. ik ga vanmiddag en morgen maar weer flink achter de naaimachine.. anders haal ik het nooit. Gelukkig ben ik volgende week overal vrij van.. Kan ik er even flink tegenaan!

Toedels!

Bewaren

Tags: , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.