Mabon 2012

Geplaatst op 21 september 2012 door Emmy in Spiritueel / 0 Comments

De herfst begint. Nu officieel, al hebben we de afgelopen maanden wel behoorlijk wat herfstweer gehad.
Het is tijd voor de natuur om af te sterven en zich klaar te maken voor de koude winter, maar voordat dit gebeurd, vieren we natuurlijk nog wel een feestje!
Mabon is het tweede oogstfeest en vind plaats op of rond 21 september. Persoonlijk vind ik dat je vooral moet kijken wanneer het voor jou het beste voelt.. Of dat nou de 20steis of de 23ste zal de goden vast een worst wezen. Ik denk dat ze al lang blij zijn dat er mensen stil bij staan dat de energie van de aarde en die van de zomer veranderd naar de herfst.
Nu heb ik niet heel veel zin om op te gaan dreunen wat Mabon inhoudt en wat het voor mij betekend, want soms is het heel lastig om een gevoel te uiten in woorden. Ik vind de herfst heel mooi, de kleuren zijn gewoon prachtig en hoewel de natuur zich klaarmaakt voor haar slaap is er nog zo veel leven. Er is nog zoveel wat de aarde ons geeft. Daar mogen we dankbaar voor zijn, dat de natuur ons afgelopen jaar zoveel heeft gegeven.
Daarmee is Mabon misschien ook een beetje een afscheidsfeest of een dankfeest. Maar geen afscheid voor altijd, maar meer een tot ziens.
Leuke mabon dingen om te doen:
Ga naar het bos en maak een fijne wandeling. Let eens op de mooie kleuren van de bomen en wat je allemaal tegenkomt op je pad. Is dat niet schitterend? Neem wat mooie dingen mee en bedank het bos door er bijvoorbeeld een offer te brengen: doneer wat van je voedsel terug aan de aarde.
Een ander bijpassend iets is om herfststukjes te maken. Wellicht van de dingen die je die dag gevonden hebt? Ook het bakken van een appeltaart past heel goed bij dit jaarfeest wat een van de symbolen is de appel, die rond deze tijd geoogst wordt.
Wat ik zelf ook bij Mabon vind passen is opruimen. Dingen uitzoeken zodat je met een opgeruimd idee richting de winter gaat. Het is een soort wisselwerking tussen verzamelen en opruimen. Doe oude dingen weg, als oude spullen die je niet meer gebruikt of oude kleding, zodat je ruimte kan maken voor nieuwe dingen.
 
Nu ben ikzelf stiekem gisteravond al een beetje begonnen met het vieren van Mabon. Tussen mijn huiswerk door ruimde ik wat dingen op en gooide ik dingen die weg konden weg. Ook maakte ik een herfst ‘altaar’ met allerlei herfstelementen.
’s Avonds heb ik de kaarsjes en de wierook lekker aangestoken en onder het genot van Ghost Whisperer heb ik mijn mini ritueeltje voorbereid. Het maken van briefjes met waar ik dankbaar voor ben en wat ik wil ontwikkelen. Deze heb ik vervolgens in mijn keteltje verbrand.
Vandaag ga ik lekker huiswerken en verder met opruimen (doet het halve huis hier, door mijn zusjes verhuizing) en als verrassing (kijken of hij dit leest) ga ik vanmiddag een cake bakken bij de meneer. Zin in! Hopelijk appelcake, want dat past bij deze dag.
Ik wens jullie allemaal een heel erg fijne herfs!

Bewaren

Tags: , , ,

Divider

Geef een antwoord

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.